Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Managementul finantelor / Importanta pre-approval-uluiDe cind am inceput colaborarea cu ziarul Observatorul am incercat si speram ca am reusit sa aducem informatii cit mai utile din sistemul bancar si in special din ramura de mortgage.
Un lucru foarte important pe care inca nu l-am accentuat ar fi inportanta pre-approval-ului.
Dupa cum stiti cind se porneste procesul de cautare al unei case apar multe intrebari, cum ar fi: unde sa-mi cumpar casa –in ce zona a orasului sau in ce suburbia; ce fel de casa sa-mi iau (condo, townhouse, semi-detach or detach) cite camere sa aiba aceasta locuinta, cite bai , piscine, gradina. In final va apare si intrebarea – de citi bani sa fie casa?
La aceasta intrebare va raspundem noi si de fapt acesta este primul si cel mai important pas pe care trebuie sa-l faceti cind incepeti sa va ginditi serios la cumpararea unei locuinte in Canada.
Este o mare diferenta daca va calificati la un mortgage de $200.000 sau $300.000 si numic nu este mai rau decit a incerca sa aflati acest lucru in momentul in care puneti oferta pentru casa mult dorita.
Exista doua feluri de preapproval: asa zisul pre-aproval verbal care se poate efectua in nu mai mult de cinci minute printr-o convorbire la telefon si bazat pe informatiile date de dumneavoastra ne putem face o idee generala la ce suma va puteti califica.
Varianta preferabila e aceea in care faceti o aplicatie on-line, avem aceeasi discutie de citeva minute , dupa care efectuam UN SINGUR CREDIT CHECK, vedem ce fel de credit history aveti si trimitem aplicatia dumneavoastra la institutia financiara cu cea mai buna rata din ziua respectiiva. In general aceste rate sunt garantate 120 de zile, aceasta insemnind ca trebuie sa gasiti o casa si sa va mutati in ea in aceasta perioada.
Daca efectuati aceasta aplicatie singuri la banca dumneavoastra sau la toate bancile pe care le gasiti in cartier veti observa la sfirsitul zilei ca scorul d-voastra de credit va scadea, deoarece fiecare institutie financiara va face cite un credit check. Verificarea de credit care noi o efectuam este valabila la TOATE INSTITUTIILE FINANCIARE. De asemenea timpul pe care dumneavoastra il petreceti pe drumuri, luindu-va liber de la serviciu si asteptind ore in sir rindul la a vorbi cu un angajat al bancii, din pacate nu va garanteaza neaparat o rata mai mica de interes.
Noi, prin relatiile create de-al lungul anilor de experienta si datorita volumului ridicat de mortgage-uri efectuate cu anumite institutii funanciare avem posibilitatea in a va obtine o rata preferentiala de interes intru-un timp scurt si cu eforturi minime din partea dumneavoastra.
De ce spun acest lucru? Un mortgage broker are acces la institutii financiare, incluzind banci, fonduri de pensii, Trust Companies. Brokerul, lucrind zi de zi, ora de ora cu aceste institutii financiare, are acces la informatiile lor din interior, cunoaste toate ratele si pachetele lor promotionale.Dumeavoastra ca simplu client nu aveti forta si timpul (v-ar lua saptamini intregi sa telefonati la banci si sa aflati informatii, iar piata imobiliara se schimba rapid si asa puteti pierde casa mult dorita) de a cauta ce este mai bun si ce se potriveste cel mai bine situatie dumneavoastra financiare.Clientul de obicei apeleaza la banca unde are contul deschis sperind ca va obtine cea mai buna rata. Din pacate desi poate veti obtine cea mai buna rata a bancii respective din acea zi angajatul bancii nu va va indruma sa incercati si vis-ŕ-vis la competitia lor unde el stie deja ca au rate mai bune.
Contrar teoriei ca utilizarea unui broker e necesara numai in anumite situatii extreme cum ar fi bad credit sau persoane care au fost refuzate de banca, broker-ul ar trebui sa faca parte din planul dumneavoastra financiar pentru a SALVA bani prin obtinerea celui mai bun mortgage aferent situatiei dumneavoastra.
Misiunea broker-ului este de a combina, analiza si extrage cea mai buna solutie care se potriveste situatiei dumneavoastra.
Nu uitati un lucru , care nu trebuie ignorat , brokerul nu percepe NICI O TAXA, el va fi platit de catre institutia finaciara cu care se incheie afacerea. Serviciile si sfaturile pe care le da mortgage broker sunt TOTAL GRATUITE.
In Statele Unite 70% din tranzactiile de mortgage sint facute prin intermediul broker-ilor. In Canada piata este mai mica , dar in crestere , pe an ce trece canadienii inteleg ca cel mai usor drum este folosirea unui mortgage broker, care prin expertiza sa va poate salva timp si bani.
Cind incepeti colaborarea cu mortgage broker mai intii intrebati –l despre experienta pe care o are. In Canada sunt cam 10000 mortgage brokers, numarul lor a crescut mult de la citeva sute in anii 1990, dar numai 3200 sunt AMP-Accredited Mortgage Professional- ceea ce inseamna ca sunt acreditati de CIMBL (Canadian Institute Of Mortgage Brokers and Landers) si au experienta in domeniu mai mare de 5 ani si o activitate profesionala deosebita. Aceasta acreditare va ofera garantia ca businessul dumneavoastra este in miini profesionale .
Sa revenim la subiectul din prezentul articol.
De ce e important preapproval-ul la inceput de drum? Nu uitati ca fiecare isi doreste o casa cit mai mare , cit mai confortabila si multe altele…….dar v-ati gindit daca puteti plati lunar cheltuilile unei case mult visate?
Noi va sfatuim prin acest pre-approval cam care vor fi cheluilile lunare tinind cont de income-ul familie, pentru a va situa intr-o ‘zona de confort’ , iar casa in care veti locui in viitor sa nu ‘va sufoce” din punct de vedere financiar.
Pre-approval este pasul premergator aprobarii finale care se obtine in clipa in care gasim casa mult dorita si atasam pre-approval-ului actele de vinzare-cumparare ale casei si o descriere MLS al proprietatii.
Situatiile sunt foarte complexe de la un caz la altul si difera prin simplul fapt ca fiecare din noi are un credit unic cu mai multe sau mai putine datorii, cu un beacon scor mai mare sau mai mic si nu in ultimul rind tine de situatia noastra financiara si de tipul serviciului pe care il aveti( full time, part-time, self employed)
In ultima perioada , piata financiara a adoptat programe noi , cu produse atragatoare speciale pentru fiecare tip de serviciu (full time, part-time, self employed) si istorie de credit existenta.
Asteptam email-urile si telefoanele dumneavoastra pentru a discuta solutia ideala bazata pe o analiza completa a tuturor factorilor implicati in a obtine un pre-approval cu o rata avantajoasa.

Ne puteti contacta la telefon # 416-265-6707 ext 16 pentru Adrian Capraru Mortgage Broker, Mortgage Intelligence, e-mail capraru.a@mortgageintelligence.ca website www.mortgagenews.ca sau 416-265-6707 ext 18 pentru Mihaela Ceobanasu, Mortgagge Assistant, e-mail ceobanasu.m@mortgageintelligence.ca

Adrian Capraru Mortgage Broker & Mihaela Ceobanasu, Mortgagge Assistant    2/11/2006


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian