Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Romania de dincolo de vorbe : Targurile Primaverii BucuresteneTopit de temperaturile caniculare sosite un pic prea devreme, Bucurestiul a gazduit in perioada 9 -13 mai, la Complexul ROMEXPO de din Piata Presei, editia a XVII-a expozitiei internationale de echipamente si instrumente medicale “ROM-MEDICA”, targul “CERF 2007”, specializat pe informatica si calculatoare si cea de-a a X-a editie a expozitiei internationale pentru sisteme de securitate, politie, alarmare si protectie civila contra incendiilor si dezastrelor, “EXPO SECURITY 2007”.
A XVII-a editie „ROM-MEDICA” a reunit anul acesta un numar de 220 de firme din 14 tari, Austria, Bulgaria, China, Elvetia, Germania, Grecia, Italia, Republica Moldova, Polonia, Republica Ceha, Romania, Slovacia, Suedia, Ungaria, ocupand, o suprafata de 12.000 de metri patrati.
La randul sau, „EXPO SECURITY” a promovat cele mai cunoscute firme specializate in conceperea, producerea si comercializarea de echipamente si sisteme sofisticate de securitate. Expozitia s-a bucurat de atentia si aprecierea unor categorii deosebit de eterogene de vizitatori: de la specialistii in domeniu, reprezentanti ai fortelor de ordine ale statului, sau angajati ai firmelor de paza si protectie, pana la cetateni aflati in cautarea unor modalitati de a-si proteja bunurile.
Editia jubiliara (a X-a) a EXPO SECURITY, a aliniat la standuri 99 de expozanti din noua tari - Bulgaria, Coreea de Sud, Germania, Italia, Polonia, Romania, Spania, Turcia, Ungaria - si a ocupat o suprafata de 5.300 de metri patrati. Majoritatea firmelor romanesti expozante fac parte din Asociatia Romana pentru Tehnica de Securitate (ARTS) si din Patronatul Societatilor de Securitate (PSS). Aceasta editie, a marcat si o premiera absoluta, respectiv participarea oficiala a Republicii Coreea de Sud, cu un pavilion national.
Ca in fiecare an, participantii la EXPO SECURITY au oferit o gama larga de produse si tehnici specifice, au facut demonstratii practice, extrem de spectaculoase si convingatoare, si s-au intrunit pentru a dezbate probleme de actualitate din domeniul lor de activitate.
Unul dintre principiile ce au stat la baza dialogului expozantilor firmelor de securitate cu vizitatorii a fost acela ca, in aceasta perioada, Romania cunoaste o dezvoltare fara precedent a sectorului constructiilor, iar una dintre nevoile fundamentale ale domeniului imobiliar este securitatea, bun care nu poate fi cumparat, pur si simplu, dintr-un magazin sau de pe Internet.
Din dialogurile purtate de furnizorii de tehnica de securitate si potentialii clienti a reiesit faptul ca, sistemul de securitate se personalizeaza pentru fiecare obiectiv in parte, in functie de destinatie, de utilizator dar, mai ales, in functie de riscurile la care sunt supuse bunul ori activitatea desfasurata.
Aceasta este ratiunea pentru care gama serviciilor de securitate este extrem de larga, cuprinzand: sisteme de securitate si alarmare, sisteme de detectare, avertizare si alarmare contra focului, fumului si gazelor, sisteme de protectie si siguranta contra dezastrelor, sisteme mecanice de securitate, sisteme de siguranta pentru institutii financiare, echipamente de control si supraveghere, sisteme electronice de securitate, servicii, echipamente si vehicule blindate pentru transportul banilor precum si protectia si controlul banilor, sisteme de descoperire si prevenire a crimelor si infractiunilor, echipamente si imbracaminte personala de protectie, echipament pentru autoaparare, protejarea programelor de calculator, servicii de garda si paza, sisteme de protectie si alarmare a populatiei civile, echipamente si sisteme de protectie contra spionajului economic si multe altele.
In cadrul targului de primavara de la ROMEXPO, Asociatia Romana pentru Tehnica de Securitate (ARTS) a organizat o conferinta de presa sustinuta de specialisti din domeniul constructiilor si securitatii.
In cadrul manifestarii, ing. Silviu CLEP, presedintele ARTS, impreuna cu arhitectul Aurelian POPESCU, au demonstrat cu argumente, invitatilor prezenti, preocuparea celor peste 100 de firme membre ale organizatiei, pentru imbinarea armonioasa intre rigorile si normele de arhitectura si elementele de securitate a constructiilor (la incendiu, intruziune, protectia datelor, infractiuni economice, financiare sau de drept comun).
A fost definit noul concept, de mare actualitate, conform caruia, numarul personalului de paza si supraveghere, intr-o cladire moderna de birouri ori de locuit a scazut, trecandu-se cu succes la managementul electronic al imobilelor, realizandu-se un control total al spatiului printr-un acces facil, in toate ungherele, de la orice distanta.
Organizatorii conferintei de presa, reprezentanti ai ARTS, au argumentat cele afirmate explicand ca prin profesionalizarea spatiilor de locuit, zone in care notarii, avocatii, medicii, au cabinete in propriile resedinte, cartierele vor deveni perimetre inchise ce au in componenta atat ariile de locuit, cat si cele profesionale ori locurile de joaca si divertisment. Pentru realizarea acestor obiective, colaborarea intre arhitecti si inginerii constructori devine din ce in ce mai extinsa. Rezultatul va fi unul singur: securizarea si informatizarea constructiilor, fenomen care va produce case inteligente.
Aceasta a X-a editie a EXPO SECURITY, in cadrul careia ARTS este de trei ani lider si-a dublat suprafata de expunere si numarul de participanti. Obiectivele primordiale raman: informarea si protejarea consumatorului de securitate, intarirea verigii de legatura dintre proiectanti si arhitecti pe de o parte si furnizorii de programe de securitate pe de alta parte, accentul fiind pus pe solutiile de securitate integrata, profesionale, continand elemente de consultanta si aplicatii practice atat pentru protectia bunurilor la efractie, cat si la incendiu.
La solicitarea „OBSERVATORULUI”, ing Petru CLEP, presedintele ARTS a precizat ca 90 la suta din tehnica folosita in prezent provine din importuri, dar ca exista totusi si furnizori romani care indeplinesc normele internationale obligatorii. In context, vorbitorul a recunoscut ca, in unele situatii, anumite informatii au fost folosite ilegal de care firme specializate ori de catre beneficiarii unor servicii de securitate (demersuri sanctionate de lege), dar in general colaborarea cu Politia ori alte institutii specializate este buna, atunci cand acestea solicita concursul ori sprijinul firmelor private.
Trebuie adaugat ca, in anul 2005, piata de securitate din Romania a depasit cifra de afaceri de 500 milioane de Euro, crescand in 2006, cu 30 procente, dar si ca, in continuare, firmele de asigurari nu au o colaborare prea buna cu societatile specializate in paza si protectie, acuzand legislatia actuala ca fiind „mioritica”.
Despre colaborarea ARTS cu Politia, stau marturie programele promovate prin revista „Politia Capitalei”, partener media al EXPO SECURITY precum si „Ghidul sigurantei locuintei si afacerii”, ce a beneficiat de consilierea oferita de Institutul pentru Cercetarea si Prevenirea Criminalitatii din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.
Element inedit in cadrul targului a fost, cu siguranta, inventia lui Mircea Manolescu, „Modulul individual de protectie antiseismica, anticiclonica si antiterorista”, dispozitivul introducand in gestiunea situatiilor de urgenta notiunea de „prevenire activa”.
Modulul este o unitate testata cu succes atat in conditii de laborator cat si „in situ" si este prevazuta sa reziste prabusirii unor cladiri de peste 40 de etaje. Echipamentul Interior asigura atat avertizarea producerii iminente a unui seism cat si conditiile necesare pastrarii integritatii corporale a ocupantului, precum si supravietuirea acestuia cateva zile, pana la recuperarea acestui modul de catre echipele de salvare. De asemenea, dispune de mijloace de comunicare cu exteriorul, lumina, radio si emitator pentru localizare rapida. Varianta militara este prevazuta, in plus, cu protectie sporita anti-strapungere – „intarirea" cu keviar (material folosit pentru producerea vestelor anti-glont) asigurand rezistenta atat la proiectile cat si la explozii.
Anul acesta gama de produse de protectie si securitate inventate de Mircea Manolescu s-a imbogatit cu banca scolara care are aceleasi calitati in ceea ce priveste rezistenta si fiabilitatea. In esenta este un pupitru de scoala tipic, dar care, la nevoie se poate transforma simplu si rapid, fie in adapost antiseismic, fie in adapost antiterorist.
Ranforsarea cu keviar poate fi folosita la bancile scolare fiindca incidentele armate fac uneori victime si in scoli. In SUA de exemplu, nu de putine ori utilizarea armelor de foc in scoli a facut numeroase victime.Marina Tudor    5/14/2007


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian