Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


"Un rău de porti deschise "

Este suficient să ne uităm în jurul nostru și să vedem că suntem bântuiți de un rău și fizic dar mai ales sub forma unei stări de spirit.Un rău pe care Ștefan Augustin Doinaș îl numea, “un rău de porți deschise și de ferestre sparte’.Este un rău care este al capitulării ,al sentimentului că nu mai este nimica de făcut.

Iar dacă vom privi încă mai atent vom bagă de seama că această stare de spirit capitulardă a fost inoculată ,de cel puțin două decenii,prin surse veninoase care urăsc și Neamul Românesc,și obiceiurile lui,și mai ales Credință lui.Sunt veninoasele ‘apeluri” vehiculate prin Organizațiile Ne Guvernamentale,aceste tribune ale neadevărului și ale otravilor spirituale și morale.Dramatic aceste apeluri veninoase au fost acceptate de către prea mulți și mai ales de prea mulți oameni tineri.

Acestor apeluri veninoase le este datorată starea de pesimism care domină,de negativitate și îndărătnicie în neadevăr.Căci pesimismul și negativitatea nu provin din prea mult rău,provin din plictiseală și lâncezeala morală.Iar acest proces de otrăvire a început mai demult.A început din momentul în care țărănimea românească a fost marginalizată,și supusă unor încercări enorme de a fi distrusă.
Cei care vor răul Românilor au știut și știu că vlaga românească și singura lor nădejde de mai bine salasuieste în țărănime,în tot ce reprezintă ea,în ‘satul” românesc.

Ca și clasa socială taranimea este existențial optimistă.Țăranii,fiind oameni liberi, nu trăiesc după “calendare” oficiale,ei trăiesc sub rânduiala lui Dumnezeu și în grijă lui Dumnezeu.Știind că viața lor stă sub voia Celui care rânduiește ploaie la vreme,țăranii știu că lumea are și rost și Creator.
Ei nu bănuiesc acest lucru,îl ȘTIU.Iar fiind optimiști ei sunt sursa veseliei.Acest lucru îl știm toți.

Toate bucuriile reale și toate sărbătorile reale sunt dorite a fi trecute în sate și cu obiceiurile satelor.Aceasta este o tradiție și o tradiție nu se alcătuiește decât pornind de la un adevăr.Dar acestea fiind spuse să revenim la cele din jurul nostru.

Cei plecați,de voie sau nevoie,din sate și urmașii lor au devenit mulțimea fără chip a orașelor.
O mulțime care trăiește după “programul” celor care îi folosesc și la voia lor.
Sunt cei care ajung să creadă că laptele ‘crește” în magazine și cârnații în fabrici.Sunt cei care sunt mânați de zvonuri și care se închină la muzică metalică și la “apelurile” lui Soros,cei care bântuie fără rost și #rezist fără rost.Sunt cei care dimineața se joacă iar după amiază,plictisiți,încep să chinuie pe cei din jur sau pe ei înșiși.Cei care trăiesc captivi unei singurătăți sinistre sau unor patimi,droguri,erotism,sau cine mai știe ce.Iar toate aceste patimi conțin același mecanism rudimentar.
Pentru a fi satisfăcute ,“doza” trebuie mereu mărită și finalemnte ele sfârșesc într-o plictiseală mortală și apoi în moarte,fizică și spirituală.În locul Neamului și a Credinței strămoșilor lor,ei ajung să se rătăcească în tot soiul de “secte” și “culte” dubioase și ucigătoare ,iar alții eșuează direct în ateism.
Căci ateismul este semnul unor vremi anormale,el însuși fiind un fenomen anormal.Ateismul contrazice un sentiment înnăscut,acela că lumea are și un rost și un Creator.
Dar ateismul este o credință a disperării și o închinare la “cel rău”.

Dar există cale de ieșire.Este ,și ar fi suficient să ne scuturăm din letagia bolnavă în care am fost aruncați de șocul informatic otrăvit lansat prin ONG-uri și alte surse “globaliste”.Este suficient să ne întoarcem cu dragoste spre ceeace a reprezentat și ținut în ființă pe Români.

Să ne adunăm sub pavăza întotdeauna biruitoare a Ortodoxiei și la bucuria care a stăpânit și stăpânește satul românesc,să ne întoarcem,măcar în duh, "acasă".


Alexandru Nemoianu
Istoric Michigan
USA





Alexandru Nemoianu    5/7/2021


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian