Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


La Teatrul National din Craiova, “Promotia de Aur” a IATC-ului de acum 50 de aniAstazi, la Teatrul National din Craiova, “Promotia de Aur” a IATC-ului Bucuresti va fi sarbatorita cu ocazia implinirii a 50 de ani de la absolvire. Un spectacol deosebit, dedicat actorilor si regizorilor promotiei, va fi prezentat chiar cu participarea unora dintre ei, seara, de la ora 19. Nu sunt uitati cei care au facut parte din aceasta generatie, dar care nu mai sunt in viata; acestia vor fi evocati prin prezentarea filmului “In Memoriam”, de circa 30 de minute. Nu in mod intamplator, evenimentul este marcat la Craiova. Aici au ajuns imediat dupa absolvire mai multi membrii ai grupului, ce aveau sa devina reprezentanti de marca ai artei teatrale si cinematografice romanesti: Gheorghe Cozorici, Amza Pellea, Silvia Popovici, Constantin Rautki, Victor Rebengiuc, Dumitru Rucareanu si Sanda Toma. Toti il insoteau pe tanarul regizor Vlad Mugur. Impreuna cu ei venise si absolventul sectiei de Regie Radu Penciulescu, unul dintre cei mai importanti directori de scena si dascali de teatru din Romania. Acesti artisti ocupa locuri de cinste intre cei care au scris, la sfarsitul anilor ‘50, una dintre cele mai frumoase pagini din istoria de peste 150 de ani a Teatrului National din Craiova. Vor fi elogiati in egala masura si actori care au stralucit pe scenele altor mari teatre din Romania si de peste hotare, precum George Constantin, Mircea Albulescu, Silviu Stanculescu, Draga Olteanu-Matei, Anca Veresti sau regizorii Lucian Pintilie, Valeriu Moisescu, Sanda Manu. Sintagma “Promotia de aur” a fost folosita dupa intalnirea de 25 de ani de la absolvire, desfasurata la Brasov.
Evenimentul de astazi va fi organizat de Primaria Municipiului Craiova si de Teatrul National “Marin Sorescu”, cu sprijinul Fundatiei Shakespeare si al Fundatiei “Amza Pellea”.


Sabin Popescu    12/18/2006


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian