Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Scrisoare pentru Dr Dinu Dimitriu din Toronto

Stimate Domnule dr. Dimitriu,
Ma numesc Veronica Pavel Lerner si v-am cunoscut la o sedinta a cenaclului Observatorul, unde m-au impresionat spusele dv. De atunci va urmaresc rubrica cu mare interes si va asigur ca nu numai mie imi place, dar o multime de lume care va citeste va "aplauda".
Cum bine ati spus in ultimul dv articol, ne putem "raspunde" unii altora prin intermediul ziarului Observatorul, drept care l-am pus si pe d-l Puiu Popescu pe lista de distributie. Cum nu stiu daca ce voi scrie va fi publicat, caci spatiul ziarului este limitat, dar cum tin neaparat sa va scriu, am indraznit sa va adresez direct cuvantul.
In ultimul numar ati scris despre numele spitalului "Iubeste-ti aproapele" si despre faptul ca meseria de doctor implica, in afara de profesionalism, iubirea de aproape. N-as spune ca mi-era straina ideea, în fond e natural ca meseria de doctor sa fie una umanitara.
Si totusi rândurile dv m-au impresionat ca si cand ar fi fost pentru prima oara ca mi s-a spus asa ceva. Sau poate ca era prima oara cand un doctor a marturisit direct asta.
Citindu-va deci am simtit imediat nevoia sa va raspund, de pe pozitia unui pacient, nu un oarecare, ci unul "de meserie". Departe de mine gândul de a va însira suferintele mele de-alungul anilor, asta ar fi plicticos si banal, dar sunt un "pacient de meserie", caci, cum spunea o doctorita, desi fiecare boala care m-a atins de-alungul anilor nu era în sine neobisnuita, faptul ca toate s-au oprit la acelasi pacient era ceva rar.
Nu vreau decât sa va spun o mica intamplare legata de poliomelita pe care am avut-o în copilarie. Aveam 5 ani si jumatate cand, intr-o zi, nu mi-am mai simtit mâna stanga. Am fost internata la Colentina cu alti câtiva copii în salon. Doctorul (pe care nu-l pot uita) venea zilnic la patul meu si ma consulta. Eu eram culcata pe spate iar el îmi spunea sa ridic mâna stânga. Cu regularitate îi raspuneam ca nu-mi simteam mâna, deci ca n-aveam cum s-o misc. La insistentele lui, ridicam mana stânga ajutându-ma de mâna dreapta. Doctorul pleca spunându-mi ca va reveni a doua zi si ca-mi va cere acelasi lucru. Zilele treceau, dar eu nu faceam nici un progres, mereu ridicam mana stanga cu ajutorul mâinii drepte. Intr-o zi doctorul mi-a spus: "Fetito, azi as vrea sa te rog ceva special: sa faci un efort pentru mine. As vrea sa nu misti mana dreapta de loc si sa ridici mana stanga". "Imposibil", am spus. "Stiu, a zis doctorul, dar as vrea sa faci asta pentru mine". N-am sa uit niciodata efortul pe care l-am facut cu tot corpul ca sa împing mâna stânga si sa o arunc o secunda in sus. A fost cel mai magic moment al vietii mele. Doctorul m-a imbratisat si mi-a spus: "Cu vointa ta te vei face bine". A avut dreptate, dupa 9 ani de gimnastica, raze, purtat de aparate, etc, m-am recuperat. Dar am facut-o pentru el , acea sfortare suprema a intregului meu corp am facut-o ca sa-l bucur pe doctor! V-ati gandit vreodata, ca doctor, ca uneori si pacientul "îsi iubeste aproapele"? Cred ca parte din unele miracole ale vindecarilor (la mine toate au fost miracole!) se realizeaza tocmai prin relatia de "iubire de aproape", reciproca, dintre doctor-pacient. Acea iubire ce vine de la Dumnezeu si care ar trebui sa fie in sufletele tuturor oamenilor de pe planeta....
Cu deosebita stima,





VPL     5/16/2005


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian