Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


De vorba cu KIM BASINGER

Actrița Kim Basinger s-a născut în 1953 în Athens, Georgia, Statele Unite, fiind al treilea din cei cinci copii. Tatăl ei a cântat într-o mare formație de jazz, în vreme ce mama ei a performat înot sincron în câteva filme, alături de celebra Esther Williams. Copil fiind, Kim era interiorizată și timidă, moștenind aceste trăsături de la tatal ei. Pentru a o ajuta să-si depășească timiditatea, părintii au trimis-o la balet încă de la o vârstă fragedă. Asta i-a permis atât de mult sa si-o infringa, încât la 16 ani, fosta timida Kim s-a înscris la concursul de adolescente pentru Miss Athens. A câstigat titlul de Miss Georgia Junior și a plecat spre New York pentru a participa la faza natională a concursului.

Ford Modeling Agency i-a oferit imediat un contract frumoasei de 1,70 m. și la 20 de ani Kim ajunge un model de succes, câștigând în medie 1000 dolari pe zi. La începuturile anilor ’70 apare pe coperta a zeci de reviste și în sute de reclame, cele mai multe ca „Breck girl” (compania Breck a lansat în 1946 o campanie națională de reclamă la șampon, folosind manechine care etalau castitate și eroticism în același timp; reclamele au avut ca efect un mare succes de vânzări).

Kim Basinger nu s-a oprit însă aici: a luat lectii de actorie la școala de teatru “Neighborhood Playhouse”, si a performat ca actriță în diferite cluburi in “Greenwich Village” din New York, unde a si cântat o perioadă sub numele de scenă Chelsea.

În 1976 se mută în Los Angeles, gata să cucerească Hollywood-ul. A început cu roluri de televiziune în seria de succes “Charlie’s Angels”, în 1976. În anul 1980, se căsătorește cu Ron Snyder-Britton, de care divorțează 9 ani mai târziu. În filme, a fost o “Bond Girl” în “Never Say Never Again” (1983) și o frumoasă texană în “Nadine” în 1987. Rolul care a propulsat-o însă ca vedetă a fost cel al fotojurnalistei Vicki Vale din în filmul “Batman”, în 1989. Rolul i-a fost acordat în ultima clipă, Kim înlocuind-o pe Sean Young care de fapt ar fi trebuit să joace. De aici, cariera frumoasei blonde a fost un lung șirag de evenimente fructuoase.

Cu probabil prea multi bani la dispoziție, Kim a numit un grup de investitii care a cumpărat pentru ea tot orașul Braselton din Georgia, pentru 20 milioane de dolari, oraș pe care mai târziu a fost însă nevoită să-l vândă. În 1993 s-a căsătorit cu actorul Alec Baldwin de care divorteaza in 2002. In în 1995 au avut o fetita, Ireland Eliesse. Kim a renunțat o perioadă la cariera actoricească pentru a se dedica în întregime cresterii fetitei. De asemenea, mare iubitoare de animale si vegetariană convinsă, a militat activ pentru drepturile animalelor in organizatia PETA (“People for the Ethical Treatment of Animals”), pozând chiar pentru câteva reclame.

N.R.
Restul articolului in forma tiparita a Observatorului


dela Ray Arco, corespondentul nostru din Hollywood    10/29/2006


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian