Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Managementul finantelor : Cheltuielile de inchidere nu ar trebui sa va surprinda…Ati reusit sa stringeti un avans initial, ati gasit un agent imobiliar bun, un avocat pe masura precum si un mortgage broker.Felicitari! Sunteti gata de a porni procesul de cumparare al casei mult dorite.
Acum ca ati gasit casa mult dorita tineti minte ce alte cheltuieli aditionale veti avea de efectuat la cheltuielile legale precum si ale mutarii.
Mai jos vom enumera citeva din aceste plati care sigur le veti avea. Stiind despre aceste “closing costs” in avans va fi mai usor in a sti ce bani trebuie sa pregatiti.Urmatoarea lista descrie costurile tipice atunci cind cumpararea casei este completa ori “closed”.

• “Reimbursments”-Va trebui sa returnati banii pe care vinzatorul deja i-a platit pentu tot anul si care acum va trebui sa le acoperiti, d-voastra, noul proprietar. In biroului avocatului d-voastra in ziua inchiderii cu sigurarnta veti auzi faimoasele cuvinte” subject to usual adjustments”. De obicei aceste ajustari include taxele de proprietate si taxele scolare pentru lunile ramase din an, plati ale utilitatilor platite in avans. Aceste cheltuieli le-ati fi facut oricum in urmatoarele luni, deci sunt corecte.

• “Land Transfer”- Taxa de transfer in provincia in care traiti se plateste de fiecare data cind imobilul isi schimba proprietarul. Cite o data intr-un mod ironic aceasta taxa este denumita “ welcome tax”. Aceasta este un procentaj din pretul de cumparare al proprietatii si cu cit proprietatea este mai scumpa cu atit taxa este mai mare.Cu titlul informativ puteti vedea la noi pe website cit este taxa de transfer la casa pe care doriti sa o cumparati .

• “Home Insurance” Asigurarea casei trebuie sa intre in efect din momentul in care deveniti proprietarii casei. Aceasta asigurare impotriva focului protejeaza investitia pentru banca si in acelasi timp va protejeaza si pe d-voastra. In general cei care cumpara condo aceasta asigurare este parte din asa numitul “condo fee”.

• “Mortgage Life and Disability Insurance”-Asigurarea de viata si dezabilitate este o idée foarte buna pentru parinti cu copii mici sau pentru oricine care are dependenti (numai unul din soti lucreaza, etc).daca s-ar intimpla ceva unuia dintre d-voastra nu ati pierde casa deoarece mortgage-ul va fi platit complet de catre asigurator.Noi va sfatuim sa discutati cu diferiti agenti de asigurari pentru a gasi polita ideala situatiei d-voastra.

• “Home Inspection Fee”-Aceasta este o taxa pe care o datorati inspectorului pe care l-ati angajat ca sa verifice starea casei si sa determine eventualele reparatii necesare inainte de a o cumpara. Acestia in general au o taxa intre $250-400 in functie de complexitatea casei .

• “Home Appraisal Fee”-banca intotdeauna va efectua o evaluare a casei inainte de a va inainta orice bani in mortgage. Firesc, ei vor sa fie siguri ca proprietatea este o investitie buna a banilor lor.De obicei daca cumparati o casa cu sub 25% avans initial asiguratorii –GE si CHMC vor absorbi acest cost…..dar sa nu uitam ca isi vor recupera banii in asigurare.Pe de alta parte cind puneti 25% sau mai mult ca avans initial banca nu mai este protejata de catre asigurator asa ca vor trimite un evaluator care va incerca sa determine valoarea reala de piata a proprietatii.Costul este de obicei intre $ 250-350 si care este platita de client.

• “Survey”-O descrie legala a pamintului care descriu clar liniile de demarcatie , perimetrele, amplasarea casei-este citeodata ceruta de banca si trebuie efectuata de un topometrist.Daca aveti noroc vinzatorul are in posesie un plan recent , daca nu un plan de cadastru poate costa pina la $1000.In ultimii ani institutiile financiare au inceput sa accepte Title Insurance in loc de plan de cadastru.Ceea ce ne aduce la …

• “Title Insurance”-Aceasta asigurare acopera o multitudine de situatii care ar putea sa apara cu titlul de proprietate. Aceasta asigurare este mult mai ieftina decat un “survey” si va acoperi oricum mult mai multe probleme. Multi cumparatrori de case se uita la aceasta asigurare a titilului ca un mod de a proteja cel mai mare investment pe care il au.

• “GST”-nu uitati GST. Aceasta taxa este platita de exemplu la asigurarea de la CHMC si GE si nu se poate adauga la mortgage .

• “Legal Fee and Disbursements”-verificati cu avocatul d-voastra onorariul lor. De obicei este intre $1000-1500.

• “Closing Day”-Aceasta este ziua in care titlul propreietatii este trecut pe numele d-voastra. Sunteti obositi de al impachetat, curatat si pregatim mutarea la casa noua. Ultimul lucru pe care il aveti de facut este sa mergeti la biroul avocatului care va va pune sa semnati o multimea de hirtii si va va prezenta cheltuielile de inchidere, Dar un bun mortgage broker va poate ajuta sa fiti pregatiti pentru toate lucrurile care se vor intimpla inainte de a avea cheile casei in miinile d-voastra.
Pentru orice informatii si sfaturi finaciare contactati-ne la :Adrian Capraru, AMP Mihaela Ceobanasu
Mortgage Broker Mortgage Assistant
Phone: 416-265-6707 ext.1 Phone: 416-265-6707 ext. 2
Fax: 1-866-794-1091 Fax: 1-866-794-1091
Email: adrian@yourmortgageshop.ca Email: mihaela@yourmortgageshop.ca
Website: www.YourMortgageShop.ca
Adrian Capraru    4/2/2007


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian