Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


"Mai presus de moarte in Iubire" despre timpul pe care l-am petrecut impreuna cu Ioan Alexandru.

Dragi prieteni,

Cred ca este un moment potrivit sa ne amintim si sa pretuim jertfa depusa in Parlamentul Romaniei de catre cel care a fost deputatul si apoi senatorul Ioan Alexandru pentru promovarea valorilor crestine in vremurile de dupa zdruncinarea regimului ateist comunist. In democratie politica si legile cetatii se fac in Parlament. Din pacate, in peisajul politic actual nu exista in Romania o forta si o docrina politica care sa sustina cu adevarat aceste valori fundamentale si nici oameni haruiti care sa devina varful de lance pentru promovarea lor.
Vreau sa fac mentiunea ca simbolul religios pe care Ioan Alexandru l-a promovat cu precadere in spatiul public ca fiind cel reprezentativ si totodata ocrotitor crestinilor a fost si este "Crucea mortii si a invierii" care ca sa-l citez: "va trebui sa ia locul de cinste de unde a fost izgonita de secera si ciocanul pricinuitoare de atatea suferinta si nedreptati sociale"
Ca sa intelegem mai bine sensul profund spiritual care sta la baza unor legi pe care astazi le percepem ca simple forme rituale am sa va redau mai jos cateva secvente din discursul deputatului Ioan Alexandru din 25 iunie 1990 cu ocazia ivirii in Parlament a problemei "pe ce si pe cine juram":

"Ca un juramant sa implice straturile cele mai profunde ale constiintei, ca martorul invocat in acele clipe solemne sa devina nu numai partenerul ci si dezvaluitorul adevarului, popoarele vechi si apoi Europa crestină inclusiv tara noastra au depus juramant în fata lui Dumnezeu. El cel ce singurul se jura numai pe sine insusi, cum ne spune Biblia, intrucat nu există cineva mai mare decat El. Dumnezeu in Sfanta Treime Cel ce este isvorul si izbăvitorul vietii fiecaruia, în fata Lui sta sau cade marturia constiintei noastre spre binele si indreptarea fratilor nostri.
De aceea Europa dar și America și acum pana adanc în Asia și Africa juramantul se depune acolo unde populatia este majoritar crestină pe Sfanta Scriptura si pe cruce.
Indiferent de convingerile personale ale unui lider politic ales de popor acesta se cuvine sa se supuna randuielilor , pentru a dobandi investitura reala a bunei credinte a celor multi, atingând cu dreapta sa cartea de capatai a neamului romanesc cea in duhul careia ne-am nascut ca grai si popor si aceasta este Sfanta Scriptura asternuta pe crucea mortii si Invierii lui Iisus Hristos.
Prea mari sunt jertfele ce au adus România la starea de fata pentru a nu fi la inaltimea istoriei si a implini cele cuvenite mai ales in institutia de frunte a tarii care este Parlamentul.
Iar asupra tricolorului trebuie să se astearna albastra așa cum este înstelata de la Sf. Constantin Crucea asa cum a fost intotdeauna.
Asa sa ne ajute Dumnezeu !
25 iunie 90
Ioan Alexandru"

Acest text se afla in cartea "Mai presus de moarte in Iubire" despre timpul pe care l-am petrecut impreuna cu Ioan Alexandru.
Cu speranta gasirii unui sponsor care sa o publice,
Va doresc tot binele,

Silviu Despa
http://despas.blogspot.com/
Silviu Despa    11/29/2006


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian