Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Noi si vechii egipteni



S-a scris mult despre o mare catastrofă; unii au numit-o potop, altii distrugerea Atlantidei. Cert este că geologic s-au întâmplat multe evenimente cu mii si milioane de ani în urmă. A fost o epocă a dezvoltărilor gigantice, finalizată acum 65 de milioane de ani cu disparitia dinozaurilor. Apoi au urmat procesele tehtonice si vulcanice care s-au materializat prin muntii de încretire ce străbat toate continentele. Apoi, în ultimul milion de ani, au fost cel putin patru ere glaciare, urmate de topiri masive ale ghetarilor.
Moise a „scos” poporul din Egipt, unde trăia cel mai puternic si reprezentativ popor de pe Nil. Cei care au studiat istoria Egiptului au descoperit că locuitorii acestuia erau de origină europeană. Egiptenii erau asemeni celor de pe Pison, Fison sau Dunăre... ca si populatia de dincolo de Tigru si Eufrat (azi Iran, Afganistan sau India - despre care istoricii spun că sunt de origine indo-europeană). Acea populatie care a invadat la începutul istoriei valea Nilului, poate pentru a se salva, sau din aceeasi sete de explorare si dominare care a existat si mai există la multe populatii europene, a dus si o conceptie cosmogonică cu ea. În limba Germană pentru mort si moarte se folosesc tot si tod. Mihai Eminescu în versurile sale precizează: „La-nceput, pe când fiinta nu era, nici nefiintă,/ Pe când totul era lipsit de viată si vointă...”
În română tot înseamnă întreg, iar lumea lui Dumnezeu este TOTUL din care facem si noi parte. În perioada predinastică, deci înainte de 3100 îHr. egiptenii aveau un zeu creator THOT sau TOHT care prin cuvânt a creat o ogdadă de zei alegorici. Acestia au contribuit la creatia soarelui. O altă conceptie de la începutul Vechiului regat, deci cam de 5.000 de ani, are la bază creatia prin cuvânt; numele zeului este PTAH - care este un întreg din care THOT este vointa creatoare... Pt-ah se apropie (dacă intercalăm vocala a, mai ales dacă luăm în consideratie că limbile din acea zonă folosesc mai mult consoanele) de cuvântul românesc pat (care are sensul de culcus, dar si de matcă) si de cel grecesc patos (drum bătut...); există si termenul de patos cu sensul de însufletire. AKH (a doua parte din PT-AH) este parte a sufletului - considerată forta spirituală supranaturală si era reprezentată de un ibis, pasăre asemănătoare stârcului cenusiu sau”ardea cinerea”, care se leagă de numele si trecutul Ardealului. Ardealul este străjuit de Scaunul Domnului din Călimani, asemănător cu o piramidă cu vârful retezat, ca si vârful Retezat vecin cu vârful Peleaga din masivul Retezat.
Oare nostalgia acestor piramide naturale din Carpati a stat la baza constructiilor din Egipt?... Secundar la egipteni, tot din timpul primelor dinastii, apare cosmogonia lui KHNUM, care modelează toate formele firii pe roata olarului (conf. Larousse) despre care se pot spune multe... Oare cine si când a început să scrie si să înteleagă lumea materială si divinul?... La 1 septembrie 2004 noi am aniversat al 7513 An nou (leat) de la facerea lumii noastre. Pe 16 septembrie 2004 începea Sana tova ( un an bun în ebraică, adică Anul nou), care este al 5765-lea de la începutul lumii pentru evrei. La Tărtăria si în alte zone din arealul Carpato-Dunărean s-au descoperit scrieri datate din 5.500 îHr. deci de 7500 de ani, cu aproape două mii de ani înaintea Sumerului. Conform teoriei potopului biblic cam prin 8.000 îHr., deci acum 10.000 de ani s-a produs un cataclism care a făcut populatia să emigreze din zona Mării Negre. Asa purtătorii de lumină ai culturii si stiintei, acei pleistoi bălai, numiti Baal, au dus cu ei o parte din tainele lumii, rămase înscrise cu litere sacre (întelese doar de intiati) pe temple si mai târziu în scrierile lui Moise...








Camelia Tripon    8/19/2007


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian