Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


ODA pentru un mare inceput de AN

Romania si Bulgaria, iata, au prins pasul din urma, au intrat intr-un nou ciclu istoric de modernizare si prosperitate economica.
Alipirea la Uniunea Europeana a batranelor tari de la Marea Neagra si Dunarea de jos a implinit fericit un drept legitim, un dor arzator de liberalizare si primenire.
Un drept legitim pe care istoria l-a intors celor doua tari vecine, de pe dreapta si stanga anticului Istru, ce si-au impartit coltul rasaritean al continentului cu mult, mult inainte de vremea lui Homer.
Nu demult, spre contemporaneitate, inspre anii lor de intemeiere ca nationalitati independente, alaturi de Germania, Austria, Ungaria si Serbia – Romania si Bulgaria, prin statutul de tari dunarene, devenisera brate puternice pe trunchiul economic europen. Dupa o intrerupere de peste o jumatate de veac, asemenea zidului de la Berlin, zidul unei marginalizari fata de concernul tarilor europene dezvoltate, in sfarsit, s-a daramat ! Prin cele doua tari dunarene Europa isi recastiga puternicele brate economice de la Pontul Euxin. In curand, o larga economie, de-a lungul si de-a latul continentului, isi va dovedi temeiul printr-un ridicat standard de buna stare si civilizatie pentru fiecare tara in parte !

Receptivi, ca intotdeauna, imperativelor vremii, de benefic progres, romanii nostri au primit cu aceeasi revolutionara inflacarare noul statut de cetateni ai Europei !
Pietele marilor orase romanesti, in care revolutia din decmbrie 1989 anti-ceausista, anti-comunista a infipt samanta schimbarilor de azi, la revelionul acestui an, si-au cules sarbatoreste rodul implinirii. Peste amintirea pasilor insangerati ai multimii victimizate de atunci, un popor renascut, revitalizat si-a trait cu bucurie tinereasca revelionul si intrarea in Uniunea Europeana.

UN MARE INCEPUT DE AN si de NOUA ISTORIE ! Lumini si jerbe de artificii, cuvantari si urale, cantece si dansuri, pupaturi la “perinita” si un drag de viata molipsitor au ridicat obisnuita traditie a revelionului romanesc pe soclul marilor sarbatori nationale.

Noi, romanii de departe, din Canada, cum am putea rabda sa nu le trimitem din inima fratilor de acasa o fierbinte urare, pe potriva unui asemenea eveniment :
MULTI ANI IN PACE SI PROSPERA COOPERARE EUROPEANA !

Stelian Mitadinu - Toronto

Stelian Mitadinu     1/7/2007


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian