Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


“LA PLACINTE INAINTE…”


Acum cind moartea, « manipulata de cate om » ne pandeste, putand veni in orice clipa si in orice loc ne-am afla, fara a alege : virsta, sexul, pozitia sociala sau politica, vinovati sau nu, cind umbra mortii poate acoperi spatii imense cuprinzind tari si continente, cind mina sau eroarea omului poate distruge insasi viata pe intreg globul este de preferat si chiar obligatoriu, pentru orice om cu mintea treaza , sa se alature celor ce lupta pentru limitarea si dezafectarea armelor de distrugere ce depasesc nevoile de aparare a tarii respective, oriunde sar afla, decit sa piara ca un las impreuna cu fiintele dragi!
Impotriva RAULUI, trebuie luate masuri severe si fara posibilitate de replica. Nu trebuie sa existe , tari sau guverne, cu pareri pro sau contra! Omenirea intreaga, de dragul idealurilor, pentru care au murit mosii si stramosii nostrii,pentru fiintele dragii de langa noi , intr-un singur glas, trebuie sa spuna, GATA, AJUNGE!
Sa ne amintim din Biblie, atunci cind a fost nevoie Domnul Iisus Cristos, a luat biciul si a evacuat Templul !
Sa ne rugam Bunului Dumnezeu sa ne ierte si sa facem ca Iisus, daca va fi nevoie, impotriva celor inconstienti, ce pe de o parte cer ajutoare internationale, pentru hrana propriului popor, iar pe de alta consuma economiile tarii (si chiar ajutoarele primite) pentru a produce arme ce depasesc cu mult hotarele tarii respective si nevoile de aparare, care pun in pericol vietii nevinovate, actionind vizibil chiar si impotriva celor ce-i ajuta.
NU SUNT PENTRU RAZBOI!
Aveam 9 ani in 1943 si locuiam in Ploiesti, atunci cind bombele aliatilor, intorceau orasul pe dos, imparteau moartea printre noi si facea aerul de nerespirat. Am suferit si am vazut multe, atunci, cit si dupa.Tot in acel an, in timpul unui devastator bombardament, a survenit moartea fratelui meu Culai, de numai cateva luni, in bratele mamei, disperata si impietrita de durere, neavand cui sa ceara ajutor, moarte care m-a marcat pentru tot restul vietii. Cunosc destul de multe despre razboiul conventional, dar despre ce arme pregatesc unele tari, fara nici-o justificare, nici eu si nici altii nu pot spune, care le este exact puterea de distrugere si cum ar arata omenirea, dupa folosirea acestora de catre o minte otravita, ucigand in cele mai groaznice chinuri tot ceeace a fost viu.
Ne este dureros sa vezi cum mii si mii de oameni sunt scosi in strada, pe un ger siberian, pentru a demonstra contra unui razboi impotriva lui Sadam Hussein? Demonstatia impotriva razboiului este buna, chiar foarte buna si necesara dar ar fi de mare valoare daca s-ar demonstra in primul rand pentru interzicerea armelor « de distrugere masiva »si impotriva celor ce le detin si fabrica.
Refuzul Presedintelui Sadam, de a se conforma repetatelor Rezolutii ONU, va duce tara sa in haos, cu marsuri sau fara, cu guverne « cu alte viziuni » este posibil sa avem o noua Iugoslavie daca nu mai rau. Daca demonstratiile de azi si de maine, ar arata acelor sefi de state care accepta si incurajeaza asemenea fapte, ca opinia publica nu este de acord cu pozitia lor, este posibil ca acestia sa-nteleaga (intrucit oameni sunt) si sa renunte de buna voie la pozitia lor actuala, primind laudele noastre si adevaratii laurii ai gloriei!
Cei ce au demonstrat, simbata 15 feb.2003 la New York, » pe mormintele celor peste 2000 de oameni ce-au pierit nevinovati in atentatul asupra turnurilor gemene » au demonstrat pentru a fi ultimul atentat, sau pentru incurajarea altora si mai distrugatoare?
Este regretabil sa vezi, cum guvernele unor tari Europene, de la care asteptam macar acum o alta pozitie, din care unele sub comanda lui Napoleon, Hitler si altii, au facut cu ani in urma milioane de victime, iar acum, cind sunt chemati sa fie alaturi de cei ce i-au protejat si ajutat masiv, nerecunoscindu-si nici propria semnatura pe care au dat-o pe acte internationale de valoare capitala, (atunci era pentru placinta!!!) gandindu-se numai la cistig, acum intorc spatele acestora facand un mare rau omenirii prin pozitia lor, lasa sa se inteleaga ca cei « vizati » procedeaza bine si duc in eroare o mare parte din omenire si miile de demonstranti a caror fapte trebuiesc laudate, dar nu si tinta lor.
Domnilor guvernanti, ginditi-va de doua ori, pina nu e prea tirziu.
Nu pot sa nu amintesc, cele spuse de seful Guvernului Italian, atunci cind s-a terminat « placinta » declarand : « Vom fi alaturi de americani, nu pentru Presedintele Bush ci pentru miile de fii ai Americii care au murit in lupta pentru eliberarea Italiei ». (« No comment » si un exemplu pentru cei ce au uitat)!
O tara ca Franta ( « sora noastra mai mare ») sau cum nu demult spunea « avocatul Romaniei » prin presedintele ei, trage de urechi Guvernul de la Bucuresti, pentru ca si-a permis sa aspire spre mai bine, acordand Guvernului USA sprijin, folosindu-se de dreptul sau! De ce oare nu au tras de urechi pe cei ce peste 50 de ani, ne-au tinut in alta lume? De ce nu sare in ajutorul nostru pentru recuperarea Tezaurului Tarii, depus la Kremlin, operatiune la care se pare ca a participt ca garant!? Sau le-a convenit? Vom fi impreuna ca parteneri egali, sau ca « debutanti »? Permiteti-mi sa cred ca cele afirmate de unele Guverne, nu este decat o propaganda ieftina si daunatoare.
Faptul ca mass media din multe parti ale lumii, sadeste in inimile si mintea oamenilor si in special a tinerilor, prin cele ce publica si comenteaza, sentimente anti-americane, nu face decit sa indeparteze crezul oamenilor despre adevarata libertate si democratie spre alte concepte, pe care « lumea libera » le-a cunoscut din filme si care n-au adus omenirii decit lacrimi si durere.
Visul de generatii al miilor de oameni ce doresc sa vada America sau sa devina cetateni americani, cind se va indeplini, acum, sau atunci cind in loc de « iata aceasta este America » li se va spune « aici a fost America »?
Nu doresc aceasta si nu se va intimpla niciodata!
Am vazut pe internet, am primit telefoane anonime si nu numai, am gasit in cutia postala diverse publicatii, am fost invitat sa-mi pun semnatura pe unele tabele etc. toate cu acelasi subiect, nu razboi impotriva lui Sadam. De ce oare? Din cate stim, la aceasta data oamenii politici si expertii lumii, discuta si fac diverse calcule si propuneri tocmai pentru a evita razboiul, pentru o lume curata si sigura! Nu era mai bine un « NU » hotarit, din partea tuturor impotriva celor ce fabrica arme ce pun in pericol milioane de vieti? Am vazut copii impartind manifeste in metrou si m-am oprit intrebind o fetita care nu avea mai mult de 15 ani, « tu stii ce-nseamna razboi si care sunt mijloacele de lupta impotriva lui »?
A zimbit surprinsa si a spus firesc « nu »!
Va stii vreodata oare acel copil, ca munca si frigul in care isi desfasura activitatea, se va indrepta probabil impotriva ei sau a celor dragi?
Fortele ce se opun razboiului, vor invinge, numai atunci cind vor actiona in totalitate, la unison si masiv, cu o tematica de excludere a raului, fara drept de replica. Altfel nu vor fi decit o orchesta care cinta dupa o partitura a caror pagini nu sunt uniform distribuite la toti interpretii si cum in formatia respectiva, sunt si unii care nu cunosc toate notele de pe partitura.
Cuvintele, « crima impotriva pacii », « Pentru Pace » etc. vehiculate astazi, in conditiile pe care le vedem, inseamna un vot favorabil in favoarea celor ce fabrica si tainuiesc aceste arme distrugatoare despre care inca nu se stie nici cum arata si nici care le va fi efectul pe termen lung. Este mult mai eficienta chemarea la ordine a celor ce dispun fabricarea si poate utilizarea lor si indreptarea sumelor cheltuite si a inteligentei lor spre binele propriilor popoare si de ce nu spre al intregii omeniri.

Doresc, prin cele scrise mai sus, sa fac o chemare pentru pace, un apel calduros catre cei ce detin forta si puterea cit si pentru cei ce manipuleaza gresit mintile oamenilor, rugandu-i pe toti sa coboare din palatele lor, (intrucit ei nu sunt si nu vor fi niciodata in strada) sa priveasca in jurul lor, sa vada miile si miile de oameni ce mor de foame si boli, sau care sufera de frig, lipsa apei si-a locuintelor etc. « si sa nu permita fortelor raului sa invinga » sa faca ce-a facut Iisus, de va fi nevoie.

Constantin Ditesti- Montreal    2/27/2003


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian