Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Magia culorilor ( 17 ) : Bolile se pot citi si dupa culoarea dominanta a fetei !


In medicina traditionala chineza, de mai bine de peste 2000 de ani, se spune ca “Bolile se citesc pe fata” si se afirma ca secretul starii de sanatate a omului se poate afla studiind culoarea tenului, ridurile, forma urechilor si a sprancenelor.
In organismul omului, conform credintei chinezilor, sunt prezente cinci elemente (sau forte) : lemnul, focul, pamantul, metalul, apa si fiecaruia ii corespunde o culoare : verde pentru lemn, rosu pentru foc, galben pentru pamant, alb pentru metal, albastru – negru pentru apa.
Culoarea care predomina pe fata omului arata ce element se afla in organism in cantitate insuficienta (sau… exagerata). Acest aspect se poate depista de catre fiecare, cu o privire in oglinda, in coltul gurii sau al ochiului.
In urma cu cativa ani, citeam in cotidianul britanic “Daily Express” despre ce fel de concluzii pot fi trase dintr-o astfel de analiza :
- daca percepem nuante de verde, care corespund elementului “lemn”, inseamna ca sunt unele probleme ale ficatului, sau ale fierei, persoana respectiva poate suferi de unele migrene, sau este cu un temperament ridicat si cu o viata dezorganizata. Acelei persoane i se recomanda evitarea alimentelor bogate in grasimi, a alcolului si a otetului.
- daca percepem nuante de rosu, care corespund elementului “foc”, inseamna ca sunt unele probleme cardiace, sau de digestie proasta. Acelei persoane i se recomanda evitarea alimentelor condimentate si a dulciurilor, precum si a bailor fierbinti si a saunei. Este potrivita alimentatia bazata pe produse lactate, morcov, ceapa, porumb.
- daca percepem nuante de galben, care corespund elementului “pamant”, inseamna ca sunt unele afectiuni ale stomacului sau splinei, precum si probleme legate de memorie proasta, digestie, senzatie de greutate in picioare sau in brate. O solutie sunt mesele regulate cu continut in peste, lapte, iaurt, orez, plimbari si activitati in aer liber, acupunctura.
- daca percepem nuante de alb, care corespund elementului “metal”, inseamna ca sunt unele afectiuni ale plamanilor sau colonului, cu probleme de constipatie, tuse convulsiva, nasul este deseori infundat, pielea are un aspect patat, fata este palida. Ca masuri, trebuie sa se renunte la fumat, sa se faca exercitii de respiratie in aer liber; efecte benefice sunt obtinute din acupunctura in ureche, iar pentru pielea patata o solutie este sauna cu masaje cu perie aspra, creme si uleiuri calmante.
- daca percepem nuante de albastru / negru, care corespund elementului “apa”, inseamna ca este o lipsa de energie, persoana fiind apatica, reclamand deseori dureri de spate, sau probleme cu rinichii, oasele sunt moi si usor fracturabile. Ca prima masura, in meniu sa se renunte la sare, grasimi, dulciuri, prajeli, mancarea simplu fiarta fiind cea mai potrivita; iarna trebuie purtata imbracaminte mai groasa pentru a se proteja cat mai bine spatele si rinichii.

Privind ridurile, specialistii in medicina traditionala chineza afirma ca daca acestea sunt orizontale si adancite in mod sigur acea persoana consuma alimente bogate in zahar sau bea multe lichide, iar daca acestea sunt verticale, acea persoana consuma multe grasimi animale. In ambele cazuri, ridurile pot fi estompate prin revizuirea meniurilor.
Daca in varful nasului exista o crapatura putin adancita, acea persoana are in mod sigur afectiuni cardiace sau probleme de circulatie.
Buzele ofera si ele unele date despre starea de sanatate, cea de sus referindu-se la starea stomacului si cea de jos la starea intestinelor; daca una din ele are un aspect de retrasa spre interior, atunci se poate sti unde sunt problemele de sanatate.
Daca urechile sunt lipite de cap si au lobii mai dezvoltati decat normal, acea persoana are o sanatate de fier ! Aceiasi stare de sanatate exista si la cei care au sprancenele groase si lungi.

Toate cele de mai sus, cu tot respectul pentru medicina traditionala chineza, Dv, stimati cititori, considerati-le ca un prim ghid de luare la cunostiinta despre a vedea cat de sanatosi sunteti ! Controalele periodice la medicul de familie sau medicii de specialitate, sunt in timpurile actuale, in mod sigur, cele mai firesti solutii.

arh. Ion Constantinescu
hello_romania@sympatico.ca


Ion Constantinescu    2/12/2007


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian