Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Interviu cu Daniela TodorNăscută la 27 Mai 1973 în Bucuresti, este în prezent medic stomatolog în Arad si urmează cursurile Scolii populare de artă din Arad, secția de pictură la clasa profesorului Kett Groza Ioan. Este membră a cenaclurilor "Ion Țuculescu" din Bucuresti si "Ion Andreescu" din Arad
Este căsătorită si are o fetiță Camelia-Alexandra în vârstă de 6 ani.
A participat la numeroase expoziții si concursuri de pictură naționale si internaționale, tablourile ei fiind foarte apreciate.

Rep: De ce ați ales pictura ca mijloc de exprimare?
D.T: Pentru mine a transpune pe pânză ceea ce văd legat de ceea ce simt în acel moment îmi dă o senzație de împlinire spirituală. Consider pictura alături de muzică ca ferestre ale sufletului pe care le poți deschide pentru toată lumea.
Rep: Simțiți că aparțineți unui anumit curent în pictură?
D.T.: Sunt atrasă de pictura abstractă, dar nu pot să spun că aparțin unui curent. Îmi caut propriul meu drum de la un tablou la altul, încercând să găsesc modul cel mai potrivit pentru a mă exprima prin formă si culoare. Îmi place abstractul, dar interpretez această noțiune într-un mod personal. Nu-mi doresc să fiu băgată într-un sertar cu o etichetă deasupra.
Rep: Folosiți tehnici noi, deosebite. Ne puteți descrie câteva dintre acestea?
DT: Experimentez foarte mult. Încerc să folosesc culoarea pe care o dă natura în forma ei pură si astfel ajung la rezultate noi. Folosesc de asemenea elemente combinative complet netradiționale care dau efecte deosebite. Îmbinarea picturii cu colajul si chiar cu colajul fotografic găsesc că este o formă de exprimare care prin anumite tehnici poate fi adusă la o nouă valoare.


Rep: Care este simbioza dintre dorința de exprimare si pictura finală?
D.T.: Artistul vrea să transmită ceva, o senzație, un sentiment, o trăire, iar pictura îți dă posibilitatea, prin îmbinarea formei cu culoarea, să comprimi totul pe o bucată de pânză.
Rep: Ce reprezintă pentru dumneavoastră "pata de culoare"?
D.T.: Pata de culoare reprezintă un "început", la fel de bine ca si un "sfârsit". Folosită cu pricepere poate să dea unui tablou, acel "ceva" care îl face să pătrundă în sufletul privitorului. Eu consider că asa zisa "pată de culoare" în afară de sensul ei strict didactic, are propria ei personalitate care trebuie respectată.

Rep: Cum vă alegeți subiectele pe care le transpuneți pe pânză?
D.T.: Pictez ceea ce mă impresionează. La bază stă întodeauna ideea, dar pe parcurs aceasta se poate modifica, având în vedere că lucrarea se adresează în principal simțurilor si nu raționalului. Elementele figurative sunt tot mai rare în picturile mele, las abstractul să lucreze asupra privitorului, care poate să se regăsească pe el însusi în anumite elemente si astfel să se identifice cu tabloul.
Rep: Ce vă spune o pânză albă?
D.T.: Că pot să o las albă sau să o umplu cu culoare si să o transform într-un tablou. Dar o pânză albă este doar o pânză albă.
Rep: Până la ce punct credeți că trebuie să meargă influența profesorului, a mentorului?
DT: Nu există o formulă matematică pentru a determina un interval de timp. Această influență se simte si este prezentă în lucrările artistului o perioadă mai lungă sau mai scurtă. Depinde de elev si de profesor, dar consider că la un moment dat te desprinzi, chiar fără să-ți dai seama si din acel moment ai propria ta personalitate.
Rep: Ce înțelegeți dumneavoastră prin mesajul artei?
D.T.: Mesajul artei, este puterea artistului de a transmite ceva, este o manifestare a spiritului celui care creează. Mă fascinează ideea interactivului adică crearea unei "punți de înțelegere" între artist si cel care percepe.
Rep: Care sunt planurile dumneavoastră de viitor?
D.T.: Bineînțeles să merg înainte si nu înapoi. Planuri sunt multe, dar mai bine să lăsăm timpul să vorbească.
Toamna - Pictură interactivă pe lemn
Rep: Sper să ne întâlnim si la manifestările culturale din cadrul "Diasporei".
D.T.: Si eu sper să ne revedem la manifestările culturale organizate de românii care trăiesc în afara granițelor țării, dar pentru asta cred că cineva ar trebui să mă invite. Nu?
Rep: Cred că asa este. Eu vă urez mult succes în continuare, pe drumul pe care l-ați ales.
Viorel Baetu    11/21/2007


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian