Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


De vorba cu Bruce WillisO persoana relaxata a carui stil ironic si umor impreuna cu talentul lui actoricesc il caracterizeaza pe BRUCE WILLIS ca fiind un favorit in multe cercuri, dar in special cu fanii lui care, de altfel, dicteaza profiturile la casa de bilete. Ca atare, Studiourile si alti producatori si regizori independenti l-au chemat si il cheama repetat dealungul celor 22 de ani in care dupa cum afirma el, i-a imbunatatit mult jocul actoricesc. De data asta, in ciuda celor 52 de ani, a venit la inteview imbracat leger, suav si gata de tachinat, ca de obiceiu!

BW: Iata-ma aici, Ray, hai sa nu palavragim aiurea... ce vrei sa sti in afara svonurilor?
RA: Gata de tachinat ca de obicei, vad... Iti multmesc c-ai venit la timp.
BW: Pariez ca vrei sa sti dece am fost de acord sa fac ultimul film DIE HARD-4 ?
RA: Corect, plus cateva alte informatii in jurul aureolei tale.
BW: Ah, e bine ca o mai am si sper sa dureze.
RA: Nu cred ca esti tipul care se indoieste de talentul tau, te stiu si te admir intotdeauna, Bruce!
BW: Adevarat? Ma amuz prea mult absorbind alte lucruri importante in viata. Dar o poveste buna cu un rol absolut unic in care sa ma ma simt confortabil da un film bun si asta este ce ma motiveaza sa lucrez in continuare.
RA: Asta asa este; totusi as vrea sa stiu dece o alta secventa de Die Hard ? Vrei sa ramai cunoscut numai ca un actor de actiune, doar ai facut atatea filme bune dramatice si comedie si cateva care inca sunt pe piata si azi?
BW- E adevarat m-as fi putut retrage dupa primele trei, dar Die Hard 2 si 3 n-au avut prea mult succes si n-am vrut s-o las ca atare. Poate au contribuit si perioada, buna vointa, ca sa nu mai a intesc de cerintele pietii referitor la mitologia lui DIE HARD care a incurajat Studiourile sa continue. Problema a fost ca le-am turnat dupa 9/11 si am vrut sa dam credit anumitor posibilitati de terorism si DIE HARD 4.0 cred ca a aratat asta. Cit despre scenele care cereau cascadori, cu exceptia uneia, toate au fost facute pe viu si le-am fi putut sa le facem pe toate daca cateva capete din Washington, DC nu ar fi fost nervoase ca se pilotezeaza un jet pe strazile lor asa ca a trebuit sa uitlizam CGI. Vorbesc prea mult, nu-i asa?
RA: Nu, nu…esti okay… cititorii nostrii sunt saturati de paparazzi care imprestie svonuri. Ei vor sa cunoasca mai bine omul din dosul rolurilor pe care un actor interpreteaza in film.
BW: Stiu ca exista o perceptie care creste in jurul altor perceptii si m-am invatat sa nu le dau atentie. Plus ca nimeni nu le poate controla. De altfel, sunt un tip fericit, in ori ce caz. Asa ca nu mai citesc ziarele si daca vreau sa aflu noutati le iau din Internet. In orice caz, sunt foarte norocos deoarece sunt rechemat pe cand multi alti actori foarte talentati care chiar daca au facut niste filme mari, nu sunt chemati prea des sa mai lucreze. Plus ca nu-mi pasa daca e un rol marte sau mic in suport atata timp cat caracterul respectiv prezinta interes.
RA: Cum apreciezi noua generatie de tineri actori vis-ŕ-vis de calitatea etica cu care ne-am obisnuit? Crezi aceasta s-a schimbat ca atare dealungul anilor?
BW: Asta chiar ca este o intrebare buna! Okay... Adevarul este ca generatii diferite percep lucrurile diferit. Dece DIE HARD 4 ? Pentru-ca trebuie sa murim intr-un fel sau altul cu exceptia catorva foarte norocosi care mor in timp ce dormeau. Majoritatea din noi mor cu dificultate... ma rog, asa vad eu. Asa ca de bine de rau, mai bine sa ne amuzam cand vine momentul. Nu vreau sa spun fuck dupa fiecare cateva cuvinte sau actiune care de altfel trebuie sa fie inteleasa de la sine ceeace este mult mai puternic decat sa injuri.
RA: De acord… dar cum explici unul din ultimele tale filme PERFECT STRANGER, pe care relizatorii l-au ruinat, dupa cum te-ai exprimat in inteviewuri anterioare?
BW: Mai intai, nu cred ca am pronuntat cuvantul ruinat. Ceeace am zis este ca nu a iesit filmul pe care toti speram sa iasa. Nu a fost din cauza lipsei de Stele renumite ci mai mult se datoreste lipsei de scene sexuale care ar fi contribuit la nota „R” (Rated) si presupun ca studiourile nu au vrut asta. Oricum, nu am fost multumit deloc cum a iesit, de ce sa nu recunosc!
RA: In alta oridine de idei... care sunt genurile tale favorite de film si care anume ?
BW: Favorite? Depinde de toane si circumstante. Cat desre filme, e ca si cu ori ce altceva caci variaza. Azi as putea spune Die Hard-1 sau 4, iar maine o sa spun probabil ceva diferit. E la fel ca si cu mincarea sau moda, depinde cum te imbraci. Te schimbi in fiece zi, nu? Gusturile se schimba cu anii. Preferi un lucru cand ai 20 de ani, altul cind ai 30, 40 sau 50 si asa mai departe. Pe de alta parte nu te mira ca atunci cand ai 60 de ani sa-ti place ceeace ai vazut cand aveai 20!

RA: Ai dreptate... viata este plina de surprize… ca si in politica, asi putea spune.
BW: Adevarat! De aceia stau departe de politica pe cat se poate, chit ca din cand in cand imi exprim opinia cand e vorba de on o situatie care ar da posibilitati cineastilor sa ramana si sa filmeze in Hollywood, nu sa fuga in alte tari pentru-ca costurile sunt mai ieftine.
RA: La unul din Festivalurile de Filme de la Cannes te-ai exprimat ca criticii buni de filme sint pe cale de disparitie si ca cuvintul tiparit e ca si dinosaurii in curs de disparitie, chiar crezi asta? Sau iti este greu sa auzi criticii spunind adevarul crud?
BW: Am spus eu asta? Hmm, probabil ca am vrut sa spun ceva intelept si nu a iesit pe gura cum trebuie. Mai intai, cu totii stim ca fara cuvantul scris pe hartie sau electronic, nu exista film! Al doilea, chiar unele show-uri numite Reality Shows sunt scrise partial. Cat despre critici, cine sint ei ca sa critice Arta? Oare au creiat ei ceva cu sudoare si lacrimi? Asta nu inseamn ca numai cativa din ei nu sunt literati cu o vedere si auz calificat despre o expresia artistica a cuiva. Adevarul este ca de multe ori au distrus o piesa de teatru de pe Broadway sau un film, chit ca au avut popularitate si s-au vandut multe bilete la casa. Deci pe cine trebuie sa credem. Criticii sau audienta si fanii care platesc scump pentru aceste bilete ca sa se bucure de interpretarea unei povesti, in special daca e bine facuta?
RA: Mai ales cand executivii Studiourilor sunt avocati la baza si nu cineasti!
BW: Ai zis-o bine! Pe de alta parte, daca nu ar fi fost datorita Corespondentilor Straini, cum iesti tu, as fi ramas un barman, mai ales ca pietile straine aduc mai multi bani decat ce din U.S.
RA: Inapoi la DIE HARD-4… Care a fost scena ta cea mai apriga si grea de facut?
BW: Am stiut c-o sa ajungi la asta... Ai auzit despre scena in care am combatut-o pe Maggie care e o tanara cantarind 110 pounds dar in film si care m-a cotonogit de a trebuit sa fiu dus la spital pentru cateva cusaturi, pe urma la un doctor cosmetician care m-a reconstituit de nu vezi nici cicatrice. Uite-te si tu! Nici o cicatrice! Dar inca mai am cateva vanatai aici... si aici...(mi-a aratat locurile) dar e okay, pentru-ca am facut antrenament inainte de am filmat as a ca am rezistat cu vai si chiu! Ce zici?
RA: Nu, n-am auzit... dar bravo pentru tine! Admit, arati in forma si foaarte suav. Dar in afisul de promovare unde fata iti este intunecata, unii spun ca poti fi confundat cu Denzel Washington!
BW: Denzel Washington? Ha! Fi antent...cunosc multe femei care spun ca fotografia aia este foarte sexy. Ma rog, la ora aceia aveam o figura antrenata caci dupa ce am terminat de filmat am incetat sa mai exersez!
RA: Poate mai ai si alte anecdote asemenatoare pe care poti sa m-i le spui?
BW: Sti cladirea aia inalta din film? Am numit-o Turnul Nakatone, care nu e numele adevarat, dar lumea l-a poreclit ca atare asa ca agentii de imobiliare nu o sa scape de asta mult timp. HA!
RA: Ceeace imi amineste ca e o multime de lucru electronic in film, ca sa nu mai vorbesdc de cel in afara filmului... cat de bun esti la computer?
BW: Asa si asa., cred... probabil ceva mai bine de cit mediocru si daca apare ceva care nu stiu, apelez la fata mea de 13 ani care impreuna cu celelalte doua surori stiu mult mai mult decat mine. Au crescut cu computer-ul in brate, cum ar veni...Da, ma rog, utilizez un Blackberry computer-telefon de mina si asta ar trebui sa-ti spuna ceva, nu?

nota Obs.

restul interviului in forma tiparita a Observatorului

dela Ray Arco, corespondentul nostru in Hollywood    9/2/2007


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian