Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Cronica de sfarsit de septembrie

O duminica din septembrie… Undeva in Downtown Toronto, s-au intalnit membrii cenaclului de pe langa revista Observatorul si invitatii lor.
S-au citit poezii si s-au omagiat personalitati nascute in Septembrie : George Cosbuc, George Bacovia, Vasile Militaru, Radu Gyr. S-au serbat cei prezenti nascuti in septembrie. S-a vorbit de legaturi si s-a exprimat dorinta de a ne ajuta tara de unde venim.
Pe sunete de harpa si vioara, prin versurile unei poete din Montreal inchinate celor care au suferit dupa tragedia de la Colegiul Dawson din Montreal, s-a discutat despre toleranta, prietenie si iubire. Au fost lansate 6 carti scrise de romani – canadieni. Au fost prezentate patru carti scrise de autori din Romania, unul fiind prezent la acest eveniment.
S-a ascultat muzica si poezie. S-au prezentat carti si reviste romanesti din perioada anilor 1900 – 1930. S-a vorbit, s-a vernisat o expozitie de carte si revista veche tratand despre istoria si cultura canadiana. .
Un grup de romani – canadieni, fara nume si evidentieri. Ei se intalnesc periodic pentru ca le este draga limba, istoria si cultura in care au crescut, s-au format ori le redescopera aici, multumind totodata tarii care i-a adoptat .Prieteni veniti din Cambridge, Montreal, Windsor, Guelph, Kitchener, London, Campbellville, Mississauga, Ottawa, Oakville, s-au intalnit, asadar, undeva in Downtown Toronto. Oameni obisnuiti, cu vocatia de a scrie poezie sau proza, de a picta, de a interpreta si a asculta muzica, de a aniversa evenimente sau personalitati, de a fi parte la bucuria sau reusita unui coleg sau prieten, de a fi o familie si la bine si la rau. Voluntar , nu pentru glorie sau bani , sub egida unui cenaclu si a unei reviste care, intamplator, se numeste Observatorul.

O alta zi din septembrie, ziua echinoctiului de toamna...
La sediul Parlamentului din Queen’s Park, Toronto, in prezenta unor membri ai parlamentului si ai guvernului, s-au acordat premiile anuale ale National Ethnic Press of Canada & Media Council of Canada.
Un premiu special a fost acordat revistei Observatorul. In discursul de apreciere si inmanare a distinctiilor, s-a subliniat aportul adus de revista Observatorul in promovarea traditiilor romanesti, in spiritul multiculturalismului existent in Canada, in respectarea si promovarea valorilor canadiene si universale. S-au mentionat eforturile Romaniei pentru un dialog international, pentru asiguararea stabilitatii si a colaborarii cu Canada in multe actiuni comune.
Este primul premiu acordat unei reviste cu specific romanesc in Nord America. Acest premiu onoreaza atat comunitatea romaneasca in ansamblu, cat si, fireste, pe editorul, colaboratorii acestei publicatii si pe membrii cenaclului Observatorul
Premiile au constant in diplome si o medalie jubiliara, fara a fi insotite de valori materiale.

Este de mentionat ca revista si cenaclul revistei nu beneficiaza de sponsorari guvernamanetale sau comunitare.Observator    9/26/2006


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian