Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Să ajutam postul de radio si TV. VOCEA BASARABIEI.


Mă numesc Ovidiu Creangă, m-am născut pe 14 februarie 1921 în satul Varzaresti judetul Lăpusna, sat la cca. 80 de Km. de Chisinău.
Am fugit din Basarabia, pe 28 iunie 1940 când au năvălit hoardele lui Stalin si au răpit Basarbia. Terminasem clasa a 7-a la liceul Ion Creangă din Bălti. Tata în aceiasi zi a fost omorât în bătaie de bande de tineri comunisti înarmate cu bâte si răngi.
Acum locuiesc in Toronto, Canada.

Nu am mai fost în Basarabia de când am fugit in 1940. Anul acesta m-am dus în satul meu de bastină după o absentă de 80 de ani. De trei ani donez în ficare an celui mai bun absolvent al liceului din localitate, Alexandru cel Bun, suma de US $ 200. Anul acesta am vrut să înmânez personal premiul. Tot anul acesta am mai donat celui mai bun absolvent de la liceul Lucian Blaga din Tiraspol aceiasi suma de US $ 200 si de la anul voi dona si celui mai bun absolvent de la liceul Bogdan Petriceicu Hasdeu din Chisnău tot US $ 200. (unde am început cariera mea de elev).
Rusia este foarte puternic înfiltrată în Basarabia si luptă de 200 de ani să desnationalizeze pe bietii basarabeni. Metodele lor sunt murdare, mai ales că acum la conducerea tării este un guvern comunist. Ei luptă pe fată să distrugă orice urmă românească folosid, crima, santajul, minciuna etc. De pildă trimit în România agenti deghizati ca studenti, oameni de afaceri, etc care fac tot felul de matrapazlâcuri, ca să facă pe români să-i urască pe fratii lor basarabeni si reusesc în mare măsură. În Basarabia este o sărăcie cruntă, sunt pensionari cu 25 de centi pe zi, salariul mediu pe economie e de 30 de euro pe luna, adica un euro pe zi.
Cu ocazia vizitei mele am foast invitat sa dau câteva interviuri la posturile locale de radio si TV. Cel mai mult am fost atras de postul VOCEA BASARABIEI din Chisinău care are un caracter puternic anti comunist si pro românesc. Atunci lucrau la acest post cca.15 baiaeti în general foarte tineri care făceau „muncă voluntră” că postul nu avea bani să le dea salariu. Totusi oamenii aveau familie, copii si unul câte unul au plecat si am mai rămas 4 director fiind marele om de cultură Andrei Vartic.
Andrei Vartic cu care am rămas prieten, îmi spune ca organele comuniste vor sa-i nimicească cu orice pret. Le-a alungat putinii sponzori pe care îi aveau si sunt în pragul falimentului.
Au nevoie de caculatoare si de bani.
Stiu că problema cu banii este delicată că au fost situatii când donatiile nu au ajuns acolo unde trebuie, dar trebuie să găsim o metoda de control ca să fim siguri ca banii ajung corect la destnatie.
Ce-i de facut:

Să le procurăm calculatoare uzate însă încă în stare de functionare si cine poate să ofere si bani. Eu care trăiesc din mărinimia statului canadian si am o pensie socială totusi voi pune prima depunere de US $ 200.

Fac apel prin publicatia OBSERVATORUL, si cenaclu Observatorul catre toti romanii din intreaga lume sa ajute pe frati nostrii din Basarabia

Stimati concetătei, hai să salvăm postul de radio si TV VOCEA BASARABIEI de la faliment !!

Contacte ;
Ovidiu Creangă tel: Toronto 416 221 1143 email covidiu@rogers.com
E mailul dlui Andrei Vartic din Chisinau - avartic@mail.md
E mailul observator - director@observatorul.com









Ovidiu Creanga - Toronto    9/17/2005


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian