Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Pledoarie pentru protectia TerreiMa numesc Tudor Vasile, sunt absolvent al Facultatii de Fizica, promotia 1981 si al Facultatii de Electronica si Telecomunicatii, promotia 1986, din Bucuresti, iar in prezent sunt profesor de fizica la un liceu din Romania. Pe langă activitatea de dascal, am fost pasionat de cercetarea aplicativa, desfasurata timp de aproape două decenii in domenii importante ale tehnicii si tehnologiei actuale. Impreună cu fiii mei,Tudor Laurentiu Sebastian si Tudor Paul Lucian, studenti la Facultatea de Automatica si Calculatoare din Bucuresti, am constituit Grupul VSL (Vasile,Sebastian, Lucian), de colaborare interdisciplinara in descifrarea tulburatoarelor enigme ale cunoasterii. S-a urmarit extinderea si aprofundarea granitelor demersului cognitiv, orientat cu precadere pe cercetarea aplicativa cu consecinte favorabile asupra imbunatatirii standardelor de calitate si protectie a vietii pe planeta albastra, aceasta miraculoasa nava, numita Terra, care poarta omenirea in istorie. O parte din metodele, procedeele și solutiile tehnice originale au fost brevetate la OSIM, iar restul sunt pastrate intr-un depozit consistent de propuneri de inventii, pentru a putea să fie utilizate in perspectiva de persoane interesate de valorificarea ideilor novatoare. La inceput de mileniu trei, dinamica atmosferei tinde catre un regim critic, datorita unor cauze naturale- bilantul energetic Soare-Pamant- dar si lipsei de responsabilitate in politica dezvoltarii industriale care trebuie sa satisfaca cerintele unei societati de consum chiar si cu pretul exploatarii necontrolate a resurselor disponibile si a poluarii mediului inconjurator. In etapa postindustriala, locuitorii Terrei nu-si pot permite sa faca rabat de la normele noosferei (gr.noos-rațiune), conceptie care promoveaza instaurarea rațiunii pe planeta noastră, astfel încât mediul optim de viață să fie asigurat la scara globala, atât pentru generația actuală cât și pentru cele care urmează. Acest rationament a determinat Grupul VSL sa elaboreze proiecte de anvergura pentru conservarea echilibrelor ecologice, protectia la seisme, tsunami, tornade, canicula etc.
Pentru “truditorii in stiinta” fericirea suprema nu poate exista pana cand creatiile spirituale nu prind viata in frontierele culturii si civilizatiei, cu efecte benefice pentru toate categoriile sociale.Lansarea in productie, pe cont propriu, a unor tehnici si tehnologii bazate pe inventiile, obtinute cu mari sacrificii, a fost practic imposibil de realizat, din cauza posibilitatilor materiale si financiare reduse care nu asigura investitiile necesare in derularea unor proiecte. Acest impas poate fi depasit prin colaborare eficienta cu personalitati din Romania, sau din alte tari, care doresc sa se implice, sub semnul creativitatii, in viata societatii si destinul fiintei umane. Din pacate, in coditiile actuale din Romania, exista o comunicare ineficienta intre oameni, dar mai ales intre cetateni si autoritati. Oare ce putem face noi “muritorii de rand” pe traiectoria socio-profesionala pentru a exprima valorile perene de bine, frumos si adevar, la implinirea destinului sub semnul aspiratiei la fericire? Sunt o fire optimista si cred ca Dumnezeu nu si-a intors definitiv fata pentru romani, ci doar ne pune la incercare. Daca politica dezbina oamenii, cultura terbuie sa ne uneasca, deziderat care se poate finaliza prin intermediul mijloacelor mass-media.
Acum cand clima a scapat de sub control, iar seceta face ravagii in lume, fac un apel la oamenii de buna credinta, din Canada sau din toata lumea, care doresc sa se implice in realizarea unui prototip pentru un sistem tehnic care reduce efectele caniculei din spatii exterioare destul de mari, raza de actiune a acestuia fiind de ordinul zecilor de metri. O retea de sisteme tehnice anticaniula poate asigura un macroclimat placut pentru marile aglomerari urbane. In speranta ca veti reflecta asupra mesajului transmis, astept raspunsul d- voastra.

Cu stima,
Tudor Vasile
Dragalina, Calarasi,cod 917080
E-mail: tpmvasile@yahoo.com

Post-scriptum
Hai sa dam mana cu mana
Cei cu inima crestina,
Sa-nvartim hora fratiei
Pe pamantul bucuriei.
(Prelucrare dupa V. Alecsandri)

Tudor Vasile    6/26/2007


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian