Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Subiectiv - Fapt Divers

Fapt divers.
O instalație de gondola peste Hove Sound în Squamish, B.C. s-a prăbușit din nou luni 14 septembrie anul acesta la scurt timp după punerea în funcțiune. Cablul arată că a fost tâiat intenționat, aproape complect de un răufăcător cățărat cu o sculă pe un stâlp de suținere. În aceeași locație, în august anul trecut, a avut loc un incident identic în urma căruia multe gondole s-au prăbușit în neant. Deși RCMP încă nu a identificat nici un suspect, găsește incidentul deliberat, considerând tâietura cablului metalic lung de peste patru kilometrii, având grosimea de aproximativ cinci centimetri și al cărui cost depășește suma de zece milioane de dolari.

Fapt divers.
În dimineața zilei de 20 septembr, o femeie încerca sî intre în Statele Unite pe la puctul de terecere dintre Fort Erie, Ontario și Buffalo NY, întrebată fiind de un ofițer dacă se simpte bine, a răspuns: ”Nu! Sunt urmărită de FBI pentru plicul cu ricin.” Acest produs purificat în formă de praf în cantitate de un vârf de linguriță, poate ucide un adult. Într-adevăr, cu o zi înainte a fost suspectat înainte de-a ajunge la destinație, un plic adresat Președintelui Trump la Casa Albă, în interiorul căreia s-a descoperit urme de ricin, și o scrisoare cu următorul text: ”Helo. Am găsit un nume nou pentru tine: Un tiran urăcios și un clovn. Bănuiesc că are să-ți placă. Tu ruinezi America și o conduci la dezastru. Am veri în US și apoi nu te vreau în următorii patru ani președinte. Renunță și retragete din alegeri. În această situație am un cadou special pentru tine ca să te ajute să iei o decizie bună. Cadoul se află în această scrisoare. Dacă nu lucrează, voi găsi o rețetă mai bună pentru o altă otravă, ori s-ar putea să mă folosesc de un pistol când voi putea veni. Bucurăte!” Semnat: Free Rebel Spirit. Amprentele de pe scrisoare corespund persoanei arestate la graniță, Pascale Ferrier, 53, din St-Hubert, Quebec, asupra căreia s-au găsit o armă semi-automată cu șapte magazine de amuniție, un cuțit, și un rucsac încărcat cu 294 gloanțe, alte arme și un permis de conducere în Texas.

Fapt divers.
Septembrie 18- octombrie 9, 2001. Numai o săptămână după atacul de la 9 septembrie 2001, scrisori anonime expediate din US conținând pudră de anthrax au fost adresate unor companii din media și oficii ale unor membri din congres. Un număr de 5 persoane și-au pierdut viața, iar alte 17 au fost infectate prin expunere. Mai multe persoane din mediul științific și din larg au fost suspectate fără reușită de identificare al acestor atacuri. În final se pare că adevăratul vinovat ar fi fost Bruce E. Ivins, director al unui centru de cercetări specializat în studiul anthraxulu. Consultat de FBI ca cea mai autorizata personalitate în domeniu, a facut parte din numeroase comisii menite să identifice sursa athraxului. Când toate indicațile s-au îndreptat spre propriul laborator, simțindu-se încolțit de FBI, s-a sinucis la 29 iulie, 2008.

Fapt conclusiv:
Societatea în care trăim poate produce monștri! Criminali au existat decând lumea. Primul criminal documentat este menționat în Biblie, Cain. În timpul copilăriei mele, populația Bucureștiului era înfricoșată de numele unuia, Vasilache (cred), care și-a omorât părinții pentru a le lua banii. Au fost crime politice, crime istorice, am fost îngroziți de povestea lui Negruzi, Alexandru Lăpușneanu, chiar și în cazul Mioriței avem crimă, dar toate ecestea erau cazuri rare. Astăzi, pe fiecare pagină de calendar găsim notate duzini de morți violente cauzate din dragoste, gelozie, afaceri necurate, sau pur și simplu la întâmplare, fără motiv, din distracție. O categorie aparte o constituie ura, acest sentiment de ostilitate și dușmănie contra unei personae, idee ori înfățișare. Ura a devenit arma favorită a celor ce vor să căștige puterea prin acțiuni violente. A fost arma favorită a lui Lenin și Stalin, ura de clasă. Ura rasială a lui Hitler, a tot ce nu era Arian. Aceeași ură e folosită astăzi, Black Life Mater. Împărțirea societății pe triburi, rasă, culoare, gen, credință, preferință sexual sau orientare politică, distruge structura socială învrăjbind-o cu ură. Este depărtarea supremă de toate perceptele morale, de etică și religioase.

Dostoievski spunea:”Dacă nu există Dumnezeu, totul e îngăduit.” - Raționamentul constă în faptul că oricine își poate face de cap,…este posibilă batjocura, terfelirea, omorurile, atacurile, violența - spune Nicu Steinhardt în Jurnalul Fericirii. Într-o vizită la părintele Cleopa, acesta îi spune: ”… ce diferență trebuie făcută între ispitele din stânga și cele din dreapta. Ispita din stânga o știm cu toții: e a patimilor, a viciului, a răului. Dar se mai află și una din dreapta, E mai surprinzătoare, provine din virtuți și calități, din dorința de-a face binele.” Urmărind istoria de-alungul ultimilor o sută de ani vedem că părintele Cleopa a avut deplină dreptate: tot ce s-a întâmplat în lume, toate deviațile de la existența normală a omului în țările civilizate, s-au datorat curentelor și a ideologiei din stânga, fie că e vorba de comunismul lui Lenin, de social-naționalismul lui Hitler, ori politica de dreptate socială a lui Barak Obama. Capitalismul s-a desvoltat ca necessitate naturală, transformările sociale însă, sunt impuse prin forță.
Președintele Trump încununează cu respect surprinzător virtuțile și calitățile acțiunilor lui din dorința de-a face binele. În scurtul timp de la alegerea lui din 2016 și până în present, în pofida tuturor obstacolelor puse în cale de extrema stânga a Liberalilor, a reuși să întoarcă nava Americii pe cursul apelor liniștite, a înâlțat moralul a milioane de oameni oferind locuri de muncă, salarii omenești și pace sufletească. Dar ura contra lui continuă să fie instigată prin media, pandemia și activitățile irațional-violente cu sprijinul ideologic și financial al partidului Liberal și Antifa. Dar cum locul păstorului trebuie să se afle lângă turma lui, Președintele Trump, neînfricoșat, chiar și atins de cel mai necruțător virus din istorie, se află la cărma navei ce plutește spre orizonturi însorite.


David Kimel / Toronto





David Kimel     10/9/2020


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian