Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Oltenii in straie de sarbatoare


Sapte zile de sarbatoare la Craiova
Manifestari fara precedent de Zilele Municipiului Craiova

Cea de-a IX-a editie a manifestarilor dedicate Zilelor Municipiului Craiova a imbracat orasul nostru in straie de sarbatoare pentru sapte zile. Pentru a satisface toate gusturile, organizatorii au inclus in program concerte de muzica populara si de muzica usoara, spectacole interactive de exceptie, piese de teatru, tirgul mesterilor populari, spectacole pentru copii etc.

Deschiderea oficiala a manifestarilor „Zilelor Municipiului Craiova“ a avut loc ieri, de la ora 11.00, cu inaugurarea Tirgului Mesterilor Populari, editia a XXVIII-a. Craiovenii au avut astfel prilejul de a admira o multitudine de obiecte autentice din diverse zone ale tarii. Inca de la primele ore ale diminetii, sute de oamenii au luat cu asalt Piata Prefecturii, pentru a cumpara cadouri celor dragi. Vase din lut, costume populare, masti originale, linguri din lemn, icoane pe lemn si sticla, sculpturi in lemn si ceramica sint doar citeva din obiectele pe care craiovenii le au la dispozitie timp de trei zile. Pentru a nu pierde si evenimentul din acest an, oamenii au venit cu mic cu mare la editia din acest an a Tirgului Mesterilor Populari. „Am fost si la evenimentul de anul trecut, insa am impresia ca acum organizatorii au reusit sa stringa laolalta mai multi mesteri populari. Ceea ce m-a incintat cel mai mult a fost faptul ca majoritatea obiectelor expuse sint autentice, lucrate cu multa maiestrie. Imi pare bine ca nu au mai fost atitia comercianti de kitschuri“, a spus Marian Cristescu, student la Facultatea de Teologie din Craiova.

Pentru ca oltenii sa fie cuprinsi si mai mult de spiritul sarbatorii, organizatorii au invitat interpreti de muzica populara, in Piata Prefecturii, care au oferit un spectacol inedit.

Nici micutii nu au fost uitati de autoritatile locale, trupa IMAGO, din Sibiu, invitindu-i la un spectacol interactiv de educatie ludica, de circ, teatru in aer liber, in mai multe puncte din Craiova. Actorii au incitat atmosfera oferind adevarate demonstratii de lupte cu sabii, in centrul orasului, apoi in Craiovita Noua si in Parcul „Nicolae Romanescu“. Craiovenii au fost incintati de scenete din spectacolele „Notre Damme de Paris“, „Comedia dell'Arte“ si „Ma insor la Padova“. Imbracati in haine medievale, inarmati cu sabii si purtind drapele, „contemporanii“ regelui Arthur au incins adevarate dueluri.

Taraful Mambosiria a dat startul „Roadelor Toamnei“

La o aruncatura de bat, in fata Teatrului National „Marin Sorescu“ se desfasura manifestarea expozitionala „Roadele Toamnei 2005“. Sub egida Camerei de Comert si Industrie Oltenia, 20 de firme isi vor expune produsele pe parcursul a sase zile.

Startul neoficial al evenimentului a fost dat de Mambosiria, un taraf de muzica din comuna mehedinteana Dalvare. Inca de la primele acorduri, toti cei prezenti, oficialitati sau oameni de rind, s-au strins in fata standului unde cinta taraful.

„Roadele Toamnei“ reprezinta o buna oportunitate pentru firmele participante pentru a se face cunoscute publicului craiovean, de aceea unele societati au tinut sa apeleze la mici trucuri pentru a iesi in evidenta.

Un alt punct de atractie l-au reprezentat si cele patru studente la Horticultura, imbracate in port traditional, care promovau vinul statiunii didactice Banu Maracine. Dar cea mai de succes strategie de promovare a produselor a apartinut unei societati care comercializa legume mai ieftin. Oferta firmelor prezente la expozitie era foarte variata de la utilaje agricole, produse de gradinarit, legume si pina la bauturi carbogazoase.

Cavaleri medievali in Craiovita Noua

Zilele Craiovei au fost deschise oficial in cartierul Craiovita Noua de catre primarul orasului, Antonie Solomon. Editia din acest an a avut parte si de un moment inedit, oferit de Ordinul Cavalerilor de Sibiu, care au urcat pe scena alaturi de primar. In aplauzele celor adunati sa priveasca spectacolul, primarul Somon a fost ridicat la rangul de „cavaler si mare rege“, prin solie de la cavalerul Ovidiu Dragoman, citita de catre cavalerul Mihnea, „om liber din Transilvania“. Cu mina pe sabie, „regele“ Solomon a jurat ca se va lupta cu dusmanii sai de moarte, saracia si lipsa locurilor de munca pentru craioveni. Spectacolul din Craiovita Noua a fost animat de trupe de jongleri si comedianti. In locul special amenajat, comerciantii isi puteau vinde marfa: popcorn, mici, pui la gratar etc. Dupa momentul inaugural, craiovenii au putut urmari recitaluri sustinute de indragiti interpreti de folclor, care au fost acompaniati de orchestra Ansamblului Folcloric „Maria Tanase“. Dupa folclor, a urmat un spectacol sustinut de trupa Pops.

Simbata, 22 octombrie

Astazi, manifestarile dedicate Zilelor Municipiului Craiova vor continua. Incepind cu ora 9.00, in foaierul Teatrului National „Marin Sorescu“ din Craiova, elevii craioveni, si nu numai, vor expune in cadrul „Tirgului Micilor Invetatori“.

Iubitorii de sport sint asteptati la ora 11.00 in Sala Directiei Judetene pentru Sport la „Cupa Craiovei la Badminton“. Cavalerii din Sibiu vor reveni cu o serie de spectacole interactive intre orele 10.00 - 16.00 in centrul orasului, cartierul Craiovita Noua si Parcul „Nicolae Romanescu“.

Cei mici vor putea viziona de la ora 11.00 „Poveste de la trei la cinci“, un spectacol oferit pe scena Teatrului pentru Copii si Tineret Colibri de Teatrul de Papusi „Montana“ din Bulgaria.

Tot de la ora 11.00, la Muzeul de Arta Craiova are loc deschiderea „Salonului National de Arta Fotografica“.

In Piata A.I. Cuza, str. A.I.Cuza, Piata Prefecturii, craiovenii vor primi „Daruri pentru pace“, un medalion artistic care va cuprinde muzica folk si un atelier de creatie in aer liber in cadrul caruia trecatorii se vor putea oferi pentru a fi pictati pe fata.

Primarul Solomon va inmina premiul „Tirgul Mesterilor Populari“ si „Premiul Special al Cetatii Baniei“.

Sala mare a Teatrului National „Marin Sorescu“ va gazdui, incepind cu ora 18.30, piesa „Avarul“ de Moliere, in regia lui Bocsardi Laszlo.

Mult asteptatul spectacol „Visele lui Mihai Viteazul“ se va desfasura asta-seara, de la ora 19.00, pe traseul Universitate - Primarie.

Pentru ca manifestarea sa fie un succes, organizatorii au inceput de luni repetitiile.

600 de actori, elevi, studenti, muzicieni, figuranti, scenografi, compozitori si coregrafi renumiti, circari din Franta, tobosari din Coasta de Fildes, un regizor cunoscut pe plan international, Mc Ranin sint cei care vor prezenta spectacolul. Orasul nostru este al doilea din tara in care se va desfasura un spectacol de o asemenea amploare, care va cuprine: parade cu lupte de strada, muzica si dans, acrobatii, focuri de artificii etc.

„Visele lui Mihai Viteazu“ va cuprinde doua momente. In prima faza va fi o parada, la care se va cinta live: grupul lui Mihai Viteazul pe de o parte si pe de alta parte grupurile icoanelor, ale turcilor si austriecilor. Fanfara militara, 160 de tobe, tunuri cu confetti, jerbe vor incalzi si incita atmosfera pe parcursul traseului Mc Donalds - primarie. Al doilea moment al spectacolului se va desfasura chiar in fata primariei. Aici va fi expusa povestea vietii lui Mihai Viteazul. Acest moment va fi prezentat de actorii Teatrului National, Teatrului Liric si de studentii din anul III de la Catedra de Actorie din Craiova“, a mentionat regizorul spectacolului, Mc Ranin. Acesta a precizat ca va fi un spectacol oniric, de divertisment popular si nicidecum unul politic. Recuzita manifestarii cuprinde: 80 de sabii si iatagane, 30 de capete supradimensionate, doua supramarionete, sase tunuri, 100 de faclii, artificii, 20 de icoane celebre, multe din zona Olteniei, costume pentru toti participantii.

Dupa spectacol, craiovenii vor putea da o fuga in Parcul „Nicolae Romanescu“ Oltenii in straie de sarbatoare, la un mic si o bere si pentru a urmari un concert de muzica oferit de trupele Salamandra, ASIA, Voltaj si Pheonix.

Duminica, 23 octombrie

Cea de-a treia zi a manifestarilor prilejuite de Zilele Municipiului Craiova va incepe duminica, 23 octombrie, cu decernarea premilor participantilor la „Tirgul Micilor Inventatori“.

Intre orele 9.30 - 13.00, la Colegiul „Carol I“ si Colegiul „Elena Cuza“ va avea loc „Cupa Municipiului Craiova la Sah «Fulger» 2005“.

In Piata Centrala din Craiova, de la ora 10.30, va incepe sarbatorirea „Zilei Recoltei 2005“. In cursul serii, de la ora 19.00, pe velodromul din Parcul „Nicolae Romanescu“ va continua Festivalul Berii. Printre alte surprize oferite de organizatori se vor afla si recitalurile trupelor Proconsul, Stefan Banica Jr., si Ricchi & Poveri. Seara se va incheia cu focuri de artificii.

Luni, 24 octombrie

Luni, 24 octombrie, la ora 10.00, in Parcul „Nicolae Romanescu“, copiii sint asteptati la un concurs de orientare sportiva, iar la ora 13.00 in sala mica a primariei va avea loc festivitatea de premiere a cistigatorilor „Cupei Municipiului Craiova la Sah «Fulger» 2005“, concomitent cu desfasurarea concursului de karting, pe velodromul din Parcul „Nicolae Romanescu“.

Manifestarea Zilele Municipiului Craiova va mai cuprinde lansarea cartilor „Donatii si donatori“ (2004-2005), „Familia Aman“, „Catalogul editurilor craiovene“ (1990 - 2003), la Biblioteca judeteana „Alexandru si Aristia Aman“, la ora 12.00.

Inaugurarea salii Europa va cuprinde vernisajul expozitie de fotografii si decernarea premiilor „Zilelor Craiovei“, pentru 38 de elevi olimpici, la Liceul de Arta „Marin Sorescu“, incepind cu ora 16.00. Seara se va incheia cu un spectacol de opera si balet dedicat cetatenilor de onoare ai municipiului Craiova, la Teatrul Liric „Elena Teodorini“, de la ora 19.00.

Marti, 25 octombrie

Cu prilejul sarbatoririi Zilei Armatei Române, marti, 25 octombrie, de la ora 10.00, va fi organizat un ceremonial militar religios, cu depuneri de coroane de flori, la monumentul Eroilor, din cimitirul Sineasca.

Tot marti, la Muzeul de Arta se va deschide, la ora 11.00, Salonul National de Caricatura „Nicolae Petrescu Gaina“.

Iar de la ora 13.00, in foaierul Teatrului National vor avea loc lansari de carte.

In zi de sarbatoare, la Catedrala Mitropolitana „Sfintul Dumitru“, de la 16.30, se va desfasura slujba de vecernie.

Pe traseul Catedrala „Sfintul Dumitru“ - str. Ialomicioara - Biserica Sf. Gheorghe Vechi - Universitate - str. A.I.Cuza - Prefectura- Calea Unirii - Catedrala Sf. Dumitru se va desfasura procesiunea religioasa in cadrul careia Sfintele Moaste ale Marelui Mucenic Dimitrie, Izvoritorul de Mir, vor fi aratate enoriasilor crestin-ortodocsi.

Finalul

Miercuri, 26 octombrie, de ziua Sfintului Dumitru, manifestarile religioase vor continua cu Sfinta Liturghie, la Catedrala Mitropolitana Sfintul Dumitru, incepind cu ora 9.00. Pe hipodromul din Parcul „Nicolae Romanescu“, de la ora 11.00, se va desfasura Crosul Craiovei.

Sedinta solemna a Consiliului Local Craiova va avea loc in sala mare a primariei, incepind cu ora 12.00. In cadrul ei vor fi decernate titlul de „Cetatean de Onoare al Municipiului Craiova“ unor personalitati marcante ale societatii românesti.

Manifestarilor dedicate „Zilelor Municipiului Craiova“ se vor incheia joi, 27 octombrie, cu slujba religioasa TE DEUM la Catedrala Mitropolitana Sfintul Dumitru, urmata de spectacolul REQUIEM de W.A. Mozart, in interpretarea Corului Teatrului Liric „Elena Teodorini“, la Biserica Sfintul Anton.comentarii (1)
versiunea pentru tiparire
trimite prin e-mail
inapoi sus


Teapa de 116 miliarde, numai trei ani inchisoare pentru Boerica
Afrodita CICOVSCHI

Genica Boerica a primit o pedeapsa privativa de libertate de trei ani
Lupta surda dintre procurori si judecatori pare sa nu se mai termine, unii invocind probele aduse in dosar, altii temeiul legal. Judecatorii merg din aminari in aminari, iar procurorii sint nemultumiti de sentintele date in dosarele pe care le-au instrumentat.

Un astfel de caz este cel al lui Genica Boerica, renumit pentru afacerile sale ilegale si chiar spalare de bani, in care sint implicati atit oameni de afaceri romini si arabi, cit si functionari publici, care a primit, gratie judecatorilor, o pedeapsa privativa de libertate de numai trei ani.

Arestat preventiv pe 4 noiembrie 2004 pentru asociere in vederea comiterii de infractiuni, fals in inscrisuri oficiale si sub semnatura privata, fals in declaratii si uz de fals, Genica Boerica a primit, prin sentinta penala nr. 712/24 martie 2005, pronuntata de magistratii Tribunalului Bucuresti in dosarul nr. 7.262/2004, o pedeapsa privativa de libertate de trei ani, ceilalti doi inculpati in dosar, Elena Popa si Florian Clinciu, primind pedepse cu suspendare.

Nemultumiti de aceasta sentinta, avind in vedere ca faptele de care este acuzat Boerica si cei doi complici sint mult mai grave decit presupune pedeapsa cu inchisoarea de numai trei ani sau cea cu suspendare, procurorii Parchetului de pe linga Judecatoria Sectorului 6 au facut apel.

Numai ca apelul se tot judeca, pentru ca magistratilor le este greu sa se pronunte, o data ce procesul se tot amina.

La termenul de ieri, aflat pe rolul Sectiei a II-a Penale a Tribunalului Municipiului Bucuresti, instanta a decis, din nu se stie ce motive, aminarea procesului pentru 18 noiembrie.

In dosarul nr. 2.516/2005, inculpati sint Jamal Sadik Jamal Al Adi, Popa Elena Aurora, Boerica Genica si Clinciu Florian, parti responsabil civilmente SC Bachus Dolj SA Craiova si SC Geval Comimpex SRL (firme cu domeniu de activitate de fabricare si comercializare a alcoolului prin care au spalat banii Boerica si arabul), Ministerul Finantelor Publice - Agentia Nationala de Administrare Fiscala fiind parte civila.

Acte si identitati false

Amintim ca, in iulie 2004, procurorii Serviciului de Combatere a Macrocriminalitatii din cadrul Parchetului General l-au trimis in judecata pe Genica Boerica, alaturi de Elena Popa, Florian Clinciu si arabul Jamal Sadik Jamal Al Adi, sub acuzatiile de complicitate la evaziune fiscala in forma continuata, respectiv fals privind identitatea, uz de fals si evaziune fiscala.

Anchetatorii au stabilit ca, in perioada 1998-2000, Jamal Sadik Jamal Al Adi, sprijinit de cetateni arabi si români si folosind acte de identitate false, respectiv pasapoarte pe numele Ahmed Hadayadi sau Adeil D. Hedo, a infiintat mai multe firme “fantoma” cu obiect de activitate in domeniul fabricarii si comercializarii alcoolului etilic, a efectuat operatiuni bancare in sensul insusirii in mod ilegal a sumelor virate in conturile societatilor si a fraudat bugetul de stat cu suma de 116 miliarde de lei, prin neplata obligatiilor fiscale rezultate din activitatile comerciale desfasurate, care nu au fost evidentiate in actele contabile.

Astfel, pentru realizarea activitatii infractionale, in prima faza, Jamal Sadik Jamal Al Adi, folosind o identitate falsa, ajutat fiind de Boerica, Popa si Clinciu, a infiintat societatea Alcohol Invest SRL Craiova, prin care, ulterior, s-a distribuit fictiv alcool catre 34 de societati comerciale, folosindu-se autocisterne cu numere false si persoane cu date de identitate nereale.

Jamal Sadik Jamal Al Adi a fost sprijinit, sustin procurorii, de Boerica, administrator sau asociat al mai multor societati comerciale din judetul Dolj, societati care, de asemenea, aveau ca obiect de activitate producerea si comercializarea alcoolului si bauturilor alcoolice. Firmele erau SC Bachus - Dolj, SC Geval Comimpex SRL, SC Regina SRL si SC Boerro Group SRL.

Ministerul Public preciza atunci ca sprijinul acordat de Boerica este „cu atit mai important, cu cit, in calitatea sa de administrator al SC Geval Comimpex SRL (societate care a beneficiat de aproximativ 800.000 de litri alcool comercializat de SC Alcohol Invest SRL), i-a determinat pe Elena Popa si Florian Clinciu, angajati ai societatii administrate de el, sa-l ajute pe Jamal Sadik Jamal al Adi sa infiinteze societatea SC Alcohol Invest si sa desfasoare activitatile comerciale ilegale de valorificare a alcoolului etilic produs, prin completarea de acte contabile primare si instrumente de plata bancare, cunoscind ca acesta nu evidentiaza in actele contabile tranzactiile efectuate, in scopul de a se sustrage de la plata obligatiilor fiscale datorate bugetului de stat“.comentarii (2)
versiunea pentru tiparire
trimite prin e-mail
inapoi sus


Se intimpla in Craiova
Ziarist agresat in plin centrul orasului
GdS
Un redactor de la ziarul Gazeta de Sud a fost agresat ieri de un grup de derbedei chiar in apropierea Sectiei nr. 1 de politie. Ziarista Cristina Bitu se intorcea la sediul redactiei dintr-o documentare, mergind pe strada Mihai Viteazul. In dreptul restaurantului „Majestic“, chiar in spatele sectiei de politie, un grup de tineri cu virste cuprinse intre 14 si 18 ani, fara un motiv anume, au inceput sa o injure, sa o scuipe, sa-i adreseze injurii, sa o traga de par si sa o loveasca in fata cu o minge de fotbal. Incercind sa se apere, Cristina a inceput sa strige dupa ajutor, fara succes, pentru ca din toti trecatorii doar soferul unui autoturism „Matiz“ a oprit, sugerindu-i sa sune la politie. Ziarista a sunat la politie, povestind intimplarea, iar politistii au invitat-o in sediul sectiei unde le-a povestit agentilor de serviciu nefericita intimplare. Oamenii legii au hotarit ca ar fi mai bine ca ziarista sa mearga impreuna cu trei politisti pe strazile Craiovei, incercind sa-i identifice pe agresori. Dupa mai multe incercari nereusite au ajuns in incinta bazei sportive „Vointa“, politistii invitind-o pe ziarista sa-i identifice pe tinerii care o agresasera, in conditiile in care in baza sportiva erau zeci de persoane care purtau treninguri si aveau mingi de fotbal. Socata dupa intimplarea de care a avut parte, Cristina Bitu nu a putut sa spuna cu certitudine cine sint cei care au agresat-o, fapt pentru care politistii s-au intors la sediul Sectiei nr. 1. Ingroziti de ce i s-a intimplat colegei lor, citiva ziaristi de la Gazeta de Sud au declansat rapid o ancheta jurnalistica si in mai putin de o ora au reusit sa-i identifice pe agresori, care jucau linistiti fotbal pe unul din terenurile de la „Vointa“. Acestia au recunoscut ca au agresat-o pe ziarista, dar ca au facut-o incercind sa se distreze. Nici unul dintre ei nu-si dadea seama de gravitatea faptelor, parind chiar nedumeriti ca sint deranjati pentru atita lucru. Politistii de la Sectia nr. 1 nu au incercat nici macar sa-i legitimeze pe tinerii banuiti de agresarea Cristinei Bitu, pentru ca li s-a parut ca „baietii erau linistiti si jucau fotbal“. Abia dupa ce colegii de redactie ai Cristinei au insistat ca incidentul sa fie mentionat in scris, politistii au plecat din nou in patrulare in speranta ca la o eventuala intilnire cu presupusii agresori isi vor face mai mult curaj si-i vor intreba de aceasta data macar cum ii cheama. Daca ziua in amiaza mare o femeie este agresata si umilita linga sediul unei sectii de politie, iar politistii au devenit atit de timizi incit nici nu indraznesc sa-i mai intrebe pe suspecti cum ii cheama, atunci a venit vremea sa regretam Militia!comentarii (5)
versiunea pentru tiparire
trimite prin e-mail
inapoi sus


Mergind sa-si ia copilul acasa
Le-a „incasat“ de la amantul concubinei
Maria CERNATESCU

Virgil Stancu s-a ales cu coastele rupte in urma disputei cu rivalul sau
Un barbat din localitatea doljeana Calopar a fost internat joi in stare grava la Spitalul de Ugenta Craiova, dupa ce a fost snopit in bataie de amantul fostei concubine.

Virgil Stancu, de 39 de ani, din comuna Calopar - judetul Dolj, a fost internat joi seara la Spitalul de Urgenta Craiova, dupa ce a fost snopit in bataie de un individ despre care sustine ca ar fi nimeni altul decit... amantul iubitei lui. Stancu spune ca, in urma cu citeva saptamini, femeia cu care a convietuit multi ani si impreuna cu care are doi copii minori, Alexandru, de sapte ani, si Daniela, de cinci ani, l-a parasit pentru un alt barbat, pe nume Florin Popa. La plecare, Gheorghita i-a luat cu ea si pe cei doi copii, fara sa-l anunte pe Virgil. Ca sa-si aduca odraslele inapoi barbatul a dat-o in judecata si a anuntat Protectia Copilului. Stancu sustine ca a mers joi dupa-amiaza in localitatea Bistret, unde Gheorghita locuieste cu Florin, ca sa-si ia baiatul acasa. „In urma cu trei saptamini a fugit de la mine si a luat si copiii. A plecat prin Teleorman cu un rudar. M-am dus dupa ea ca sa vina cu copiii acasa, da' n-a vrut si atunci i-am luat fata. Acum a venit sa stea la maica-sa, dar a gonit-o si sta pe la o ruda, vreo 12 intr-o cocioaba, si eu de asta m-am dus, din nou, sa iau si copilul acasa, ca nu pot sa-l las asa. Eu am casa, am alte conditii“, a povestit Virgil Stancu.

„Azi dupa copil, miine dupa femeie“

Stancu a rugat un consatean sa-l transporte cu masina pina la Bistret, ca sa mearga sa vorbeasca cu Gheorghita si sa o convinga sa-i lase tot lui baiatul. Mai mult, barbatul ar fi dorit sa o convinga si pe ea sa se intoarca la el. Numai ca planul i-a fost dat peste cap de Florin Popa, barbatul care locuieste in prezent cu femeia lui. Stancu spune ca Popa, cind l-a vazut la poarta, ar fi iesit peste el impreuna cu fiul lui, de 17 ani, si l-au luat la bataie. „Cind m-a vazut la poarta m-a intrebat ce caut eu acolo, ca am venit prima data dupa fata, acum vin dupa baiat si miine vin dupa femeie. Au casunat cu paru' pe mine, si el si baiatu' lui. M-au doborit in drum, dupa care m-au tirit de picioare in curte, ca am lesinat. Altceva nu mai stiu, auzeam asa ca tipa femeia mea pe mine si ca a venit fosta mea soacra si i-a intrebat ce au facut, m-au omorit. Dupa aia m-am trezit la spital“, a adaugat Virgil Stancu. In prezent, barbatul se afla internat la Clinica de Chirurgie Toracica a Spitalului de Urgenta din Craiova. Cu toate ca medicii spun ca va trece ceva timp pina sa se faca bine, Virgil Stancu asteapta cu nerabdare sa ajunga cit mai repede acasa la copiii sai.comentarii (1)
versiunea pentru tiparire
trimite prin e-mail
inapoi sus


Eleva craioveana rapita de pe strada
Adrian DINU
Fata sustine ca a fost luata cu forta de patru necunoscuti, care au transportat-o cu o masina pina la Otetelisu - Vilcea, unde i-au dat drumul fara nici o explicatie

O eleva din Craiova sustine ca a fost rapita de pe strada de patru indivizi necunoscuti, care au dus-o cu masina pina intr-o localitate din judetul Vilcea, unde ar fi abandonat-o. A.M.C., de 17 ani, din Craiova, eleva la Colegiul „Ion Mincu“ din localitate, a sesizat politia despre faptul ca, miercuri seara, a fost luata cu forta de pe strada Humulesti de patru indivizi necunoscuti - doi barbati si doua femei - care au bagat-o intr-o masina cu numere straine si au dus-o pina in satul Otetelisu din Vilcea. Acolo, fara nici o explicatie cu privire la motivul rapirii, dar si fara sa-i faca vreun rau, rapitorii ar fi abandonat-o pe marginea drumului. Fata a relatat oamenilor legii ca a fost nevoita sa doarma, in noaptea de miercuri spre joi, la o batrina din Otetelisu, care s-a miluit de ea si a primit-o in casa, apoi, joi dimineata, a plecat cale de 15 kilometri pina la sediul Postului de Politie Balcesti, unde a sesizat ca fusese victima unei rapiri.

Intre timp, tatal elevei - Stelian Ciolacu, de 42 de ani, din Craiova - a rascolit orasul in cautarea fetei. Nereusind sa-i dea de urma, el s-a adresat, joi dupa-amiaza, Inspectoratului de Jandarmi Judetean Dolj, cerind sprijin pentru a-si gasi fiica disparuta. Un grup de sase jandarmi din cadrul Serviciului Judiciar a inceput imediat cercetarile pentru gasirea elevei. Jandarmii au aflat in scurt timp ca fata isi sunase un prieten de la un numar de telefon din satul vilcean Otetelisu. Jandarmii, insotiti de tatal fetei, au pornit joi seara catre Vilcea in cautarea fetei. Au gasit-o insa la sediul Politiei Balcesti. In aceeasi seara, jandarmii craioveni si politistii din Balcesti au plecat impreuna cu fata pentru a identifica locul unde a fost lasata eleva in libertate de catre rapitori si unde a dormit peste noapte. Desi au refacut impreuna traseul, jandarmii si politistii nu au reusit sa descopere locatia in care fata sustinea ca a fost eliberata si nici pe batrina la care eleva spunea ca ar fi dormit peste noapte. Cercetarile privind acest caz de rapire sint continuate in prezent de cadrele Inspectoratului Judetean de Politie Dolj.comentarii (0)
versiunea pentru tiparire
trimite prin e-mail
inapoi sus


Porsche tamponat de un Volkswagen
Adrian DINU

Angelo Staicu si oamenii sai s-au dat in spectacol la locul accidentului
Seful reprezentantei Volkswagen a ramas fara permis, dupa ce a intrat cu masina pe rosu intr-o intersectie, avariindu-si autoturismul Porsche

Una dintre putinele masini Porsche din Craiova - cea a sefului reprezentantei Volkswagen din localitate - a fost avariata in urma unei tamponari cu un... Volkswagen. In noaptea de joi spre vineri, in jurul orei 23.00, craioveanul Angelo Danut Staicu, de 41 de ani, administratorul firmei SC SERPICO SRL din localitate, iesise la o plimbare prin oras, la volanul autoturismului sau Porsche, cu numarul de inmatriculare DJ-2612. Mergind pe Calea Bucuresti dinspre Piata Centrala catre Teatrul National, Angelo Staicu a ajuns la intersectia de la Universitate, unde - dupa cum aveau sa stabileasca mai tirziu lucratorii Biroului Politiei Rutiere Craiova - fara sa-i pese ca semaforul era pe culoarea rosie, a virat la stinga. N-a apucat insa decit sa traverseze liniile de tramvai, pentru ca a fost lovit violent de un Volkswagen Vento, cu numarul de inmatriculare 0194-BR, condus de Emilian Bana, de 21 de ani, din Craiova, care venea regulamentar pe Calea Bucuresti din sens opus.

Angelo Staicu si oamenii sai s-au dat in spectacol la locul accidentului si in ograda Politiei Rutiere, insa oamenii legii nu s-au lasat impresionati. Politistii l-au sanctionat contraventional pe soferul autoturismului Porsche si, in plus, l-au lasat fara permis de conducere pentru 90 de zile. Daca ar vrea sa conduca masina mai devreme de anul 2006, administratorul dealerului Volkswagen din Craiova ar fi nevoit sa urmeze un curs de legislatie rutiera, unde i se va spune ce trebuie sa faca la culoarea rosie a semaforului.comentarii (3)
versiunea pentru tiparire
trimite prin e-mail
inapoi sus


Conferintele Microsoft la Craiova
Nicolae Manolescu va vorbi despre istoria literaturii române
(C.I.)


Fundatia „A Treia Europa“ si revista „Orizont“ din Timisoara - la sfirsitul anului 2004 - au propus companiei Microsoft South-East Europe un proiect cultural ambitios. Obiectivul comun era de a facilita intilnirea dintre publicul cultivat si personalitatile cele mai influente ale culturii contemporane. Proiectul a fost acceptat cu entuziasm de finantator si astfel a debutat seria de evenimente „Comunitate si diversitate. Conferintele Microsoft“. Doar in primul an s-au inregistrat mai bine de o duzina de conferinte, in toate regiunile tarii. Sali arhipline, public alert, interesat. Pina in prezent au fost invitate exclusiv personalitati culturale de anvergura, precum: Andrei Plesu, Vladimir Tismaneanu, Gabriel Liiceanu, Mario Vargas Llosa, Horia Roman Patapievici. Colaborarea de succes intre un mare antreprenor si o dinamica institutie culturala privata este un exemplu de maxima importanta in modul de materializare pragmatica a unui proiect de acest fel.

Publicul craiovean are sansa de a vedea pe viu care sint roadele unei asemenea colaborari, joi, 27 octombrie, incepind cu ora 11.00, cind Sala Albastra a Universitatii va fi gazda uneia dintre conferintele Microsoft. Invitat este presedintele Uniunii Scriitorilor din România, cel mai important critic literar român contemporan, Nicolae Manolescu. O ocazie, desigur, care nu merita ratata.comentarii (0)
versiunea pentru tiparire
trimite prin e-mail
inapoi sus


materila primite prin amabilitatea publicatiei GAZETA de SUD.
Rodica MITROI    10/24/2005


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian