Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Aprilie cu ... Flori si LuminaSe spune ca Flora, zeita florilor, cunoscuta inainte de era crestina inca de la Imperiul Roman si in Dacia romana ar pune in miscare natura si de aceea primaverile ne coplesesc uneori prin abundenta de plante,ramuri si crengute verzi.

’Drumul spre samanta trebuie sa inceapa dupa anuntul duhului Gabriel si imbierea Floriilor’( ‘Mitologie romaneasca’, Mihai Sporis).

Ne este dor de ramurile lastarite de salcie,le asteptam infrunzirea in fiecare zi cu deschidere spre saptamana Floriilor ca sa readucem intr-un fel timpul istoric crestin cu ‘intrarea triumfala in Ierusalimul unor urale si ‘’osanale’’ ce-au inundat mileniile cu iubire’. (Mihai Sporis)
Se marcheaza veselia inceputului primaverii ca trecere de la anotimpul rece,cu ‘amintirea duhului vechi pana cel nou se va cobori’ de Rusalii.

Luna aprilie imboboceste cu Floriile crestine si ne deschide cu darnicie ochii spre lumina,spre semintele implantate pentru viata noua a spicelor si renasterea noastra spirituala.

Ne asteapta apoi Saptamana Patimilor si ne-o dorim purificatoare sa ne ajute sa ne intregim deschiderea spre lumina si taina Invierii lui Isus.Miracolul iesirii Lui de sub piatra de mormant semnifica si invingerea ‘vechiului’, intunericului,deschiderea spre o lege noua de omenie care sa implice mai multa iubire,intelegere si iertare.
‘Trecem din viata spre viata..cu moartea spre moarte calcand’ cu sentimental invierii celulei ou ca un fel de renastere continua care ne mangaie primaverile.

Sarbatoarea Pastelui este bucuria suprema pe care o lasam sa ne picure odata cu soarele in case si o celebram prin ritualul minutios al pregatirilor: dereticatul caselor, post, rugaciuni, festinul traditional ca izbanda a luminii asupra intunericului si a vietii asupra mortii.
Speram ca semintele vor irupe in lastare ,iar ouale rosii ciocnite in familie vor marca intr-un fel eliberarea luminii noi, creatoare venite de la Christos.

Bisericile au darul de a prelua in noaptea Invierii freamatul si emotia miracolului dumnezeiesc.
Ele rasuna adanc prin glas de clopote infratite in inimi oriunde ne-am afla, ne apropie intru urari de sanatate si de roade bogate.

Laura Mason / Nova Scotia Canada

Laura Mason    4/1/2007


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian