Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Bun rămas dragul nostru Stelian ( n.n. Stelian Constantin regizor, poet si scriitor )

Dragul nostru Stelian,

Ai fost și vei rămâne regizorul nostru preferat și fondatorul Teatrului Tudor Mușatescu din care am avut onoarea să facem parte! Te vom păstra în mintea noastră pentru sufletul tău cald și generos de artist adevărat. Talentul, și apetitul tău pentru creație ți-au dat puterea să pui în scenă piese de teatru extraordinare, să ne faci să credem că putem satisface marile cerințe ale scenei, și să bucurăm împreună publicul. Ne-ai oferit timpul și casa ta cu generozitate, ai împărtășit cu noi speranțele tale, pasiunea inegalabilă pentru artă și cultură, și ne-ai încurajat și îndrumat cu răbdare ca să învățăm câte puțin din tainele teatrului. Dacă am învățat teatru, e greu de spus, dar am înțeles de câtă abnegație e nevoie pentru a pregăti și a prezenta cu succes un eveniment din lumea artei.

Ai fost mereu plin de viață, energic, convingător, și permanent creativ - deseori primeam replici noi de la o săptămână la alta, dar cu o simplă glumă ne descrețeai frunțile instantaneu. Repetițiile de teatru vor rămâne în memoria noastră peste ani și ani. Nu putem uita mesele bogate, vinul de casă, conversațiile și depănarea de amintiri de la fiecare repetiție - așa am aflat despre talentul și trecutul tău în film/cinematografie, regie și teatru, și ne-am apropiat ca o familie. Ne-ai dat fiecăruia un rol special - și uite așa, peste noapte, am devenit actori, directori de sunet, designeri de costume, decor, grafică și publicitate, și ne-am simțit speciali alături de tine cu fiecare ovație pe care am primit-o la scena deschisă.

Am avut onoarea de a lucra cu un regizor și actor de primă clasă! Ai știut cum să ne dai încrederea necesară pentru a putea juca, pe scenă, în fața a sute de persoane. Ca un dascăl, ne-ai îndemnat să ne folosim personalitatea și experiențele proprii pentru a deveni personaje noi. Ai transformat visele noastre în realitate, iar pentru asta îți vom fi etern recunoscători.

Uitându-ne în urmă, ne dăm seama că am trecut prin multe împreună pentru a satisface publicul - de la timpul dedicat repetițiilor săptămânale, călătoriile/“turneele“ în Montreal și Kitchener, și până la reprezentația din Montreal unde ne-am electrocutat (pentru un moment) în sala veche de lumini! Poate asta ne-a dat energia să continuăm peste ani să aducem bucuria în ochii și în sufletele spectatorilor. Datorită ție și a grupului teatral, românii canadieni departe de casă, au avut ocazia de a se reîntâlni cu Jupân Dumitrache, Nae Ipingescu, Chiriac, Spiridon, Rică Venturiano, Veta și Zița din piesa “O noapte furtunoasă”, cu Doruleț și Alexandru Manea din “Visul unei nopți de iarnă”, și alte personaje de neuitat din piesele “Sosesc deseară“, “Steaua fără nume“, “...Escu“ și “Titanic Vals“.

Îți suntem cu toții recunoscători pentru rolul cheie și marcant pe care l-ai avut în comunitatea românească din Toronto, unde ai susținut mai toate activitățile românești și oamenii talentați care au intrat în legătură cu tine. Ai fost un liant între artiști, arte și comunitate, susținând cenaclurile literare, aparițiile coralei Armonia, evenimentele organizate de studenții de la Universitatea din Toronto, artiștii vizuali din comunitatea românească și nu numai.
Un creator perpetuu neobosit - pe lângă pasiunea ta pentru teatru, articolele, poeziile și cărțile pe care le-ai scris cu o măiestrie aparte, ai impresionat cu romanul de proză "Taina unui pachet de viață", unde ți-ai deschis sufletul cititorilor.

Ai fost un artist adevărat, atât în țara în care te-ai născut, cât și aici, departe de ea, iar pentru noi ai fost un prieten drag și vei rămâne mereu în amintirea noastră, a spectatorilor și a admiratorilor tăi ca efemerul Jupân Dumitrache. După cum zicea Seneca, viața ta a fost “ca o piesa de teatru [...] nu contează cât de mult a ținut, ci cât de frumos s-a desfășurat”. Ne luăm rămas bun de la tine cu lacrimi în ochi și cu convingerea că sufletul tău bun va sălășlui liniștit în ceruri și va veghea asupra noilor generații care sperăm că vor prelua frâiele artei teatrale și vor continua ceea ce ai început cu atât drag.

In numele teatrului Tudor Musatescu / Toronto
Diana Munteanu





Diana Munteanu / In numele teatrului Tudor Musatescu - Toronto    6/28/2021


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian