Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Chiar daca nu avem motive anul asta...La multi ani, de Ziua Fericirii !

Prima Zi Internaţionala a Fericirii a fost celebrată pe 20 martie 2013, in cadrul unei conferinte sustinute in New York sub egida TedXTeen. La eveniment au participat Ndaba Mandela, nepotul fostului presedinte sud-african Nelson Mandela şi Chelsea Clinton, fiica fostului presedinte american Bill Clinton. Data de 20 martie a fost aleasa de Jayme Illien, Fondatorul Zilei Fericirii, pentru ca ea coincidea cu echinoctiul de primavara. Acesta este un fenomen resimtit pe plan universal, care are loc atunci cand soarele se afla exact pe ecuatorul ceresc.

In anul 2014, celebrarile au fost promovate de muzicianul american Pharell Williams si Fundatia Natiunilor Unite prin lansarea primului videoclip de 24 de ore. Acesta a fost realizat pentru piesa "Happy" a lui Williams si a constat din filmari trimise de oameni din toata lumea. Artistul a jucat un rol important si in cadrul festivitatilor din 2015, cand a sustinut un discurs in fata Adunarii Generale a Organizatiei Natiunilor Unite in cadrul caruia a proclamat ca fericirea este un drept din nastere si a facut un apel la actiune impotriva schimbarilor climatice.

Astazi, de Ziua Internaționala a Fericirii, ni se reaminteste ca actiunile noastre conteaza si ca fiecare dintre noi poate contribui la construirea unei lumi mai pline de compasiune, oriunde ne-am afla. Si…… sa ne aducem aminte ca pe 20 martie trebuie sa descretim fruntile ingrijorate ale celor din jurul nostru cu o gluma, cu un zambet, cu un cantec frumos. Este Ziua Internationala a Fericirii si avem nevoie si de un strop de speranta si de bucurie in aceste zile in care si razboiul dintre Rusia si Ucraina si pandemia coronavirus ne pune la grea incercare pe toti.

(Legat de acest subiect am scris un mesaj despre ce inseamna fericirea, dar nu este cazul sa-l trimit pentru ca, in aceste vremuri sunt prea multi oameni nefericiti).
”Dacă pierdem democrația, dacă pierdem libertatea, nu vor exista obiective globale pentru dezvoltarea durabilă și nu va exista fericire sau bunăstare globală pentru toți. Așadar, lăsați cuvântul să curgă în acest moment și loc în marea poveste a noastră tuturor, că tema Zilei Internaționale a Fericirii din 2022, Fericirea pentru toți, Ucraina, este un apel la acțiune pentru toți oamenii, toate națiunile, Națiunile Unite și întreaga umanitate să fie alături de poporul, guvernul și țara Ucrainei și, în cele din urmă, să susțină fericirea întregii civilizații și a întregii omeniri.”
Fondatorul Zilei Internaționale a Fericirii Națiunilor Unite, Jayme Illien

Astazi stiu ca omul este mai fericit atunci cand ii face si pe altii fericiti, ca totul unui om inseamna familia, cativa prieteni buni, bratele protectoare ale cuiva drag, o odaita in care sa se simta acasa, o icoana draga, o inima buna si binele pe care-l poate face celor in nevoie.

O duminica fericita si o primavara aducatoare de vesti bune!

Dorina Aldea Vancouver






Dorina Cornelia Aldea - Vancouver    3/20/2022


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian