Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Draga “Observatorule”Te cunosc din relatarile colorate, uneori cu abundenta de amanunte, ale doamnei profesoare Elena Buica – Buni – in cateva fugitive vizite prin Romania. Pot spune ca simt ca imi apartii si mie, pentru faptul ca aduni in tine suflete de romani, care datorita tie nu au spaima de batranete, care stiu ca mai au ceva de spus si de acum incolo, care pasesc spre tine ca spre ceva care le diminueaza dorul de acasa….

Am desprins asta si din aprecierile facute de diferite personalitati asupra aparitiilor literare ale lui Buni. Citind printre randurile acestora, se desprinde un “laudatio”permanent la adresa ei. Bravo Buni!!

Sunt implicat direct in trilogia “bunilesca”, fiind fiul meleagurilor teleormanene si sunt constient ca pot fi suspectat de subiectivism. Cu toate acestea, am trecut la propriu si la figurat “Prin sita vremii” si, desi as fi citit-o foarte repede, de teama de a nu se termina prea curand, parcurgeam numai trei pagini pe zi “ca sa tina mai mult” si pentru a “relocui” in trecut, acolo… undeva…

“Prin sita vremii” mi-a oferit un picnic literar, nelipsindu-i nimic, afara doar de elemente plictisitoare.

Ce mi-a placut mai mult? Stiu eu? Poate inlantuirea inspirata de cuvinte si imagini proprii, pline de “reavan” romanesc! – “se valvoreste in mine valtoarea”…- “Mi-e dor de randunelele si berzele satului care-mi starneau fascinatia migratiei”… - “Mirosul acestui anopimp (primavara) de verde crud, de vant caldut, de pamant strapuns de firele de iarba”…etc. etc.

Am simtit pe propriea-mi piele cum miroase pamantul strapuns de firele de iarba, departe de tara!

Elena Buica – Buni – se cheltuieste mult in promovarea unui stil literar modern si parca cu frenezie pentru formulele cunoscute. Fie ca e vorba despre altii sau despre sine, placerea sa ramana acelasi indemn la depasire – si reuseste.

Nelinistea din care i se alimenteaza personalitatea, imi apare ca o neintrerupta betie de libertate. E bantuita de betia inovatiei.

Mi se pare deci firesc sa arunc ochii inapoi pentru ca mereu a mers privind inainte, fiind animata de o neliniste literara.

Ce mai mi-a placut? Alura, bunul gust, humorul de buna calitate, inteligenta, desfasurarea spirituala, captivanta care pun stapanire pe inima si te fac sa “te legeni”.

M-am apropiat cu dragoste de “Sita” si pentru faptul ca este strabatuta de bucuria de a trai si pentru ca “cerne” laolalta intelectul, istetimea, ritmul trepidant al vietii si vioiciunea! Muzical vorbind, Elena Buica – Buni – are un “concertino” de calitati. Si te intreb, draga Observatorule, daca n-ar fi bine sa-i mangaiem inima indemnand-o: Buni, cand ne scrii un roman? Cu curaj!

Te salut, draga Observatorule, cu “TE SALUT” si iti doresc numai bine tie si tuturor colaboratorilor si prietenilor tai, directorului si editorului tau, Dumitru-Puiu Popescu, LA MULTI si BINECUVANTATI ANI !Bucuresti – Romania

Nicolae Simulescu, solist al Teatrului National de Opereta “Ion Dacian” Bucuresti

Nicolae Simulescu,    11/15/2007


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian