Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Arca noi aliante


Binecuvîntatä la ROMA pentru Congresul Eucaristic International de la Québec în 2008 , Arca poartä în ea un suflet Românesc !

Cu putinä vreme în urmä, pe data de 20.Iunie.2006, am avut deosebita pläcere de a asista la Ceremonia de Consacrare a Bisericii Nôtre–Dame-de-la-Consolata, asezämânt religios italian de rit Catolic, situat la Montréal.
Dupä terminarea ceremoniilor, desfäsurate cu mare fast în prezenta Eminentei Sale Cardinalul Jean-Claude Turcotte Arhiepiscop de Montreal, m-am apropiat timid de Altar, sä observ mai de aproape unul dintre obiectele religioase inedite : « ARCA NOII ALIANTE » , venitä de la Roma, de la Vatican, si care anuntä unirea crestinilor de toate orientärile, întru dragostea lui Cristos , înaintea Congresului Eucaristic International, eveniment crestin ce va avea loc în prezenta Sfântului Pärinte Papa Benedict al-XVI-lea , în Canada, la Québec, în 2008.
ARCA, o corabie din lemn frumos sculptatä ce amintea imaginile ce ne facem despre Arca lui Noe si un pic si cele ale Arcei din Vechiul Testament, avea ceva deosebit : era împodobitä cu Ďcoane pictate !
Curios, m-am apropiat mai mult si am simtit o mare emotie când, pe primele trei Ďcoane ce mi-au apärut în fatä , am putut citi : « Nunta din Cana » , « Cina cea de Tainä » si « Înmultirea Pâinilor », scris nu în Francezä, Latinä, Italianä , Slavonä sau Greacä, ci ….în Românä !!!

- « Pärinte, dar sunt scrise în limba … Românä ! », i-am spus într-o suflare Pärintelui Robert Gendreau, Preot Paroh al Bisericii Consolata, si membru al comitetului de organizare al Congresului Eucaristic International « - Asadar dintre toti artistii lumii, Biserica Romei ne-a ales pe noi Românii ? »

- « Eu cred cä Dumnezeu v-a ales, inspirîndu-ne sä construim aceastä ARCÄ, si s-o decoräm cu Ďcoane pictate de artizani din România ! Nu sunteti voi latinii Räsäritului ? », mi-a räspuns zâmbind enigmatic Padre Roberto, cum îi spun italienii, si a început sä-mi istoriseascä periplul ARCEI NOII ALIANTE :

Pentru a lansa pregätirea Congresului Eucaristic International de la Québec în 2008, un grup de tineri crestini din Québec si Montreal , reuniti sub numele de «Montée Jeunesse », si-au exprimat dorinta crearii unui obiect religios simbolic , care sä parcurgä Canada anuntînd vestea cea bunä si pregätind sufletele crestinilor de toate confesiunile, pentru sfintitul eveniment. A fost retinutä ideea simbolicä de « ARCÄ DE NOUÄ ALIANTÄ ». Aceastä ARCÄ este o premierä în istoria Congreselor Eucaristice Internationale, si este destinatä pregätirii si comuniunii spirituale a tuturor crestinilor , întru ISUS CHRISTOS. Corpul Arcei a fost sculptat de cätre artistul Alain Rioux din Québec, asistat de sotia sa Chantal Dubois.
ARCA, sub forma unei coräbii, evocä Biserica lui ISUS CHRISTOS si Poporul Crestin mergînd ghidat de Creatorul Säu . Lemnul Arcei provine din cinci esente si locuri geografice diferite , simbol al Universalitätii Crestinismului si al Bisericii, ce cheamä crestinii din toate ramurile sau natiunile lumii, sä se uneascä spiritual întru ISUS CHRISTOS. Sus pe Arcä,se aflä un cufär de lemn, ornat cu frumoasele Ďcoane, suflet din dragostea pentru frumos si sfânt a neamului românesc, pictate si sfintite în România.
Ca simbol al uniunii crestinilor întru ISUS CHRISTOS, ARCA va poposii peste tot unde va fi invitatä în Canada, pânä în iunie 2008. Un reportaj video complet se aflä pe site-ul www.cei2008.ca , iar organizatiile, Bisericile sau Asezämintele de Cult care doresc sä invite si sä gäzduiascä pentru câteva zile ARCA NOII ALIANTE pot obtine informatii pe acest Site-Web.
În aceste timpuri de împlinire a 1900 de ani de la împletirea culturilor Daco-Romane aflate la baza originii latine a Românilor, binecuvîntatä la ROMA, ARCA NOII ALIANTE poartä-n ea prin lume , o parte din sufletul Românesc.


A consemnat, Daniel Constantin Manolescu - promotor tribune de latinitate
Daniel Constantin Manolescu / Montreal    1/23/2007


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian