Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Trei boxeri si antrenorul lor (cu toti romani ce locuiesc in Toronto) - tintesc spre titlurile mondiale la box profesionist


ROMANII CUCERESC AMERICA
Trei boxeri si antrenorul lor (cu toti romani ce locuiesc in Toronto) - tintesc spre titlurile mondiale la box profesionist


Probabil, putini sunt cei care stiu ca in Toronto traieste unul dintre cei mai mari antrenori de box de pe planeta. Probabil sunt si mai putini aceia care stiu ca acesta e roman… si ca se numeste Adrian Teodorescu.
Ei bine, Adrian Teodorescu e un om modest… chiar foarte modest… si vorbeste doar prin fapte. El stie ca faptele vorbesc mai puternic decat cuvintele. Adrian este cel mai valoros antrenor de box din Canada. El are unul dintre cele mai puternice si respectate cluburi de box din America de Nord - Clubul Atlas Toronto.
Adrian este singurul antrenor care a adus aurul olimpic pt Canada in ultimii 75 de ani. El este cel care l-a scos campion olimpic pe celebrul Lennox Lewis… Da! Este vorba de acelasi Lennox Lewis, care a devenit apoi “cel mai puternic om din lume” castigand titlul mondial la box profesionist. Toti expertii boxului profesionist stiu ca Lennox Lewis n-ar fi ajuns acolo – fara ajutorul antrenorului roman.
Cei mai mari psihologi sportivi din Canada (printre care se numara si subsemnatul), spun ca romanul Adrian Teodorescu are toate calitatile mentale ale unui antrenor campion. Antrenorul campion este antrenorul care are darul de a-si duce elevii spre performanta de varf. Antrenorul campion este acela care antreneaza campioni… Multi dintre expertii boxului profesionist i-au sugerat lui Adrian sa-si ajute compatriotii de la Montreal… Adrian insa nu se baga… el e mult prea modest… El stie ca l-ar fi facut campion mondial pe Doroftei la toate versiunile din lume… si l-ar fi mentinut in varf, mai multi ani la rand. De fapt, in sinea lui, Adrian stie ca Bute – are acum nevoie de ajutorul lui… de expertiza lui… de cunostintele lui - dar nu se baga. A invatat mult prea multe in cei 63 de ani ai sai si cei 23 de ani de Canada, pentru a stii ca omul e liber sa faca ce vrea. Daca Bute doreste sa ajunga campion – el trebuie sa-si aleaga un antrenort campion, un antrenor de diamant…, un antrenor care stie sa slefuiasca diamante. Nimic mai simplu!… Adrian il asteapta orocand pe Bute sa vina la el si sa-I propuna ceva in acest sens. El stie… ce stie… si stie tot ce trebuie stiut, pt a-l ajuta pe Bute – ori pe alti iubitori ai boxului sa ajunga in varful piramidei pe care o urca. El a mai facut-o! El cunoaste deja drumul! Nimic mai usor, pentru orice iubitor al boxului, decat sa urmezi drumul, de mana fiind cu acela - care a facut, de fapt, cararea!

Intre timp, Adrian nu-si pierde timpul… El e pe drumul de a scoate alti 4 campioni mondiali… trei dintre acestia sunt, ca si noi… - romani!... Unul se numeste Victor Puiu… (are 14 victorii fara nici o infrangere) si a ajuns deja campionul Canadei la categoria semimijlocie (67 kg). Al doilea, se numeste Claudiu Rasco si il urmeaza indeaproape la categoria grea (91 kg), iar al treilea numeste Florescu Rica, si are si acesta deja… mai multe victorii la profesionism in cadrul categoriei usoare (63,5 kg). Pe langa acesti romani, Adrian mai are in sala lui de box si un polonez foarte puternic, un super-greu care are numai victorii, si care e foarte aproape de titlul mondial.
Trei dintre cei 4 boxeri profesionist antrenati de Adrian, vor intra in ring pe 23 iunie… croindu-si drumul spre titlurile supreme… singurul care nu va boxa atunci fiind Claudiu Rasco.

M-am intilnit aseara cu boxerii romani, si erau in mare verva. Victor Puiu mi se pare un boxer complet… El nu are la aceasta ora adversar in Canada… asa ca adversarul lui din acest meci vine din niste insule din Pacific. Victor are o personalitate placuta. Pe fata lui se poate citi ambitia, hotararea si determinarea de a ajunge camion mondial. Lui nu-I place sa vorbeasca prea mult de rezultatele trecute… Nu-I place sa se laude… nici ca a castigat titlul de campion al Romaniei de 4 ori… si nici ca a facut parte din lotul national al Romaniei mai multi ani de-a randul. Pomeneste doar ca e prieten foarte bun cu boxerul Bute si ca e intr-o competitie cu acesta din urma pentru a ajunge fiecare la titlurile supreme.
Ca psiholog sportiv, eu pot sa spun cu deplina convingere ca vad in Victor Puiu, un viitor campion… - un viitor campion mondial. Victor are profilul psihologic al invingatorului – al campionului. El are o inima mare… El are o inima de leu… si o putere de tigru. El e roman in cel mai adevarat sens al cuvantului. Victor are ambitie, perseverenta, vointa… si toate celelalte calitati necesare unui campion. E vorba doar de cateva luni… maximum un an… pana cand acesta va ajunge sa-si poata cere dreptul de a se lupta si dobandii centura care i se cuvine.

INVITATIE! Romanilor Toronteni! Va invitam pe 23 iunie a.c., la o gala de box… Va invitam la o gala unde vedetele serii sunt romani ca si voi. Aceste vedete, sunt de fapt niste “diamante din Carpati", si au nevoie de voi… si de incurajarile voastre romanesti…

Iordache Bota, B.Sc., M.A.
Mental and Physical Training Consultant

P.S. “A fi roman, nu inseamna doar a vorbi limba romana… ci mai degraba, a te comporta, a te simti… si a fi roman in suflet… si in simtire!”
Iordache Bota    6/10/2006


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian