Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Mantuieste DOAMNE poporul TAU si……


Montreal-Biserica Ortodoxa Romana ,”BUNA VESTIRE”, o zi in care, dupa slujba, la invitatia Pr. Paroh Dr. Petre Popescu, caruia ii dorim sanatate si viata indelungata, am umplut pina la refuz sala de festivitati a Casei Romane pentru a participa la cina crestina, organizata in scop caritabil.
Aflati fiecare cu gandurile noastre dupa frumoasa si impresionanta slujba tinuta de Preotul Ion Codrut, slujba in care s-a implicat armonios, mirificul cor al bisericii, incepeam sa ne infiripam cotidienele discutii. Veselia si buna dispozitie incet, incet, incepuse sa se arate. Nu se putea sa nu remarcam, printre si la mese, numarul mare de copii. Ce nobil si scump cuvint, copil. Nu-mi iesea din gind si trebuia sa scriu cele vazute in biserica, dar cu ce alese cuvinte sa descriu, « navala » daca imi permiteti sa spun asa, dupa slujba , a copiilor, care pe propriile picioruse, care in bratele mamicilor, imbracati elegant si de-o frumusete pe care numai ei o pot avea, venind la impartasit, in citeva clipe au umplut spatiul dintre scaune si altar. Aglomeratie mare, zimbete si scancete, forfota bunicutelor, grija parinteasca a preotului, totul se desfasura intr-un carusel impresionant. Ba in timp ce noi zimbeam intelegator, doua fetite, ca doua printese din basmele lui Ispirescu, dupa ce au mincat anafura, vazind ca este buna, au venit din nou si si-au mai administrat o portie. Atunci am zis , asta da, asta este painea zlamisita din trupul Domnului nostru Iisus Cristos (ce bine ar fi fost daca erau mult mai multi copii !) Cinste voua stimati parinti, care procedati astfel si Bunul Dumnezeu sa va aiba in paza Lui, pentru modul in care va cresteti si educati copiii. Ce poate fi mai adevarat decit vorba inteleapta a romanului, privind educatia copiilor, cind spune « importanti sunt cei sapte ani de acasa »! Incepeti deci, oameni buni, cei sapte ani, cu cei petrecuti in Casa Domnului, respectiv in Sfinata si Apostoleasca Biserica si ROADELE, vi se vor oferi, atunci cind voi nu le veti mai putea culege!
Astazi cind, statisticile demografice, stipuleaza o scadere drastica a populatiei active, in urmatorii 15-20 de ani, in mod special fiind vizata Romania, grija noastra a tuturor trebuie indreptata, spre salvarea si mentinerea fiintei nationale, spre tot ce avem mai bun, spre ei, spre copiii de azi si de maine, si de ce nu si spre CELE ce-i nasc si ingrijesc, ca pe lumina ochilor, indiferent de situatie! Poate se vor gasi unii sa ia in ras cele ce voi spune, dar propun oamenilor care au trecere la legislatie sa introduca in Codul Civil, un paragraf de lege, mai ferm privind, protectia si prioritatea, femeilor si in special, a mamicilor si a celor in devenire, prevazut cu pedepse si masuri clare de protectie si sprijin material. Si uite asa, vorbind si gustind , din bunatatile puse la dispozitie de bravul nostru compatriot, Simon, care intotdeauna a oferit tot ce a avut mai proaspat si mai bun, pregatite ca de obicei, benevol, de o grupa de doamne si mamici, al caror nume, trece mereu, in anonimat (de ce oare?), cu GUSTUL « ca la mama acasa », incepeam sa ne pregatim de plecare cind, imi ajunge la ureche, o voce cristalina de copil, care o intreba pe mamica ei : Domnii aia de sus (prezidiu) nu au mai gasit loc la mese printre noi? Mamica, dupa o scurta ezitare a spus: Cind o sa aflu am sa-ti spun! Zimbind, fetita a plecat spre un alt copil, nu inainte de a spune mamei, promiti?…Oare ce are sa-i spuna, mama, fetitei? ….. si binecuvinteaza, imparatia TA. Ajuta-ne Doamne, sa traim in credinta, pace, egalitate si unitate!




Constantin Ditesti-Montreal    1/23/2003


Contact:






 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian