Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Întâmpinarea Domnului nostru Iisus HristosAstăzi, la 40 de zile de la mântuitoarea Întrupare, adică de la Nasterea Domnului Iisus Hristos din Fecioara Maria, cinstim ziua ducerii Pruncului dumnezeiesc la templu din Ierusalim, de către Preasfânta lui Maică si de către Dreptul Iosif, ascultând de porunca Legii vechi si împlinind această poruncă.
Dar tot astăzi, cinstim si ziua când bătrânul Simeon, miscat de Duhul Sfânt, a venit, si el, la templu, unde i s-a împlinit, înainte de moarte, asteptarea de a-L vedea cu ochii pe Mesia, precum i se făgăduise. Iar în pruncul cel adus la templu el a văzut, cu ochi proorocesc, noua putere de mântuire, pe care Dumnezeu a dăruit-o lumii, puterea de mântuire fără de margini a credintei în Hristos, putere mai tare decât toată puterea Legii vechi. Bucuros de această descoperire, bătrânul Simeon a venit în întâmpinarea pruncului Iisus, L-a binecuvântat si luându-L în brate, plin de recunostintă, si-a cântat minunata lui cântare de preamărire, care ne arăta ce a văzut el despre pruncul Iisus.
Pentru el, Hristos este puterea cea mare de mântuire a lui Dumnezeu în lume, Hristos este lumina tuturor popoarelor, Hristos este slava lui Israel cel vechi si a lui Israel cel nou.
Astfel, astăzi, prin glasul bătrânului Simeon, se întâlnesc, în templu, Legea veche a slovei, cu Legea cea nouă a Duhului Sfânt. Si Mântuitorul împlineste porunca Legii vechi, în numele nostru al tuturor, ca să ne facă pe toti liberi fată de Legea veche, dar totodată ne cheamă si să primim Legea cea nouă, putere de mântuire a credintei în El, mai tare decât Legea veche, puterea de mântuire a tuturor popoarelor lumii. Această veste bună este darul cel mai de pret al întâmpinării Domnului de astăzi, de către Dreptul Simeon, la templu.
E ca si când fiecare din noi ar lua pe pruncul Iisus si ar zice, ca si Simeon: "Ochii mei Stăpâne, au văzut mântuirea Ta, pe care ai gătit-o pentru toate neamurile" Iar rugăciunea lui Simeon: "Acum slobozeste pe robul Tău, Stăpâne", nu vrea să spună numai că acela care a primit pe Iisus poate muri în pace, ci ea însemnează că si cel care a primit pe Iisus si puterea Lui de mântuire, are cu sine puterea de a trăi si viata de aici, împăcat cu Dumnezeu, departe de robia păcatului si liber de tirania celui rău.
Bucurosi si îndatorati de această tainică veste bună, să rostim, deci si noi, cu bătrânul Simeon, cântarea lui de recunostintă, astăzi: "Acum slobozeste pe robul Tău, Stăpâne, după cuvântul Tău, în pace, că văzură ochii mei mântuirea Ta, pe care ai gătit-o înaintea fetii tuturor popoarelor; lumina spre descoperirea neamurilor si slava poporului Tău Israel" (Luca 2, 29-32). Amin

Preluat de pe

http://www.credo.ro/intampinarea-domnului.php

Observator    2/2/2006


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian