Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Carte medicala despre cancer, in limba romana, autor Dr. Theodor Ban, Olanda.


Cartea descrie protocoalele utilizate azi in Vest in tratamentul cancerului pe stadiu de boala, cancerul in stadiu avansat si palliative care.
Generalitati:
1.Este o reeditie adusa la zi si completata a cartii "Vademecumul in Cancerologie" publicata de acelasi autor in 1997 la Bucuresti, la Ed. Stiintifica, in 1000 exemplare (600 de carti distribuite gratis prin sponsorizare olandeza)
2.Cartea este scoasa de M.P.M. Edit Consult din Bucuresti, in 2001, ISBN:973-99634-71 in 300 exemplare; este distribuita gratis bibliotecilor facultatilor de medicina din Romania si Rep.Moldova si oncologilor tineri din Romania, gratie unei sponsorizari internationale (din Olanda, Germania, Belgia, Romania).
3.Aparitia cartii a fost anuntata in anul 2000 prin "Scrisoare deschisa adresata bolnavului cu cancer" (autor: Dr. Ban) publicata pe Internet (in site-ul canadian www.thebans.com care o face cunoscuta World Wide Web)
4. La Conferinta Oncologica "Comunitatea contra Cancerului colului uterin" (cu participare internationala) organizata de Dr. Pop Stelian pe 5 mai 2001 la Satu Mare, sunt distribuite gratis primele 35 de carti, prin amabilitatea D-nei Mariana Ardelean, Filiala Satu Mare a Uniunii Mondiale a Romanilor Liberi (sediul Paris).
Ce noutati aduce aceasta carte?
1) Pentru medic, studentul medicinist, cadrul medical sanitar?
a) partea 1 (Tumorile solide si Oncohematologia) este o "agenda medicala oncologica" cu protocoalele terapeutice utilizate azi in Vest in cancerologie, dovedite a fi eficace (sub forma de "algoritmi"- scheme pe stadii clinice de boala - usor de inteles). NICI o CARTE de ONCOLOGIE din LUME nu iti spune exact ce trebuie sa faci la un pacient dat, cu ce tip de tratament sa incepi si mai ales care sint sansele de reusita daca urmezi tratamentul "X" sau "Y"!
b) in partea a 2-a (Cancerul metastatic, Cancer si Infectii, Tratamentul paliativ si Sindromul dureros in cancer) sunt dezbatute unele probleme de actualitate din oncologie, insistindu-se asupra aspectelor practice. Cum si cu ce mai poti ajuta un pacient odata ajuns in acest stadiu? Ce masuri, chiar paliative, trebuie luate? Cine? Cind trebuie oprit tratamentul la un pacient cu cancer ? Eutanasia in cancer este etica?
2) Pentru pacientul cu cancer si apartinatorii sai: daca pacientul in sine nu poate interveni in punerea diagnosticului decit prin prezentarea la medic, in TRATAMENT poate si trebuie sa intervina ! Nu pentru a-i "indica" medicului ce tip de tratament trebuie sa i se faca ci sa coopereze cu echipa medicala care-l ingrijeste, acceptind modalitatile de tratament propuse. MOTIVAREA si cooperarea sa in aceasta lupta pentru viata se poate obtine prin INFORMATII medicale corecte, fara a i se da sperante desarte si fara a i se minimaliza efectele secundare ale terapiei. Cartea de fata le aduce aceste informatii utile. Logic decizia finala, lui trebuie sa-i apartina si vointa sa-i fie respectata ! Chiar si atunci cand va cere o "second opinion"!
3) Pentru publicul larg: un compendiu de informatii din cancerologia actuala intr-un voit stil non-academic, chiar si din cercetarea fundamentala (fara a mai aminti "noutatile" de o zi, bombele mediatice cu care mijloacele de mass-media de pe intreg globul ne incinta ochii si urechile, uneori chiar si zilnic...)
De ce acest Internet-site despre ONCOVADEMECUM 2000??? Raspuns pe "Pagina de Oaspeti" in "Mesaj pentru cititor!"Oservator    7/2/2006


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian