Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Romïżœnii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivïżœ 2024
Articole Arhivïżœ 2023
Articole Arhivïżœ 2022
Articole Arhivïżœ 2021
Articole Arhivïżœ 2020
Articole Arhivïżœ 2019
Articole Arhivïżœ 2018
Articole Arhivïżœ 2017
Articole Arhivïżœ 2016
Articole Arhivïżœ 2015
Articole Arhivïżœ 2014
Articole Arhivïżœ 2013
Articole Arhivïżœ 2012
Articole Arhivïżœ 2011
Articole Arhivïżœ 2010
Articole Arhivïżœ 2009
Articole Arhivïżœ 2008
Articole Arhivïżœ 2007
Articole Arhivïżœ 2006
Articole Arhivïżœ 2005
Articole Arhivïżœ 2004
Articole Arhivïżœ 2003
Articole Arhivïżœ 2002


Clubul Crestin European. Ce cred musulmanii? (15)



În vremea Războiului Rece Lagărele sau Blocurile - comunist dictatorial si capitalist liber – au fost despărțite o jumătate de secol de o Cortină de Fier. Consecința a fost o evoluție divergentă, dusmănoasă a crestinilor occidentali si ortodocsi, bineînțeles în straiele marxist-leniniste, secularizate, la moda în secolul trecut. Când doi se ceartă al treilea câstiga, asa că musulmanii au revenit în masă, 6 milioane în Franța, 2 în Anglia, Germania, 13-15 milioane în UE. Chiar si excedentul de capital, blocat riguros în est de comunisti, se fructifica tot în favoarea celor de peste mări si țări, numai în Europa nu.
Decizia Moscovei de a reveni la crestinism si renunța la comunism, n-a fost un act de trădare sau o conspirație, ci o dovada de realism si a pus bazele reunificării Europei. În Rusia, o populație de 143 de milioane produc bunuri si servicii în valoare de 432 miliarde $ pe an. Cele 12 state cu moneda Euro în UE, 306 milioane de vesteuropeni produc 8.175 miliarde $ pe an, 82 milioane de germani produc 2.403 miliarde $ pe an, iar 22 de români, 60 miliarde $ pe an. (World în Figures. London 2006) Noua geopolitcă paneuropeană generată de clarviziunea rusilor, de Revoluțiile de catifea pasnice, asta dacă trecem cu vederea victimele Revoluției române, are consecințe surprinzătoare.
După cum s-a văzut în metroul din Londra, la gara din Madrid, pe străzile din Paris, în conflictul caricaturilor din Copenhaga etc. reacția musulmanilor e violentă pentru că speranța lor de a pune stăpânire pe Europa crestină, angajată într-o luptă fratricidă pe viață si moarte, s-a spulberat din nou. Oricât de mare ar fi natalitatea lor, fără o imigrație constantă din lumea islamică, ca în vremea Războiului Rece, ea e insuficientă. Dar dacă rusii văd că marxismul este o doctrină stupidă, apusenii cred că după ce dau cetățenia islamicilor ei devin loiali statului „fără Dumnezeu”, dacă nu chiar patrioți. S-a constat însă că există cetățeni englezi, francezi, spanioli, danzi, olandezi etc. musulmani, care îi văd pe teroristii, care se închină ca si ei spre Meca, martiri, nu criminali. Sunt ei europeni?
Consecința conflictului islamico-occidental e o neîncredere difuză a crestinilor față de islamici, chiar dacă unii din ei s-au născut, crescut în vest, si o simpatie față de fostii ortodoxo-comunisti atei, care au revenit la crestinism si îi concurează acum cu succes pe mahomedani pe piața forței de muncă din UE. Ca hispanicii pe afro-americanii musulmani din SUA. Fără Cortina de Fier, ideile si mai ales capitalul vesteuropean se reorientează în mod firesc spre Europa de est, care curând va face parte din Zona Euro. Au dreptate musulmanii că se tem de refacerea unității crestine, de Clubul Crestin European?





Prof. dr. Viorel Roman    7/11/2006


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian