Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


referitor la articolul - intrebarii pentru stiinta ateista

Stimata redactie, dle director
Sunt un simplu cititor al revistei dv., sunt pensionat de patru ani, am lucrat in constructii,si aici, in Canada, si in tara, inainte de a emigra. Am fost obisnuit sa imi placa a citi, de catre parintii mei, Dumnezeu sa-i ierte si sa-i odihneasca in pace pe cealalta lume ! Ca batran, in ultimul timp ne mai fiind in obligatii de serviciu, aproape duminica de duminica, sunt prezent la frumoasele slujbe si cuvantari ale preotului Ionel Cudritescu, parohia sa “Sfantul Ioan Evanghelistul” din Toronto fiind cea mai apropiata de locuinta mea. Am urmarit cu mult interes si ce ati publicat dv. privind credinta noastra crestineasca. Mi s-au parut mult mai convingatoare extrasele, afirmatiile unor renumiti oameni de stiinta din articolele dlui Petre Suba, numite, nu fara temei, “ O Inteligenta Suprema a creat universul”. De parca ar fi asezat chiar descoperirile stiintelor la fundatia crezului nostru intr-o Putere Divina, A-toate-creatoare. Dar modul acesta al dlui Ioan Vladuca de a pune totul de-a curmejisul intre stiinte si credinta in Dumnezeu mi se pare a fi nu numai sursa de confuzii ( cum bine a spus dl. dr. Dinu Dimitriu ), ci chiar daunator,… negativist ( cum m-a corectat fiul meu cel mic ), mai ales pentru generatia tanara, la curent cu cele mai noi descoperiri ale diferitelor stiinte. In loc sa-i atraga, sa-i mentina in credinta, ii indeparteaza ! Personal, consider bine venite informatiile dlui Vladuca despre plantele medicinale. De asemenea, mi s-au parut foarte interesante completarile dlui D. Dimitriu despre “dogma” genetica ( cum a rasucit-o dl Vladuca ), ca si celelalte explicatii stiintifice ale doctorului. Pana si eu, cu mai putina instruire, le-am inteles, cat le-am inteles, intr-adevar ca date obiective stiintifice, nici pe departe contra credintei noastre in Tatal Ceresc! In incheiere, numai atat imi permit sa mai zic: este omenesc sa ne intrebam de unele aspecte de mare taina, greu de explicat chiar si pentru niste oameni geniali, ca Einstein sau Darwin, asa cum s-a intrebat dl Ioan Vladuca in cele 7 puncte din foaia dansului contra “stiintei” ateiste. Replica taioasa a dl dr. Dinu Dimitriu era de asteptat, datorita acelor rasuciri prea exagerate, prea neintemeiate contra unei stiinte in general, presupusa ateista. Consider ca dl doctor a aparat adevaratele stiinte, folositoare omului, si prin aceasta placute lui Dumnezeu, in campul carora, generatie de generatie, sunt chemate cele mai capabile, cele mai instruite minti omenesti, sa le intareasca, sa le apropie de trebuintele noastre zilnice !

( Urmand si eu, ca simplu cititor, indemnul dv de a va scrie privitor la punctele de vedere ridicate de dl Ioan Vladuca, in nr. ).

Alexandru Enache - Toronto    5/6/2005


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian