Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Analiza si discernamant

"Cine controleaza trecutul, controleaza viitorul"
George Orwell

Sunt cunoscute recentele evenimente din Romania, in speta suspendarea presedintelui tarii, fapt care a generat o criza politica si numeroase proteste ale electoratului din interior, ale romanilor din diaspora, precum si ale opiniei publice internationale.

Suspendarea presedintelui ales nominal, direct de catre popor, a fost adoptata de catre un parlament constituit in urma alegerilor desfasurate pe liste de partid, nefiind vorba despre un vot uninominal. Nu ne propunem sa comentam aici acest eveniment, dar subliniem nevoia de ana-liza de care trebuia sa tina seama parlamentarii inainte de adoptarea unei asemenea hotarari. Poate ca si din partea presedintelui ar fi fost necesar mai mult tact in sensul de a discuta, de a negocia mai mult cu parlamentul, cu guvernul, in cursul mandatului sau.

Nevoia de analiza este necesara si din partea cetatenilor romani care se vor prezenta - si socotim ca trebuie sa se prezinte masiv - la referendumul ce se va organiza la 19 mai, pentru a se pronunta asupra masurii incriminate.
In paginile publicatiei noastre, tiparite, se gasesc, de altfel, puncte de vedere, opinii, luari de pozitie cu privire la situatia din Romania.

|ara noastra a facut pasi uriasi, prin deschiderea internationala, invitarea in randul tarilor europene democratice. Trebuie sa fim onorati si mandri de aceste lucruri. Este meritul intregului popor care a votat, consimtit si a dorit aceasta schimbare.

Democratia inseamna discutii in contradictoriu, participare generala, opinii si puncte de vedere diverse, dar se fina-lizeaza prin respectul votului majoritar.
Traind momentele prezentului, este nevoie, consideram noi, sa ne amintim de trecut. Greselile trebuie sa ne ajute sa nu le mai repetam, sa analizam obiectiv unde a fost bine si unde nu a fost bine. }i pentru a face, prin prezent, puntea necesara intre trecut si viitor, in numele prospe-ritatii, al stabilitatii, este nevoie de analiza si de discernamant, nu de graba, ci de operativitate inteleapta, ca sa nu mai spunem ca, in aceste momente ale prezentului, nu este permis, clasei politice mai ales, sa nu invete din greselile trecutului, nici sa speculeze conjuncturile prezentului pentru interese personale, de grup, sau straine de aspiratiile poporului.
Dupa 17 ani de acunulari cantitative, este nevoie de trecere, de urgenta, la salturi calitative in constiinta si mentalitate.

Romania are oameni de valoare care pot intelege acest lucru si sunt capabili sa actioneze in consecinta. Important este ca tonul sa fie dat de conducatorii ei, care sunt chemati sa-si onoreze functia capatata mentinand ordine si respect, nu dezordine si confuzie.
Oamenii politici, care si-au dorit prezenta in conducerea statului, trebuie sa puna interesele tarii inaintea intereselor personale, sa invete ce insemna rabdare si respect pentru decizia generala. Orice schimbare brutala in Romania la ora actuala duce la destabilizare ceea ce este un pas {napoi si nu unul {nainte.

Amintim toate acestea azi 10 Mai, o zi speciala pentru Romania, ziua in care s-a scris o parte importanta din istoria neamului nostru.


Observator    5/10/2007


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian