Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Angela GheorghiuAvem uneori ocazia sa ascultam voci care ne fac sa ne intrebam daca auzim ingeri cantand. Voci ireal de frumoase - armonie pe note, care iti rasfata auzul si iti mangaie sufletul. O astfel de voce are si soprana Angela Gheorghiu, romanca care a cantat in cele mai prestigioase sali de opera de pe mapamond. Sa o cunoastem mai bine!


Nascuta la Adjud in Septembrie , Angela Gheorghiu a absolvit cursurile Academiei de Muzica din Bucuresti. De aici si pana la o cariera internationala fulminanta nu a mai trecut mult…

Debut pe portativul lumii
1992: debut international, la Opera Regala din Londra, Covent Garden, cu "Boema" de Puccini. In acelasi an, canta si pe scenele renumitelor opere Metropolitan, din New York, si Staatsoper, din Viena.

1994: interpreteaza pentru prima data "La traviata" pe scena de la Covent Garden. Un succes extraordinar, avand in vedere ca televiziunea BBC si-a anulat toate programele pentru a transmite in direct spectacolul.

De atunci, aparitiile in spectacole de mare clasa au curs, Angela Gheorghiu interpretand numeroase roluri pe toate marile scene ale lumii: New York, Londra, Paris, Salzburg, Berlin, Tokyo, Roma, Seul, Venetia, Atena, Monte-Carlo, Chicago, Sao Paolo, Los Angeles, Lisabona, Palermo, Beirut, Amsterdam, Kuala Lumpur, Zürich, Viena, Madrid, Montreal.

Treptat, vocea sa unica si prezenta sa scenica deosebita au impus-o pe Angela Gheorghiu drept un mare nume al muzicii lirice internationale.

Senzatie pe pelicula cinematografica
In decembrie 2000, Angela Gheorghiu a inceput filmarile la Tosca. Filmul a fost lansat in cinematografele din intreaga lume, aducand sopranei elogii din partea criticilor de muzica lirica: "Este una dintre cele mai senzuale TOSCA imaginabile… Pasiunea si frumusetea Angelei Gheorghiu sunt ideale pentru rolul TOSCA. E ca si cind cele mai bune trasaturi ale lui Callas si Tebaldi s-au reunit intr-o singura persoana." (Opera News, SUA).

Angela a mai interpretat si rolul Juliettei din versiunea filmata a operei Romeo et Juliette si a participat la spectacolul prilejuit de Jubileul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Premii peste premii
Aparitiile pe marile scene internationale i-au adus Angelei Gheorghiu nenumarate premii, printre care: Gramophone Awards, Diapason d'Or Awards, Choc du Monde de la Musique (Franta), Cecilia Prize (Belgia), Deutsche Schallplattenkritik-Preis (Germania), Premiul Italian pentru Productie fonografica lirica - Musica e dischi, Premiul Criticii Americane, etc. In plus, la Premiile BRIT acordate Muzicii Clasice - Classical Brit Award - editia 2001, romanca a fost desemnata "Artista Anului".

"Diva"
In 2004, casa de discuri EMI Classics lanseaza Diva, un album cu arii de Bellini, Handel, Verdi, Gounod, Rossini, Bizet, Puccini, Charpentier, etc., ce pune pe deplin in valoare talentul Angelei Gheorghiu. Pe acest album, soprana abordeaza o varietate de roluri, de la La Rondine, opera lui Puccini, si Louise de Charpentier, roluri ideale pentru o soprana lirica, la Carmen de Bizet si Charlotte din opera Werther de Massenet, specifice mezzo-sopranelor. Angela Gheorghiu aluneca usor de la un rol la altul, dovedind flexibilitate in interpretare, precum si sensibilitate si caldura in redarea pasajelor lirice.

Anul 2004 i-a adus Angelei spectacole cu Simon Boccanegra de Verdi, la Covent Garden, unde va reveni pentru o noua productie cu Faust si pentru o alta cu La Rondine -, dar si concerte in Lisabona, Barcelona, Santander, Perelada, Bruxelles, Rotterdam, Toulouse si Seul si spectacole cu Carmen la Sevilla, La Boheme in Torino si Los Angeles. Pe viitor, compatrioata noastra va aparea in Lucia di Lammermoor, Adriana Lecouvreur, Tosca, Lucrezia Borgia, Don Carlo si Don Giovanni.

Angelei Gheorghiu i-a fost decernata "La Medaille Vermeille de la Ville de Paris" si a primit titlul de "Officier de l'Ordre des Arts et Lettres" si pe cel de "Chevalier de l'Ordre des Arts et Lettres" din partea Ministerului Francez al Culturii, dar si din partea tarii sale de origine, Romania.

Mitel Popa    9/29/2007


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian