Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Magia Culorilor“Ingineria Culorilor” este o stiinta consacrata. Lumea descopera mereu lucruri noi privind magia culorilor, lucruri care isi gasesc utilitatea in viata de toate zilele. Culoarea nu este numai un ornament intamplator, ci este si un instrument util in mainile arhitectului, medicului, psihologului, pictorului, designerului, gradinarului, croitorului, tuturor oamenilor, pentru a ne face viata fericita si confortabila.
Am lucrat 40 de ani in domeniul arhitecturii, timp in care printre multe bucurii ale meseriei, culoarea m-a fascinat cel mai mult, si m-a facut sa inteleg ce mult insemana ea in viata noastra cea de toate zilele.
Culorile pe care le alegem, spun o intreaga poveste despre persoana care suntem cu adevarat. Care este culoarea Dv. favorita ? Care este culoarea automobilului pe care-l conduceti ? Daca oferiti un buchet de tranadafiri, ce culoare alegeti ? Ce culori au peretii locuintei Dv ? Pe fiecare dintre noi unele culori ne fac sa aratam si sa ne simtim minunat. Culorile ne afecteaza modul de viata, de comportament, fiecare culoare avand o anumita semnificatie :
Alb – puritate, inocenta, fericire
Rosu – iubire, vitalitate, razboi
Galben – speranta, fericire
Portocaliu – energie
Albastru – calm, liniste
Verde – viata, reinnoire
Maro – realism
Violet – puritate, sinceritate, intelepciune
Grena – regalitate, spiritualiatate
Gri – eleganta, neutralitate
Negru – mister
Exista patru culori de baza : rosul, galbenul, albastrul si verdele, celelalte fiind culori secundare : movul (rosu+albastru), maro (galben+rosu+negru), griul (alb+negru), negrul (este o culoare de contrast), etc... “Ingineria Culorilor” ne arata ca exista o legatura stransa intre culoarea favorita si starea de sanatate, emotiile, sentimentele si infatisarea fiecaruia
Toti ne-am nascut intr-una din cele 12 zodii; asa cum fiecare zodie este dominata de o planeta si zilele saptamanii au “patronii lor. Asociind fiecarei planete dominante cate o culoare specifica, astrologii ne sfatuiesc sa includem in imbracamintea noastra, in functie de ziua in care ne aflam, macar o pata din aceste culori aducatoare de noroc.
Inauguram incepand cu acest numar, o rubrica permanenta despre “Magia Culorilor” in viata noastra cea de toate zilele; vom putea afla despre virtutile tuturor culorilor, ce influenta au ele in starea noastra de sanatate, in personalitatea fiecaruia, in starea de spirit, in ce culori sa ne imbracam, cum sa ne coloram locuinta, locul de munca, ce este cromoterapia, etc, etc….

arh. Ion Constantinescu
hello_romania@sympatico.ca

arh. Ion Constantinescu - Toronto    10/14/2005


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian