Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Dunare, iti multumesc !


Te-au cantat poetii si rapsozii, scriitorii si artistii din toate timpurile, dar meritul tau de garant al integritatii nationale, a fost mai putin scos in evidenta..
Au trecut multi anii de cand, elev fiind, la ora de religie ne-a fost spusa urmatoarea poveste : Cand Dumnezeu cu Sf. Petre impartea bogatiile pe pamant, la trecerea Muntilor Carpati, din neatentie sacul ce-l purta Sf. Petre sa atins de un varf de munte si s-a spart. Asa se face ca avem bogati multe in tara noastra.
Nu stiu daca si Dunarea a facut parte din cele date de Domnul, dar eu o consider cea mai mare bogatie, ce ne-a fost data, pentru vesnicie.
Motivez aceasta prin faptul ca, a fost si este singura noastra granita, care a ramas neschimbata cu toate vicisitudinile vremurilor care au trecut peste noi si « puterea » EI va curge falnic, in fata Nistrului si a altora.
Chiar daca au incercat si mai continua, cei ce te vor fara pret, sa te smulga din albia ta
nu vor reusi, chiar, folosind cele mai diabolice metode, sapand canale (Bistroe), ocupand dupa plac « degetele cu care tu verifici cat este Marea Neagra de adanca, si altele.
O Dunare draga sa ne traiesti, asa cum ni-te-a dat Dumnezeu si cu infratirea ta de la izvoare cu, Rinul si Mainul, facand ca apele tale sa-i poarte pe corabieri, pe un drum mult mai scurt, intre Marea Neagra si Marea Norului si chiar in Oceanul Pacific ! Esti acum mare si folositoare, multor popoare, cu toate ca ignoratnta tuturor riveranilor pentru curatenia apelor tale si a masurilor de imbunatatire lasa de dorit.
Nu ne vom supara pe tine, pentru acoperirea cu apele tale a Insulei Ada Kaleh, intrucat
a fost facuta in interesul oamenilor, distrugand cu buna stiinta un patrimoniu. Vom multumi mereu pentru, curentul electric produs de apele tale la Portile de Fier si de racirea asigurata unei alte surse de energie la Cernavoda, pe langa mult altele.
Prin intrarea nostra in UE rolul tau la granita ce tu o aperi va deveni istorie. Fie ca de acum sa devi punte la legatura si prietenie intre toti cei pe care tu ii uzi cu apele tale.
Tot de acum speram « sa le mai scada setea » unora ce sunt permanent avizi de ocuparea si folosirea unor bogatii ce nu le apartin.






Constantin Dusescu- Montreal     10/30/2006


Contact:






 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian