Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Rugaciune pentru Sabin !

Miercuri, 6 aprilie, 2005, la doua luni dupa venirea sa in Canada, Ioan Sabin Muresan, tanarul colaborator al Observatorului, a avut un foarte grav accident de munca. A cazut de la inaltime, cu capul in jos, lovindu-se de ciment si vatamandu-si oribil creierul. Chiar inainte de a se intampla accidentul, am scris la aceasta rubrica despre rastignirea pe dos si caderea cu capul in jos, dar nu ne-am putut imagina ca, peste cateva zile, vom asista la o demonstratie cutremuratoare a unei astfel de caderi.
Sabin a fost dus la Sunnybrook Hospital din Toronto si vineri, 8 aprilie, a suferit o interventie chirurgicala, dar doctorii au declarat rand pe rand, ca nu exista scapare. Ceea ce nu inseamna ca personalul medical nu a facut tot ce era omenste posibil. Subliniem ca Sunnybrook Hospital este un spital exceptional, din toate punctele de vedere, iar echipa medicala condusa de dr. David Rowed s-a dovedit foarte competenta si de o conduita aproape ireprosabila. Cum a spus mai tarziu unul dintre doctori, ei au atacat cazul cu toata agresivitatea, incercand imposibilul.
Omul este atat de marunt si neputincios, incat in acele momente de criza, cei din jurul lui Sabin s-au scufundat in propria lor disperare, rugandu-se pe tacute, si total rataciti, uitand pur si simplu de Adevar si Realitate. Atunci, in acele clipe limita, in sala de asteptare a domnit o ceata neagra si, fara vreo exagerare, numai o inspiratie de sus, ca un fulger orbitor, a fost capabila sa scuture si sa trezeasca mintile amortite de durere. Era evident ca, in situatia aceasta fara scapare, singurul gest uman inteligent si necesar ar fi fost ruga catre Dumnezeu; dar nu rugaciunea celor cativa membri ai familiei, facuta sporadic si individual, ci rugaciunea comuna si concentrata a tuturor celor care sunt "oameni buni" si atasati direct sau indirect de Sabin.
Atunci cand fulgerul a luminat mintile celor aflati la capataiul lui Sabin, s-a pornit imediat o activitate febrila si fara ragaz. Au fost anuntati, unul dupa altul, preoti, rude si prieteni aflati in Canada, Statele Unite, Franta, Italia, Germania, Austria, Ungaria, Romania, Pakistan, Australia . De toate religiile, crestini si musulmani, au inceput intr-o sarabanda formidabila o rugaciune neincetata pentru viata lui Sabin. {nalt Prea Sfintia Sa arhiepiscopul Nicolae si Parintele Ioan Pop au venit la patul bolnavului operand minunea rugaciunii. {n fiecare zi, incepand cu acea sambata neagra din 9 aprilie, au rasunat zilnic rugaciunile in lumea intreaga.
Nu e momentul sa aducem lamuriri metafizice privind puterea rugaciunii. Aceasta putere este reala, doar ca ea depinde de foarte multi factori si, in primul rand, depinde de Vointa lui Dumnezeu. De data aceasta, Vointa Sa a fost ca Sabin sa traiasca.
Ruga fierbinte a fost ca Sabin sa treaca de sambata, caci duminica, cand erau slujbele la biserici, Sabin ar fi primit un mare ajutor nevazut. }i Sabin a trecut de sambata si apoi de duminica, si a inceput sa dea usoare semne de revenire. Dupa inca o saptamana, Sabin s-a nascut din nou: a deschis ochii. Minunea a fost atat de mare incat o sora, care la inceput s-a aratat exterm de scarboasa si dura (a fost singurul caz negativ), a venit sa isi ceara scuze pentru duritatea ei si de atunci inainte s-a dedicat lui Sabin cu tot sufletul.
Pe 17 mai, Sabin s-a ridicat pentru prima data din pat si a sezut, fara sa fie sprijinit, pe marginea patului. Mai mult, i s-au dat creion si hartie, si si-a scris numele, tremurat, dar corect, si mai ca puteai crede ca vrea sa scrie articolul pentru Observatorul. {n acel moment s-a adunat in salonul lui tot personalul medical de la acel etaj, sa asiste la miracol. Salonul a fost numit, de altfel, "salonul miracol". {ncurajat de ceea ce vedea, terapistul i-a cerut lui Sabin sa numere. }i Sabin a numarat in cele patru limbi care le cunoaste: romana, engleza, franceza si italiana. Vorbea pentru prima data unor cadre medicale si desigur a produs senzatie. Dr. Rowed a venit imediat sa vada cu ochii sai ceea ce nu era de asteptat sa se intample.
Nu dorim ca in acest articol sa depanam povestea lui Sabin, o poveste care, cum bine stie prietenul nostru Puiu Popescu (care a fost alaturi de noi mereu, la spital si sufleteste), nu se poate povesti. Voim numai sa accentuam rolul rugaciunii si puterea ei. Nu e aici vorba de superstitii, misticism etc. Legile rugaciunii sunt strict stiintifice, ale unei stiinte sacre exacte. Ca mintea omeneasca nu poate sa priceapa cum functioneaza legile respective, aceasta e altceva. Perechea cauza si efect opereaza dupa legi care depasesc individualitatea umana. De aceea, rugandu-ne, nu inseamna ca ruga va fi si implinita, acum si aici. {n cazul lui Sabin, vointa noastra a fost la unison cu Vointa Domnului si minunea a avut loc.

Pe 23 Iunie, Ioan Sabin Muresan implineste 30 de ani. Nu exista mai frumos cadou pentru ziua sa de nastere decat cel de a multumi cu tot adevarul din inima tuturor celor care s-au rugat pentru Sabin, indiferent in ce colt de lume s-au aflat; si, avand in vedere ca Sabin mai are un drum lung de parcurs pana la vindecare, cei care ar dori sa ii transmita La Multi Ani suntem convinsi ca stiu ca pentru aceasta, pentru acesti multi ani, e nevoie de inca multa rugaciune din partea tuturor.
Dumnezeu sa ajute!


Mircea Tamas    6/3/2005


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian