Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Magia Culorilor (27) Culorile potrivite pentru o camera ideala.


(Continuare din numarul trecut)

O solutie mult folosita in ultimii ani este combinarea de culori. Daca vreti sa gasiti combinatia cea mai simpla si mai de efect, si care sa vi se si potriveasca, cititi in continuare cateva sugestii de scheme de culori, elegante si moderne. Toate combinatiile sugerate sunt de regula intre alb si ori ce alta culoare :
Combinatia de albastru si alb, este foarte moderna si linistitoare aducandu-ne aminte de ape, lacuri, mare, cer senin. Peretii pot fi vopsiti in albastru pal, mobila sa fie alba sau crem, perdele albe cu draperii in albastru inchis, tablouri cu peisaje marine, si obiecte de decor albe.
Combinatia de rosu si alb, poate fi folosita in camera domnisoarelor, cu variante de roz si alb. Mobila si lenjeria alba pot crea un contrast placut cu peretii rosu inchis. Lenjeria de pat rosie si cu draperii asemenea, vor contrasta excelent cu pereti albi si mobila neagra.
Combinatia de verde cu alb ofera o ambianta relaxanta si tonica. Peretii pot avea diverse nuante de verde pal, verde-galbui, verde-albastru.
Combinatia de galben cu alb confera o atmosfera curata si vioaie. Galbenul combinat cu albastru da senzatia maririi spatiului.
De retinut ca de regula culorile pale - roz, galben, verde, bleu, se asorteaza excelent cu albul, casa devenind un vis, foarte spatioasa si luminoasa.
Combinatia de portocaliu cu alb asigura o ambianta optimista si placuta. Pentru camera copiilor, portocaliul se poate combina si cu albastru sau maro. Portocaliul in combinatie cu negru confera eleganta si rafinament.
Combinatia de maro si alb este mai putin folosita, si creaza o senzatie de cabana de munte. Contrastul se poate obtine cu mai mult alb.
Combinatiile de alb, cu nuante de alb, aduc distinctie spatiului; cu usoare reflexii de crem, bej sau fildes creaza un efect de calm si pufos.
Cea mai la moda combinatie ramane intotdeauna cea intre negru si alb, care confera spatiului eleganta si farmec personal; albul ofera senzatia de curat iar negrul de stilat. Contrastul poate multumi chiar si cele mai pretentioase gusturi, insa numai daca cele doua culori sun utilizate cu multa atentie. Negrul trebuie folosit in cantitati ponderate si nu in zugravirea peretilor. Peretii de un alb imaculat, cu pardoseli in carouri alb-negre, perdele in dungi negre, mobila neagra, tablouri cu rame negre, obiecte de metal alb si negru, candelabre si veioze negre, lenjerii de pat si cuverturi negre, toate impreuna vor fi cel mai mult admirate, fiind o combinatie irezistibila. Florile rosii sau anumite accesorii in culori puternice, accentueaza senzatia de lux si sofisticat. Pentru o baie in alb-negru, nu cada trebuie sa fie neagra; albul trebuie sa fie in suprafete mari iar pentru contrast accesoriile sa fie negre. Potrivit Isabelei Hornet – designer pentru “La bella casa”, combinatia alb-negru este una dintre cele mai cerute, pretandu-se excelent fie intr-o amenajare moderna fie intr-una clasica.
Folosind scheme de combinatii de culori potrivit celor de mai sus, nu uitati ca este important sa stabileiti un anumit echilibru, o armonie intre ceea ce ati decis sa fie fundal si ce anume vreti sa scoateti in evidenta. In fiecare incapere din locuinta trebuie bine evidentiate zonele de prima importanta : in living zona de conversatie, in dormitor patul matrimonial, in bucatarie locul de luat masa, in camera copilului locul de joaca al acestuia. Fiecare incapere trebuie sa aiba anumite elemente care sa atraga atentia, dar… cum am mai spus-o si alta data, daca sunt mult prea multe lucruri inutile, camera devine incarcata si apasatoare. Nu uitati, culorile au secretele lor, fiecare fiind inzestrata cu anumite vibratii, influentand starea emotionala a tuturor celor prezenti ; trebuie sa reusiti sa le armonizati astfel incat sa puneti in evidenta ce e mai frumos.
O culoare nu poate fi apreciata decat prin raportarea ei la o alta culoare. Optic, culorile reci ies in evidenta pe un fond alb, pe cand cele calde pe un fond inchis. Ca sa creiati iluzia de spatiu, recomandabil este sa alegeti cel mult trei nuante ale aceleiasi culori pentru o singura camera : cea mai intensa se foloseste aproape de podea si cea mai pala aproape de tavan, iar echilibrarea sa se faca introducand si culori neutre cum ar fi albul si bejul.

In incheiere, privitor la decorarea peretilor va recomand sa nu ocoliti culorile, sa indrazniti sa le folositi, sa renuntati la culorile in care v-au predat constructorii locuintele, acele combinatii de culori de pamant, ocru, alb ivoar, galbui pal, sa iubiti mai mult culorile clare. Casele noastre nu trebuie sa arate toate la fel, magazinele fiind pline de oferte de produse de decoratiuni si mobilier. Ne trebuie o doza de indrazneala pentru a ne crea o atmosfera eleganta. Si nu uitati :

- culoarea deschisa a peretilor si a tavanului largeste incaperea, marindu-i inaltimea libera
- culoarea intensa a podelei si a tavanului micsoreaza inaltimea libera a incaperii
- in cazul unei incaperi prea inalte, culoarea de pe tavan poate fi continuata si asupra peretilor
- culorile pastelate, neutre, dau impresia unui spatiu cu mult aer, largind incaperea
- peretii de o tonalitate inchisa ingusteaza spatiul
- o incapere joasa castiga in inaltime printr-un tavan de culoare deschisa, albastrul deschis fiind de un efect deosebit amintind de bolta cereasca
- un perete fundal intr-o culoare intensa iar peretii laterali in culori deschise, micsoreaza adancimea - o camera neconformista se obtine prin tonalitati cromatice extreme

In numarul viitor al revistei veti citi despre cum ne decoram tavanul.

arh. Ion Constantinescu
arhitect.ic@gmail.com

Ion Constantinescu    11/18/2007


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian