Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


DIVERTIS SHOW


In Romania, a circulat o gluma buna care spunea ca o distinsa doamna s-a prezentat la un tribunal pentru a cere divortul de sotul ei. Intrebata de motive, judecatorul presupune ca sotul este mojic si se poarta urat cu ea. Este un gentleman perfect, raspunde doamna. Poate este zgarcit si nu da banii in casa. Din contra, este atat de culant incat nu-i refuza nici o placere. Intrebata daca scartaie cumva sexul, doamna marturiseste ca sotul este un monstru sexual. Si atunci, cu atatea calitati, care ar putera fi motivul de nemultumire, intreaba mirat judecatorul. Nu are humor, explica senina doamna.
Morala ar fi ca humorul, care aduce cu el rasul, este sarea si piperul in viata. Puterea lui magica ii face pe oameni sa se simta mai bine. El da culoare vietii si te face mai bun. Humorul este binevenit oricand. Chiar si in momentele noastre mai grele am stiut sa facem haz de necaz. Rasul este o terapie ce te vindeca de multe. Cel care este capabil sa provoace rasul, dovedeste ca este un om de spirit.
Grupul Divertis aflat in turneu in Canada si SUA a venit din nou la Kitchener. El ne-a oferit, cu Divertis Show, un spectacol de zile mari. Oamenii, din sala plina pana la refuz, au ras cu pofta, sanatos pe durata intregului spectacol.
Grupul artistic Divertis infiintat cu multi ani in urma din profesionisti in inginerie, medicina sau economie au devenit, pe parcursul activitatii artistice, profesionisti ai humorului. In mod firesc ei transmit multe valente intelectuale spectacolului pe care il realizeaza. Humorul lor este subtil, rafinat iar fiecare component, in parte, este o personalitate artistica plina de talent si temperament. Cu totii au humorul in sange. Succesul lor se bazeaza pe naturaletea si usurinta cu care intruchipeaza caracterele satirizate.
Spontaneitatea, improvizatia, replicile date pe moment sunt mult gustate de public. Se poarta si un dialog cu sala, lasand spectatorilor placerea de a fi parte a spectacolului. Grupul Divertis realizeaza humorul, satira si veselia cu mijloace apropiate teatrului de revista, cu observatia ca prin orginalitatea lui este unic.
Toni Grecu, cel care animeaza grupul, ia interviuri care sfarsesc prin a pune in evidenta caracterul si situatia ridicola in care se pun diversele persoane.
Simpatic pentru ca este “de-al nostru” Catalin Mireuta vrea sa fie smecher ca sa-si traiasca viata fara multa bataie de cap. Alaturi de el Valentin Gora si Doru Antonesei, prinsi cu totii intr-un comic de situatie, ni se dezvaluie ca niste muncitori care fac multe boacane acolo unde muncesc, poate din ignoranta, poate ca sunt nemultumiti de banii pe care-i primesc. Sunt optimisti si au incredere in ei, stiind ca totul se va rezolva.
Florin Constantin, un maestru al humorului negru, “ii cearta” pe bietii batrani ca nu fac si ei putina economie la lumina de la lumanare pentru ca de economia la medicamentele compensate a avut grija ministerul sanatatii. Avantajul este ca de sculatul cu noaptea-n cap si statul la o coada asa de “frumoasa” in fata farmaciei, n-au mai avut parte de pe vremea lui Ceausescu.
Cum tot romanul este interesat de politica “Gala personalitatilor politice” a fost cel mai mult luata in ras.
Silviu Petcu si Ioan Gyuri Pascu, in rol de reporteri TV,imitand vocea primului ministru, au dat amuzantele replici la legea anticoruptie (daca este un corupt, atunci sa-l impuscam pe stadion) si legea publicarii declaratiilor de avere (la ferma mea decat sa numarati gainile, mai bine numarati ouale). Nu au fost uitate nici figurile marcante din randurile ministrilor sau ai sefilor de partide politice. Toti vor bunastarea natiunii, dar sa se inceapa cu ei.
Pentru o pauza de ras Valentin Darie a cantat la vioara o combinatie de muzica populara, pop si clasica care pur si simplu a electrizat sala.
Se cuvine sa facem o apreciere aparte pentru Ioan Gyuri Pascu care este sufletul grupului Divertis. El este nascut pentru a inveseli oamenii. Are inepuizabile resurse humoristice,un remarcabil simt muzical, este un bun dansator si un imitator de exceptie,
uimeste prin puterea de improvizatie. A jucat (asa cum ii place lui sa spuna) pe o tanara
ardeleanca naiva care vanzand prune la marginea drumului a fost invitata in cabina unui tir turcesc. Devine cadana, trece prin Turcia si ajunge sa-i cunoasca pe soldatii din Afganistan. Saraca fata, pana la urma, considera ca s-a descurcat.
Cum era de asteptat spectacolul se termina intr-o nota de voie buna generala. Presedintele zambitor, persiflat de Cristian Gretcu, este multumit ca tara noastra a aderat la NATO, asta insemnand ca viitorul ne surade. Toni Grecu ureaza spectatorilor “Iubire, veselie, prietenie si tot ce-si doresc”.
Noi multumim doamnelor Livia Chira si Mirela Banica-Stanei, organizatoarele spectacolului pentru ca ne-au oferit o seara de neuitat.Mircea RADULESCU    6/6/2003


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian