Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Cărti in lucru la editura Observatorul ; M I A N I Crâmpeie din viața unui pianist autor Tudor Bunea

Cuvânt înainte

Personajul principal al cărții, mi-a fost dat să-l cunosc și să mă împrietenesc cu el. Ceea ce m-a făcut să mă aplec asupra vieții lui Miani, a fost extraordinara lsa luptă de a se adapta și a reuși într-o lume, de multe ori ostilă originii lui. M-a impresionat fascinantul lui parcurs, cu succese și ratări, cu ghinioanele și șansele lui extraordinare, cu schimbări de decor multiple, plecând din România și ajungând în Austria, Israel, Caraibe, Australia, Germania, Canada, etc. Meseria lui i-a permis să viziteze și să lucreze în țări pe care nu și-ar fi imaginat niciodată că există, traversând ecuatorul de 12 ori.
Mulți ar crede că o astfel de viață merită să fie trăită pentru intensitatea, diversitatea și exaltarea care ți-o va produce. Pentru puțin timp, pentru o mână de oameni, acest lucru se realizează, însă fiind plătit cu zbucium, stres, umilințe și insomnii.

Emigrarea, nu-i acțiunea unui aventurier neînfricat care se aruncă în apă fără să știe să înoate. Emigrantul este un intelectual, sau un artist celebru, sau un sportiv ori un balerin sau instrumentist NEINFORMAT, care a locuit într-o casă civilizată cu apă curentă, closet cu apă, electricitate, mobilă și tablouri pe pereți. Acesta când emigrează, pe loc, devine un CLOȘAR, fără ban și fără adăpost, care trage după el bocceluța lui cu boarfe, singura lui avere și stă cu mâna întinsă să fie ajutat de autorități. Deodată, dintr-un tip haios, spumos, devine un PROSTĂNAC care nu poate spune un banc sau nu înțelege o glumă spusă de altcineva. Nu mai poate conversa la telefon decât cu oameni din țara lui. Nu știe să citească nici măcar inscripțiile străzilor scrise într-un alfabet nefamiliar. Aceste obstacole, Miani a reușit să le treacă într-un timp record, datorită perseverenței, metodei lui și mai ales norocului care l-a urmărit tot timpul.

Motivul principal pentru care vrei să emigrezi, de cele mai multe ori este pentru a scăpa de rutina zilnică plictisitoare sau politica revoltătoare cu legi abuzive, sau pentru a-ți schimba viața ta și a familiei tale în mai bine.

Al 2-lea motiv este LIBERTATEA. Vrei să devii liber, să decizi singur drumul pe care vrei să apuci, să nu-ți manipuleze nimeni destinul. Ce prostie! Libertatea este un cuvânt frumos și atât, inventat și rostit de revoluționari și sindicaliști, dar EA NU EXISTĂ. În capitalism, tot mereu este o entitate care îți urmărește evoluția și care nu te lasă să te abați de la reguli stricte. Acest lucru este valabil pentru toate întreprinderile și companiile particulare care trebuie să respecte normele impuse de guvern sau de băncile care te creditează. Nici măcar Președintele Statelor Unite nu poate să facă ce vrea fiindcă Congresul îi dă peste mână sau îl trage de urechi atunci când deviază de la lege.

Miani a devenit o legendă vie, un simbol de reușită, perseverență, stoicism care a depășit obstacole insurmontabile pentru a ajunge la viața tihnită pe care a visat-o.


Teodor Bunea / Montreal








Observator    10/5/2020


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian