Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Probleme de emigratie : Sponsorarea părintilor dvs. este o procedură de lungă durată



Consultant I: In prezent părintii mei sunt în vizită la noi în Canada. Am putea face o aplicatie de sponsorare in timp ce ei sunt aici?
R: Legislatia canadiană prevede două stadii pentru prelucrarea unei aplicatii de sponsorare a părintilor: în primul rând, sponsorul din Canada trebuie sa îndeplinească anumite conditii si trebuie să fie aprobat de Departamentul de Imigratie. In prezent, datorită faptului că părintii nu sunt priviti ca o prioritate pe lista de emigranti, primul stadiu dureaza extrem de mult, cca. 2-3 ani, sau chiar mai mult. Resursele umane angajate pentru rezolvarea acestor cazuri sunt limitate, alocându-se mai multe resurse pentru rezolvarea cazurilor de sponsorare a sotilor/sotiilor si copiilor.

In al doilea stadiu, părintii trebuie la rândul lor să îndeplineasca alte conditii si să fie aprobati în final pentru a emigra în Canada. Acest stadiu de procesare se petrece în afara Canadei, la oficiul de vize din tara unde locuiesc părintii si durează de asemenea cca. 2-3 ani.

Ca si dvs., multă lume ar dori să poată să-si aducă părintii mult mai repede, pentru a beneficia de ajutorul lor în cresterea si educarea copiilor. Legislatia canadiana este insa foarte clară si strictă în acest domeniu. Există familii care au încercat o altă cale decât cea normală de sponsorare, tocmai pentru a evita procesarea lungă si anevoioasă. Unii dintre părinti au venit în Canada ca vizitatori si au făcut aplicatii de refugiati, fără să îndeplinească nici o conditie pentru acest statut. In final, aplicatia respectivă a fost refuzată si părintii au trebuit să plece din Canada.

Pentru a răspunde la întrebarea dvs., deoarece procedura de sponsorare durează atât de mult, desigur că puteti să initiati aplicatia în timp ce părintii sunt aici, dar trebuie sa întelegeti că odată ce statutul lor de vizitator expiră, va trebui ca părintii dvs. să se întoarcă în România si să astepte acolo continuarea procedurii.

I: As putea să fac o aplicatie de sponsorare a părintilor pe baze umanitare si să aplic sub categoria “In-Canada Humanitarian & Compassionate class”?
R: Desigur că legislatia nu vă opreste să faceti o aplicatie H&C în Canada, însă trebuie să retineti că legislatia de emigratie candiană are ca principiu pivotal faptul că orice individ care doreste să emigreze sau să intre în Canada pentru orice alt motiv, trebuie să obtină mai întâi viza respectivă, înainte de a se prezenta la postul de intrare în Canada. Deci, aplicând pentru viza de rezident permanent din interiorul Canadei înseamnă că de fapt cereti o derogare de la legislatie. Din această cauză, trebuie ca părintii dvs. să aibă motive într-adevăr foarte serioase pentru a cere această derogare si vor trebui să demonstreze greutăti insurmontabile pentru ca să nu facă o aplicatie pe calea normală.

I: Care ar fi în principal conditiile pe care ar trebui să le îndeplinesc eu ca sponsor?
R: Printre cele mai importante conditii pe care un sponsor trebuie să le îndeplinească sunt următoarele :
• Să îndeplinească în primul rând conditiile financiare cerute de guvernul canadian;
• Sponsorul trebuie să stie că odată ce părintii au sosit în Canada, ei sunt răspunzători financiar de sustinerea acestora pentru o perioadă de 10 ani; părintii beneficiază însă de asigurarea medicală acordată de guvernul candian oricărui rezident permanent;
• Daca ati sponsorat alte persoane de care încă sunteti răspunzător financiar si persoanele respective primesc ajutor social, va trebui să returnati guvernului în întregime sumele primite de persoanele sponsorate;
• Nu aveti alte sume de returnat (împrumut guvernamental, ordin judecătoresc, etc.)

I: Ar putea ca sotul meu să semneze aplicatia de sponsorare a părintilor mei ?
R: Da, sotul dvs. poate să semneze aplicatia de sponsorare in calitate de “co-signer”. Nici un alt membru de familie nu poate să semneze împreună cu dvs. (copii, surori, frati, etc.)

I: In cazul în care voi fi aprobat ca sponsor, s-ar putea ca părintii mei să fie totusi refuzati?
R: Desigur. Cele mai des întâlnite cauze pentru care părintii pot fi refuzati sunt bazate pe starea lor de sănătate sau pentru că au cazier judiciar (mult mai rar în comparatie cu starea de sănătate).

N.O.
Mihaela Boeriu este consultant de emigratie certificat de către Canadian Society of Immigration Consultants (CSIC) si practică în domeniul emigratiei în GTA din 1993. Puteti trimite întrebările dvs. pe adresa de e-mail : mihaela@cgsconsultants.com

Răspunsurile date sunt generale si nu cuprind toate detaliile unui caz specific, pentru care ar fi bine să consultati un specialist în emigratie canadiană.






Mihaela Boeriu    7/22/2007


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian