Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Ziua Pământului - Earth Day

Ziua Pământului (în engleză : Earth Day) este numele folosit pentru a indica ziua în care sunt sărbătorite mediul și conservarea planetei Pământ . Organizația Națiunilor Unite sărbătorește această aniversare în fiecare an, la o lună și la o zi după echinocțiul de primăvară , pe 22 aprilie.

Sărbătoarea își propune să implice cât mai multe națiuni posibil și astăzi participă 193 de țări. Ziua Pământului s-a născut, de fapt, din publicarea, în 1962 , a manifestului ecologist Silent Spring , de către biologul american Rachel Carson ; mai târziu, în 1969, la o conferință UNESCO la San Francisco, activistul pentru pace John McConnell a propus o zi pentru a onora Pământul și conceptul de pace, care va fi sărbătorită mai întâi pe 21 martie 1970, prima zi de primăvară din emisfera nordică.

Această zi a echilibrului naturii a fost apoi consacrată într-o proclamație scrisă de McConnell și semnată de secretarul general al Națiunilor Unite U Thant . Fondată la 4 octombrie 1969 ca mișcare universitară pentru a sublinia necesitatea conservării resurselor naturale ale Pământului,

în timp, Ziua Pământului a devenit un eveniment educativ și informativ.
Grupurile ecologice îl folosesc ca o oportunitate de a evalua problemele planetei: poluarea aerului, apei și solului, distrugerea ecosistemelor , mii de plante și specii de animale care dispar și epuizarea resurselor neregenerabile (cărbune, petrol, gaze naturale). Insistăm asupra soluțiilor care fac posibilă eliminarea efectelor negative ale activităților umane; aceste soluții includ reciclarea materialelor, conservarea resurselor naturale precum petrolul și gazele fosile , interzicerea utilizării substanțelor chimice dăunătoare, încetarea distrugerii habitatelor cheie precum pădurile umede și protecția speciilor pe cale de dispariție.

Numeroase comunități sărbătoresc Săptămâna Pământului , o săptămână completă de activități axate pe probleme de medi
Toată lumea, indiferent de etnie, sex (bărbat sau femeie), cât câștigă sau unde trăiește în lume, are dreptul etic la un mediu sănătos, echilibrat și durabil. Ziua Pământului se bazează ferm pe acest principiu

. La 22 aprilie 1970, 20 de milioane de cetățeni americani, răspunzând la un apel al senatorului democratic Gaylord Nelson, s-au mobilizat într-o demonstrație istorică în apărarea planetei noastre.
De-a lungul anilor, Ziua Pământului a devenit o oportunitate pentru discuții între liderii mondiali pentru a adopta strategii comune și măsuri concrete pentru o reducere drastică a emisiilor de gaze cu efect de seră .

O inițiativă a earthday.org

Putem citi pe earthday.org că schimbările climatice și alte distrugeri ale mediului ne-au destabilizat mediile ecologice, ducând la apariția unor viruși emergenti și mortali și la prăbușirea economiei mondiale. Cu toate acestea, la fel cum schimbările climatice și coronavirusul servesc ca mementouri dureroase ale daunelor pe care le-am făcut, Restore Our Earth servește ca un memento al posibilităților care ne urmăresc. Trebuie să ne refacem Pământul nu numai din preocuparea pentru mediul natural, ci și pentru că lucrăm la el. - dintre noi avem nevoie de un Pământ sănătos pentru a ne susține munca, mijloacele de existență, bunăstarea și longevitatea și satisfacția. O lume stabilă nu este o alegere; este o nevoie. După Ziua Pământului 2021, un efort va fi demersul nostru colectiv către alfabetizarea climatică, astfel încât liderii de mâine să planifice strategii acum.
Proiectul „The Canopy Initiative”

Prin plantarea de copaci în întreaga lume, Proiectul Canopy ajută la îmbunătățirea climatului nostru comun. Din 2010, earthday.org a colaborat cu The Canopy Project pentru a crește zeci de milioane de copaci pentru a ajuta oamenii din întreaga lume.
earthday.org colaborează cu agenții internaționale pentru reîmpădurirea regiunilor care au nevoie disperată de restaurare, în special zonele în care unele dintre cele mai vulnerabile populații ale lumii sunt amenințate de schimbările climatice și de distrugerea mediului. Am plantat chiar și la scară largă copaci în urma unor dezastre naturale.















Dumitru Constantin    4/22/2022


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian