Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Fila de jurnal - Week-end in Portugalia
Am fost de vineri pina luni la Lisabona. Pentru prima data in Portugalia, deci pentru prima oara sI in Lisabona. Erau 18 grade cind am ajuns, seara, dar ziua temperatura ajungea si pe la 25 grade.
Am fost cu o prietena care nici ea nu mai vazuse niciodata Lisabona. Ne-am cazat la un hotel dragut, iar a doua zi ne-am apucat sa colindam locurile.
Ca sa nu cheltuim banii pe taxiuri, am luat un autobuz pentru turisti, acela descoperit. Ne-a luat vreo 4 ore sa vizitam aproape tot orasul. Am facut o multime de poze, am fost foarte fericita sa fiu intr-un loc nou. Oamenii mi s-au parut extrem de prietenosi, foarte comunicativi, sunt exact ca noi, romanii. Doar ceva mai bronzati. Am fost si-am vizitat si un muzeu care era pe o plaja. Dar acolo era o scara interioara foarte stramta unde m-a apucat brusc claustrophobia, dar mi-am revenit repede. Am mancat la un restaurant pe plaja, numai fructe de mare. Eu sint innebunita dupa fructele de mare. Daca s-ar putea, as manca toata viata numai fructe de mare si daca ar fi sa aleg, as locui linga mare.
A doua zi, adica duminica, am fost la plaja Estoril, plaja situata la aproximativ 65 km de Lisabona. De data aceasta am fost cu taxiul, pentru ca nu vroiam sa pierdem multa vreme pe drum. Surprinzator, taxiul ne-a costat foarte putin. Si mancarea a costat foarte putin, portughezii laudandu-se ca au cea mai ieftina mancare din toata Europa. Si chiar asa este.
Am facut o excursie cu vaporul, de vreo 2 ore apoi am stat toata ziua la plaja, pina la ora 6 dupa-amiaza, astfel ca seara am facut febra din cauza insolatiei. Ma prajisem putin, dar eram foarte fericita. Seara am incheiat-o cu plimbari prin oras.
Luni, pentru ca aveam seara avionul, am zis ca este cazul sa Ą§vizitamĄ¨ si niste magazine. Desi nu sint mare pasionata de cumparaturi, mi-a facut mare placere sa merg si la magazine, pentru ca mi-am gasit multe lucruri pe masura mea.
Am ajuns noaptea tirziu in Romania, cu un bagaj plin de soare si cumparaturi dintr-o tara care cred ca merita vizitata: Portugalia, loc foarte popular si datorita vinului de Porto ƒş.

Roxana Ciuhulescu    6/1/2006


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian