Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Valoarea si responsabilitatea familiei“Ce bine ca esti, ce mirare ca sunt”. .
Nichita Stanescu

Cuvantul "familie" este folosit frecvent in vorbirea zilnica. Gandul fundamental exprimat de acest cuvant are de-a face cu viata pe care o traiesc impreuna membrii unui camin care locuiesc sub acelasi acoperis.
Se considera ca o unitate familiala este formata dintr-un tata, o mama si copiii lor.
Cercul restrans al relatiilor de familie este locul in care invatam ce inseamna iubirea, impreuna-simtire, iertarea, dependenta unii de altii, increderea reciproca si respectul pentru altii.

Familia a insemnat de-a lungul istoriei demnitate, progres, respectarea vietii umane ca valoare sacra, de la concepere pana la moartea naturala.
Alaturi de scoala , familia este unul din factorii care se preocupa de educatia omului, exercitand o influenta deosebit de adanca asupra copiilor. O mare parte dintre cunostintele despre natura, societate, deprinderile igienice, obisnuintele de comportament le datoram educatiei primite in familie.
Pe buna dreptate, in limbajul comun se utilizeaza expresia "A avea cei sapte ani de acasa".
Biserica se dovedeste a fi prieten autentic, sfatuitor si aparator al familiei, pe care o considera o vocatie binecuvântata de belsugul Spiritului Sfânt. Biserica recunoaste si ocroteste familia ca valoare si misiune sacra: aceea de a transmite si a intretine viata.

Valorile familiei trebuie aparate si promovate indeosebi in contextul profundelor transformari ale mentalitatilor si practicilor omenesti. Amenintarea familiei traditionale, precum si “fragilitatea” ingrijoratoare de care sufera familia în zilele noastre trebuie sa dea de gandit .
Credem ca este de datoria celor care cred in valorile familiei sa inteleaga si sa slujeasca drepturile umane autentice, rezultate din recunoasterea adevarurilor antropologice si nu fabricate de porniri arbitrare. La scara planetara, este amenintata însasi identitatea institutiei familiei, esenta familiei, prin identificarea abuziva cu familia a unor noi tipuri de convietuire.

Considerand ca trebuie combatuta mentalitatea care respinge valoarea familiei autentice cu functiile ei consacrate, aflate intr-o indisolubila unitate si putand sa fie indeplinite numai de un barbat si o femeie.

Va invitam la o dezbatere in paginile revistei noastre cu privire la valoarea si inalta responsabilitate sociala a familiei.


Observator    5/24/2007


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian