Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


O noua carte a lui Ovidiu Creanga " Sanatatea vazuta prin prisma unui inginer chimist "

La ultima intalnire a grupului revistei “Observatorul” a fost lansata in inca o carte a cunoscutului si indragitului colaborator, seniorul Ovidiu Creanga. Cartea intitulata “Medicina alternativa vazuta de un inginer” a aparut in septembrie 2006, intr-o editie de lux in Bucuresti la "Editura Anamarol”, datorita distinsei editoare Rodica Elena Lupu. Coperta foarte sugestiva se datoreaza Angelicai Elena Radulescu.
“Prefata la o carte luminoasa” este semnata de cunoscutul scriitor si critic literar basarabean Andrei Vartic. Din prefata, chiar de la primele randuri asternute pe hartie, cititorul afla ca are in mana o carte deosebit de valoroasa pentru sanatate, o carte scrisa pe intelesul tuturor, pe care nu o va lasa din mana pana la ultima pagina. Desi e prezentarea unei carti de medicina, lectura iti face impresia unei creatii literare. Exemplul catorva randuri este foarte edificator. Scriitorul Andrei Vartic isi incepe prefata cu cateva randuri care insotesc portretul autorului pe coperta a IV-a, un citat in proza, dar pe care l-a asezat ca intr-un poem alcatuit in versuri libere:
” Boala este o stare mizerabila, care iti rapeste fericirea, iti naruie viitorul, iti distruge familia si pana la urma te baga in pamant” Ovidiu Creanga
Apoi, noteaza:
“Draga cititorule, ai deschis o carte exceptionala despre sanatate. Chiar mai mult, o carte in care se arata cum drumurile vietii si ale fericirii se despart in acelasi nod gordian, suferinta si boala, si se reintalnesc atunci cand omul gaseste in sine puteri pentru a le birui. Ce o mai face deosebita? Faptul ca este scrisa realmente la 86 de ani, dar de o minte tinereasca, optimista, romaneasca. Autorul ei a trecut prin nenumarate incercari, unele, cum veti vedea, foarte dure, si, totusi, a ajuns la aceasta varsta respectabila ca un om implinit. Acesta este Ovidiu Creanga, vestit inginer chimist si scriitor roman, acum si medic naturist, nascut in anul 1921 la Varzaresti, judetul Lapusna, in Basarabia. Iar lupta lui de o viata pentru fericire, impotriva bolilor si a suferintei, este descrisa in aceasta carte,”
Referindu-se la calitatile autorului, editoarea si talentata scriitoare Rodica Elena Lupu il prezinta intr-un articol cu titlul ca un dicton, incarcat de semnificatie: ”Cele mai mari aripi care-l face pe om sa se-nalte sunt gandurile si iubirea.”
Atat continutul stiintific al cartii, cat si latura practica insotita de nenumarate experiente, calda pledoarie pentru pastrarea sanatatii si mana intinsa pentru ajutor acordata de autor din prea plinul inimii, precum si remarcabilul dar de povestitor, de autentic scriitor, descendent al marelui povestitor roman, Ion Creanga, in incheierea articolului, ii smulg editoarei Rodica Elena Lupu admiratia pentru Ovidiu Creanga:
“ Nu stiu daca “scriitor”, acest calificativ acopere tot ceea ce Ovidiu Creanga ne ofera in aceasta carte. Cred insa, ca el este un bun inginer chimist, cercetator si Holistic Practitioner. Inteligenta, putere, iubire, intuitie, imaginatie, observatie – acesta este el, acest om minunat la 86 de ani pe care ii poarta cu cinste. Ma inchin in fata lui Ovidiu Creanga pentru ca istoria unor astfel de oameni ar putea fi predata, cu beneficii considerabile, studentilor.”
Nu pot incheia aceasta succinta prezentate, fara sa a amint ca, pe langa aceasta carte de mare interes, in curand, “Observatorul” va avea inca un prilej sa faca o alta lansare, cea a urmatoarei carti a lui Ovidiu Creanga aflata in curs de aparitie la aceeasi remarcabila "Editura Anamarol", o carte care starneste curiozitatea chiar numai prin titlul ei “Cu hipnoza si tu poti face minuni”. Aceasta s-ar adauga la sirul altor carti scrise la varsta senectutii, carti care s-au bucurat de deosebite aprecieri: ”Epigrame si catrene, spuse noaptea printre gene”, “Unde dai si unde crapa”, “Din sacul lui mos Bogranga”, “Cu orice risc, am sa spun adevarul”.
Prin scrierile sale, prin calitatile umane, prin verticalitatea morala si deosebita inteligenta, Ovidiu Creanga este modelul pe care cei mai multi dintre noi l-am ales pentru a-l urma, iar cartile i le citim acordamdu-i aleasa pretuire.


Elena Buni    10/17/2006


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian