Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Calatoriile, o eterna bucurie

Perioada de varf a verii, perioada de varf si pentru vacanta multor oameni.
Dorim, dragi cititori, sa va asiguram ca o calatorie de vacanta impreuna cu cei dragi inseamna un galop de sanatate.
Soarele generos, briza oceanica sau a marilor lacuri, aerul ozonat din inaltimile muntilor sunt factori binefacatori pentru sanatate, pentru improspatarea fortei fizice si a unei prodigioase vieti spirituale.
Si apoi, o calatorie bine organizata creeaza nu numai o minunata dispozitie, un nestavilit optimism, ci se constituie intr-o bogata si valoroasa biblioteca, stimuland si satisfacand dorinta noastra de cunoastere.
Putem calatori mai aproape sau mai departe. Putem face modeste drumetii la ferme apropiate, unde sa ne petrecem cate o zi la cules de fructe sau participand la alte indeletniciri placute ori atractii.
Ne putem permite, insa, si sejururi pe malurile oceanelor Atlantic sau Pacific, in Caraibe, in statiuni din Canada, SUA, Mexic, Republica Dominicana, Costa Rica si alte tinuturi sud-americane, din Franta, Portugalia, Spania, Peninsula Scandinava - printre fiorduri etc.etc.
Totul este datator de viata, de incantare.
Desigur, nu putem uita tara noastra de origine, Romania, pentru a-i vizita pe cei dragi de acolo, dar si pentru a revedea, cu ochii experientei de acum, locuri mirifice indragite odinioara.
Cine poate uita calatoriile prin munti sau, in aceasta perioada, vacantele la mare…?
Ne amintim, de asemenea, din lecturile noastre, de militantii pentru turism, pentru cunoasterea si cinstirea naturii- geografii Simion Mehedinti, Mihai Haret, ori scriitorii Bucura Dumbrava si Emanoil Bucuta, dupa cum paginile din scriitorii clasici indragostiti de calatorii - Al. Odobescu, Al.Vlahuta, Calistrat Hogas s.a.- ne-au captivat inca din copilarie.
Acum, in calitatea noastra de cetateni sau rezidenti in Canada se cuvine sa ne cunoastem tara de adoptie care, asa cum se arata in editorialul precedent, "in diversitatea ei geografica, economica, de viata moderna si ancestrala, este o tara mareata ce vibreaza de sanatate si vigoare - de la ocean la ocean - , cu orase exuberante, cu un relief ametitor, loc de intalnire a unor culturidiverse"...
Avem posibilitatea, datorita revistelor de specialitate, ghidurilor turistice, informatiilor datorate internetului, sa gasim principalele puncte de atractie turistica din Canada - parcuri nationale sau provinciale, monumente ale naturii sau istorice, frumuseti, vechi sau moderne, ale oraselor, ale numeroaselor lacuri sau ale muntilor maiestuosi - pe care nu ne pro-punem sa le numim acum pentru ca am omite, cu siguranta, locuri importante, dar si pentru ca fiecare dintre noi are posibilitatea sa le cunoasca direct.
In limita spatiului tipografic, publicatia noastra, dupa cum ati putut constata, a gazduit, in ultima vreme, mai multe materiale dedicate calatoriilor. Vom continua sa va invitam, datorita unor indragostiti de calatorii, oameni care isi petrec majoritatea weekend-urilor si concediilor pentru a cunoaste frumusetile nebanuite, o multime de lucruri inedite ale lumii in care traim, sa cititi interesantele lor relatari.
Si daca, in drumurile dumneavoastra ati intalnit locuri frumoase, va rugam sa le faceti cunoscute prin editiile noastre - tiparita sau electronica. .

Va asteptam cu placere si va dorim in continuare o vara frumoasa, petrecuta in locuri care odihnesc trupul si improspateaza cugetul - din Canada, din SUA sau America de Sud, din Europa, bineinteles din Romania sau...de mai departe.

Observator    7/12/2006


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian