Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Imigratie si impactul Coronavirus (COVID-19) – Vizitatori in Canada si utilizarea ArriveCAN

În articolele precedente ne-am oprit asupra diferitor aspecte ale unei călătorii spre Canada: cine poate veni, în ce condiții, care sînt posibilitățile de a călători spre Canada a persoanelor care au un permis de muncă sau un permis de studii, etc. Am urmărit împreună schimbările din ultimele luni ale regulamentelor de imigrație care încearcă să țînă pasul cu evoluția informațiilor despre pandemia Covid-19.

Este clar că guvernul canadian încearcă să prevină importarea și propagarea virusul și, ultima măsură propusă este de a cere călătorilor să furnizeze anumite informații asupra perioadei de carantină începute din momentul intrării în Canada Începînd din 21 noiembrie 2020, persoanele ce sosesc în Canada vor trebui să furnizeze informațiile pe cale numerică (internet).

Se consideră că este un proiect care va permite controlul propagării virusului căci se vor transmite rapid și in condiții de confidențialitate informații către :
- Provincii și teritorii care vor putea comunica cu călătorii în interesul protecției sănătății publice;
-Instanțele care au sarcina de a aplică legea și de a verifică respectul obligației călătorilor de a se izola.
Se consideră că utilizarea acestui sistem va permite reducerea timpului de tratare a informațiilor, va limita contactul fizic între călători și agenții serviciilor de frontieră canadiene sau cu agenții birourilor de sănătate publică.

Deci călătorii care vor sosi în Canada pe cale aeriană și care au că destinație finală Canada, începînd cu 21 noiembrie 2020 vor trebui să folosească programul ArriveCAN () pentru a transmite coordonatele lor (un număr de telefon și adresa unde vor petrece primele 14 zile – perioada de carantină), pentru a prezența planul de carantină, pentru a da detalii despre starea lor de sănătate (auto-evaluarea simptomelor de Covid-19).

De asemenea, călătorii ce vor sosi în Canada vor trebui să dea toate informațiile cerute înainte de a se îmbarca pentru Canada și trebuie să fie pregătiți să prezinte o dovadă că au utilizat programul ArriveCAN că să poată intră în Canada – un agent al serviciilor de frontieră va verifică dacă au fost îndeplinite aceste exigențe. Cei ce nu respectă aceste exigențe pot avea intirzieri la frontieră pentru a răspunde agenților de sănătate publică și sînt expuși la amenzi de pînă la 1 000CAD.

Sînt exceptați de la aceste măsuri călătorii a căror destinație finală nu este Canada sau, în caz de până informatică – cînd călătorii vor completă un formular la sosirea lor pe teritoriu canadian.O altă categorie, deși mai puțîn numeroasă, o reprezintă călătorii care vin in Canada pe cale terestră sau maritimă.

Aceștia sînt și ei încurajați să furnizeze informațiile cerute prin sistemul ArriveCAN și să prezinte dovadă la sosire. Oricum, începînd cu 21 noiembrie 202, toți călătorii – indiferent de mijlocul de transport, o dată intrați pe teritoriul canadian, trebuie să transmită anumite informații. Ei vor utiliza programul ArriveCAN sau vor telefona la numărul 1 833-641-0343 pentru :
-A confirmă că s-au instalat la locul prevăzut pentru carantină;
- A completă o auto-evaluare zilnică a simptomelor de Covid-19 în timpul perioadei de carantină. Care sînt informațiile cerute de aplicația ArriveCAN? Călătorii vor comunica :
- coordonatele – nume, dată de naștere, adresa e mail, număr de telefon, informații aspura documentelor de călătorie);
- informații despre sejurul în Canada: dată sosirii, punctul de intrare în Canada, numărul zborului, linia aeriană folosită;-scopul călătoriei;- dacă prezintă orice simptom (Covid-19);
- se vor cere informații despre planul de carantină : dacă există déjà un loc unde călătorul se poate izola pe perioada primelor 14 zile, adresa locului de carantină,dacă sînt persoane vulnerabile la aceeași adresa, dacă este vorba de o adresa unde locuiește o familie întreagă sau dacă este un domiciliu multifamilial, dacă și cine se ocupă de aprovizionare cu alimente și medicamente, etc.

Aplicația ArriveCAN va păstra aceste informații pentru călătoriile ulterioare dar trebuie să menționăm că există și situații de excepție cînd călătorul nu are nevoie să transmită toate aceste informații (detalii gășiți la adresa : https://www.canada.că/en/public-health/services/diseases/2019-novel-coronavirus-infection/latest-travel-health-advice.html ). Vom urmări evoluția diferitelor prevederi si vom reveni în numărul viitor. Pînă atunci, să auzim numai de bine.

..........................................

N.O. Anca Tismanariu ing, consultant de imigratie, membru CRCIC, membru OIQ. Pentru întrebari sau sugestii scrieti la;agti_recrutement@sympatico.ca
sau telefon 514 - 489 2769





Anca Tismanariu    11/15/2020


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian