Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


De vorba cu Kate WinsletRadiind ca de obiceiu, iluminata ca un trandafir proaspat, cu o piele foarte alba si un par roscat, Kate mi-a aparut imbracata cu Rag & Bones jeans negrii, o jacheta neagra Dolce&Gabbana si cizme negre Stuart Weitzman cu tocuri inalte. Intradevar arata dumnezeeste!

RA: Kate, merci ca arati cum arati... mi-ai animat ziua!

KW: Cum asta, Ray?

RA: Arati radianta! Oare te-a influentat ceva nou?

KW: Aha, o intrebare cu multe unghiuri, fara doar si poate!

RA: La ce sa te astepti cand esti atat de activa si primesti premii de peste tot in lume? Se pare ca nu esti o persoana timida, mai ales cind joci in filme cu buget mic si cu producatori independenti de studiouri. Cum slectezi scenariile? Ce-ti este mai important, characterele, povestea sau si regizorii?

KW: Desigur, povestea e prima pe linie… pe urma, trebue sa intelegi si sa iubesti caracterul si rolul lui, daca e sa-l interpretezi si sa-ti intre sub piele, plus ca e foarte bine sa sti ca joci cu alti actori sezonati si ca te poti baza pe ei si pe regizor. Deoarece, pentru un timp scurt, ei iti vor fi familia, un now environment si o viata noua. Incercand sa ma identific cu ei simt ca ma renasc de fiecare data cind lucrez la un film nou. Totul devine ca un time-machine si crede-ma, cred ca e un privilegiu divin sa poti sa te renasti de atatea ori in viata. Doar dirijand masina in orice directie, timp si spatiu pe care-l doresc si sunt acolo. Nu e incredibil?

RA: Da, as este, Kate! Dupa ce ai turnat Titanic, probabil c-ai avut libertatea sa alegi orice film ai vrut, dar surprinzator, ai ales roluri chiar mai mici ca cel din Holy Smoke. Dece?

KW: Sunt un actor care iubeste sensitivitatea si sensualitatea chiar daca e un film mic sau mare.

RA: Cum adopti rolul respectiv? Intuitiv sau prin anumite tehnici? Iar cand I terminat de filmat e posibil sa te reajustezi uitand de caraterul respectiv redevenind Kate cea naturala?

KW: Dupa cum ti-am spus, n-are nimic de aface cu noul rol, ci depinde ce sentimente am cind incerc sa ma strecor sub pielea personajului si cit de mult imi permite sa fi comfortabil indeajuns ca sa corelez cu ceeace e scris in scenariu. Plus ca daca porti costumul, coafura, make-upul respectiv, ajuta enorm.

RA: In cateva filme ai jucat goala in fata aparatului de fillmat. Te-ai gandit de doua ori inainte de ai acceptat? Nu se pare ca te-a deranjat prea mult?

KW: Daca o poveste impune in mod logic si rolul cere sa fiu desbracata pentru a creia un moment dramatic care altfel nu s-ar putea duplica, accept... Ma simt comfortabila cu asta? Nu vad dece nu, mai ales daca contribuie la plotul dramatic si accentueaza credibilitatea povestii... Desigur ca depinde si de cum e turnat visual. Daca rolul o cere si ma simt comoda, e okay si nu fac prea mult caz cu asta. Nu inteleg dece lumea face caz: dece trebuie sa ne simtim imbarasati? Toti aratam la fel mai mult sau mai putin cand sintem desbracati, si ar fi normal si natural sa ne compoportam ca atare. Nu e prostitutie, Ray, ci pur si simplu e viata si frumusetea ei, asa vreau si eu sa fiu.

RA: Ai filmat Little Children anul trecut in New York, imediat dupa The Holiday, la inceputul anului in Los Angeles si acum Gnomeo & Juliet. E o diferenta mare intre o femeie Englezoaica si una Americana? A existat vreun rol de care te-ai despartit cu greu?

KW: Sunt complet diferite, in lumi diferite, asa ca desigur e un contrast mare. In general, imi ia cam o jumatate de an sa inmagazinez in inima mea un rol trecut si sa ma prepar sau obisnuiesc cu

unul nou. Numai ca de data asta au trecut doua luni jumatate ca sa ma despart de Sarah si sa inteleg cine este Iris. N-am intalnit niciodata lume ca asta si a trebuit sa intru sub pielea lui Iris in timp record.

RA: In ce masura pui sau atasezi ceva de la tine in orice rol?

KW: Ori cit am incerca, nici un actor nu poate sa nu-si implice ceva din personalitatea lui in fiecare rol si character… e natura lucrurilor sa te bazezi pe anumite experiente personale, incidente sau sentimente mai apropropiate de rolul e care-l interpretezi. Altfel, devii un mimic si audienta observa as imediat, te asigur.

RA: Asa este! Nu-i de mirare ca esti considerata o actrita mare, Kate!

KW: Ma magulesti... fiecare vede altfel, Ray, nu-i asa? Iti multumesc in orice ce caz!

RA: O meriti, Kate! Fata ta spune totul si poate din cauza asta in filmele tale esti fotografiata atit de aproape. Care e secretul in dosul acetei fete? Cand ti-ai descoperit puterea?

KW: Putere? Care putere? Lumea e lume si nu poate fi acuzata ca esti intr-un fel sau altul. Ce trebuie considerat este intelegerea ca suntem diferiti, si sa nu ne suparam sau infuriam ca unii dintre noi sunt mai ignoranti. Asta e totul.

Nota ;
Restul interviului in forma tiparita a publicatiei Observatorul din 11 Iulie a.c.


dela Ray Arco, corespondentul nostru in Hollywood    7/10/2007


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian