Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


În anul școlar 2020/2021- Clopoțelul nu mai sună vesel în Septembrie

Noul an școlar debutează sub semnul nefast al Covid-ului adică lipsit de ceremonie, fără entuziasm, cu o teamă crescândă. Elevi, părinți și profesori sunt fundamental legați într-un cerc de incertitudine în care întrebările abundă și răspunsurile sunt incomplete. Mulți vor, natural, să știe dacă vor fi școlile închise din nou sau dacă sunt elevii în pericol. Singurul mod logic de a naviga acest ocean de incertitudine este printr-o analiză rațională a datelor reale existente la acest moment.

În Ontario, bordurile de educație oferă elevilor posibilitatea de a studia integral online sau într-un model alternativ, care variază în funcție de limita de vârstă. Un număr foarte mare de elevi din ciclul primar vor studia online – între 30% și 43% în GTA. Opțiunea părinților este justificată de teama față de răspândirea virusului printre grupurile de elevi din ciclul elementar, unde numărul pe clasă ramâne ridicat. Elevii din liceu vor avea posibilitatea de a studia în școală – în clase cu aproximativ 15 elevi – și în mod sincronic on-line.

Semestrul tradițional este divizat in două quadmestre, ideea generală fiind că într-un quadmester, sau termen, elevii pot finaliza două credite. Doar 17% până la 20% dintre liceenii din GTA vor învăța exclusiv on-line, pe baza propriei opțiuni exprimate. Un quadmester durează aproximativ două luni jumătate, contrar numeleui care are indica de fapt patru. Soluțiile propuse nu sunt ideale dar sunt singurele care oferă o posibilă formă de educație în condițiile actuale. Trebuie să ne amintim constant că încă nu am revenit în normalitate și dorința de a avea soluții perfecte este invalidată de realitate.

O problemă incendiară este generată de siguranța relativă a școlilor. Vocile alarmiste anunță deja sfârșitul lumii prin COVID. Cât de înțeleaptă este redeschiderea școlilor? Există o altă cale mai sigură? Folosind datele medicale actuale din Ontario, redeschiderea școlilor nu este nici un act nebunesc, nici iresponsabil. Este o cale de a redeschide posibilitatea normalizării educației, iar această cale care va fi re-evaluată zilnic. Va crește numărul de cazuri în comunitate? Fără îndoială. Este absolut sigur că numărul de cazuri va fi reflectat de răspândirea virusului iar școlile pot fi din nefericire focare de infecție. Aceleași foruri medicale vor dicta alte măsuri în funcție de schimbările generate de virus.
Soluțiile de igienă maximă, măștile și distanțarea socială vor continua în școli dar cu toții știm că riscul continuă.

Cu alte cuvinte ne pregătim emoțional pentru o nouă criză care ar putea fi generată de un al doilea val COVID. Datele medicale actuale preluate din varii zone ale globului indică un reviriment al virusului dar, merită reținut, nu la nivelul primului impact din primăvară. Mai mult, eforturile medicale din 2020 sunt capabile să ofere un raspuns mai eficient la o nouă criză. Cu alte cuvinte, deși riscul continuă noi suntem ceva mai bine pregătiți.

Discuțiile despre calitatea actului de educație sunt cap de afiș în era COVID. Din păcate, adesea cei care analizează fenomenul nu cunosc intim sistemul educațional. Eforturile de a redeschide școlile, cu aceste imense precauții, sunt justificate de importanța actului de predare directă. Elevii se dezvoltă social și cognitiv prin interacțiune. Învațământul de la distanță – mai ales pentru cei mai tineri – nu este echipat să ofere o platformă de educație solidă. Mai mult, generează limitări în asimilarea programelor școlare. Este de așteptat ca odată criza COVID eliminată, școlile vor oferi anumite programe de tranziție care să repare golurile din educație.

Noua realitate a școlii în timp de COVID este dificilă pentru toți cei implicați. Părinții sunt forțati să decidă pentru una din două soluții imperfecte, elevii se văd siliți la o continuă izolare, profesorii trec prin momente profesionale năucitoare - sute de profesori sunt transferați online începând cu 14 septembrie și nu știu încă ce vor preda. Nu suntem în cel mai oportun an școlar și nu se anunță auspicii favorabile la nivel global. Însă umanitatea este formată să navigheze pe timp de furtună chiar dacă, după prea mulți ani de vreme bună, memoria colectivă pare să uite crizele trecutului.
Istoria însă ne readuce în atenție momentele nefaste și, important de reținut, faptul că toate aceste crize au fost depășite.


Luiza Mureșeanu

.....................................

Nota Observator ; Luiza Mureșeanu este profesoară in Toronto





Luiza Mureșeanu    9/14/2020


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian