Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Secretul magic al numerelor


Caracterul oamenilor poate fi "citit" in multe moduri : prin limbajul lor verbal si nonverbal ori dupa scris, dupa fizionomia ori podoaba capilara (culoare, coafura, tunsoare), dupa culoarea ochilor, precum si din zodia si ascendentul lor zodiacal. Dar,
cel mai bine, oamenii pot fi analizati prin intermediul numerelor care-i definesc.
Este o moda acum a intreba "ce zodie esti", desi zodia nu spune mare lucru.
Astrograma ofera informatii destul de exacte, care tin de data si locul nasterii, de pozitia astrelor la ascendent, la momentul nasterii ori la data de care este interesat solicitantul.
Numerograma insa personalizeaza individul, stabilindu-i relatia psihic (spirit, suflet)-destin - nume - ereditate. Toate acestea suporta si ele o influenta astrala, dar individul, prin psihicul si energia sa psihica, controleaza intensitatea acestor influenta ale astrelor.
Se spune ca, toate stiintele vechi pornesc de la Hermes Trimegistrus (de unde si denumirea de hermetica)-socotit tatal intelepciunii, fondatorul astrologiei si alchimiei. In cadrul acestor stiinte, numerologia, potrivit multor teorii dezvoltate de babilonieni, vechii egipteni si de multe alte popoare, explica ca numerele exercita o influenta definitorie asupra tuturor aspectelor vietii si personalitatii oamenilor. Si marele matematician si filosof grec Pitagora sustinea ca intreg universul este ordonat matematic si orice poate fi exprimat prin numere.
Se stie ca universul este guvernat de legi inexorabile, care nu intamplator sunt in numar de 7 majore si 5 minore, tot la fel cum omul este "guvernat" de 7 glande endocrine majore si 5 minore. Glandele endocrine majore au efecte nu numai biologice ci si energetice si initiatice. Ele se suprapun cu cele 7 chakre energetice.
Prin analogie, pe cer, sunt 7 planete principale, dintre care 5 planete: Soare, Luna, Mercur, Jupiter si Venus au o importanta deosebita, pentru ca ele influenteaza nu numai creatia ci si starea sufleteasca si spirituala a fiintei umane.
Referitor la pozitia bisericii cu privire la aceste stiinte ermetice, un fin observator, privind unele picturi bisericesti, va distinge pe aureola sfintilor 7 raze mari si 5 mici ; simbolismul este evident, dar slujitorii bisericii se feresc sa marturiseasca despre aceasta.
Prin una din cele 7 legi majore ale universului - legea corepondentei, se demonstreaza astfel ca "tot ce este dedesubt este la fel cu ce este deasupra, iar ce este deasupra este la fel cu ce este dedesubt, pentru a implini miracolul unui singur lucru", dupa cum se afla scris si in Tabula Smaragdina - stiinta transmisa pe cale orala milenii la rand numai initiatilor. Si noi, in rugaciunea noastra crestina, spunem "precum in Cer asa si pre Pamant".
Prin prisma acestei legi, la om, pe coloana sa vertebrala (Susumna, vasul guvernator, bastonul lui Brahma, scara lui Ezechiel, etc.) se pot numara 5 vertebre sacrale, 5 lombare, 7 cervicale si 12 (7+5) dorsale.
O alta similitudine este pozitionarea si forma straturilor corporale si extracorporale ale omului :
a) cele 3 straturi interioare, imateriale :
- stratul vointei;
- stratul informatie - memorie;
- stratul ideilor si inteligentei.
b) cele 4 straturi exterioare - care formeaza corpul astral (aura energetica), compus din :
- corpul energetic planetar;
- corpul energetic solar;
- centrul energetic galactic;
- centrul energetic cosmic.
Aceste 7 straturi energetice sunt de asemenea in interdependenta cu cele 7 chakre, dar si cu cu cele 4 canale energetice subtile ale sistemului nervos (parasimpatic, simpatic drept, simpatic stang, central), prin care se mentine legatura subtila cu energia cosmica, divina.
Practic, aura energetica reprezinta spatiul in care reverbereaza si vibreaza starea sufleteasca si spirituala a fiintei umane.
Asa se face ca, o alta lege a universului - legea vibratiei ("nimic nu se gaseste in repaos absolut, totul vibreaza sau pulseaza") explica de ce multi oameni nu se inteleg : mintile lor vibreaza pe frecvente diferite si cu amplitudini diferite. De aici, expresia ; suntem
( sau nu suntem) pe aceeasi lungime de unda !?
Tainele acestor vibratii sunt "stocate" in data zilei noastre de nastere, care in planul numerelor poarta numele de "numar psihic". Acest numar, in mod misterios, poate dezvalui starea noastra psihica - care este izvorata din trup dar si din suflet, fiinca omul este, in proportii secrete, atat "animus" (suflet - gand, minte) cat si "anima" (suflet - viata, inima).


Viorica Constantinescu    8/28/2005


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian