Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


- Ce credeți despre apariția actualului homo sapiens sapiens ?

Cum săptămâna asta nu am un subiect demn de a fi analizat, circul politic dâmbovițean fiind în plină stagiune estivală, iar pandemia își continuă traseul sinuos și imprevizibil, voi răspunde unui amic la întrebarea:

- Ce credeți despre apariția actualului homo sapiens sapiens ?

Întrebarea a venit în urma unui mesaj postat pe facebook referitor la replica dată de egipteni lui Elon Musk, care a afirmat că piramidele, situate la cca 8 km sud-vest de orașul Giza și 18 km de Cairo, au fost construite cu ajutorul extratereștrilor.

Fizician, inginer, designer și proiectant industrial, inventator, inovator, programator, creator de software și posesor al unei averi de cca 11,5 miliarde de dolari, Elon Reeve Musk este preocupat de reducerea încălzirii globale, precum și de reducerea riscului existențial al dispariției omului prin colonizarea planetei Marte.

Toate programele în care el s-a implicat, SpaceX, Tesla, și SolarCity, au realizări notabile în transpunerea în viață a viziunii lui de

„a schimba lumea și de a ajuta umanitatea".

Întrebarea este una din multele care m-au frământat de-a lungul existenței mele pe Terra. De la citirea Pentateuhului (primele cinci cărți ale Bibliei) și a zeci de cărți pe această temă am căutat să-mi explic ce și cum. Nu uit cu câtă nerăbdare așteptam revista Săptămâna în care Andrei Bacalu, medicul care a comentat profesionist aselenizarea Vulturului în iulie 1969, avea o rubrică privind fenomenele neelucidate. Mulți români pasionați de fenomen au scris cărți avansând propriile lor convingeri. Menționez pe Victor Kernbach cu Enigmele miturilor astrale (1970), o excelentă analiză comparative, Alex. Mironov cu Enigmatic pământul (1977), după ce a colindat locurile cu „probleme”, Doru Davidovici cu Lumi galactice (1986), unde a devoalat pentru prima dată ce s-a petrecut la aselenizare, în timpul celor 21 de secunde cenzurate de NASA, sau prof. Călin Turcu (1942-2006), fondatorul Grupului RUFOR (Romanian UFO Researchers), Ion Hobana, Dan Farcaș, Florin Gheorghiță, Dan Apostol și nu ultimul pe listă Toni Moldovan cu a sa lucrare Programul Terra în care susține cu argumente solide: „întreaga istorie a omenirii a fost manipulată de zei, pentru că Programul Terra nu este al nostru, ci al LOR.” Nu mai vorbesc de celebrii ufologi de pe planetă.

La apariția best seller-ul Erinnerungen an die Zukunft (Amintiri despre viitor) în 1969, apărut în România în 1970, al lui Erich von Däniken, bucătar amator și iubitor al vinurilor de Bordeaux, deja intuiam multe lucruri despre originea omului modern - homo sapiens sapiens (3).

O influență deosebită a avut și tatăl meu, preotul Dimitrie, care mi-a pus în mână Biblia, ediția a II-a din 1930, tradusă din grecește de Patriarhul României Nicodim, pr. Grigorie Pișculescu și pr. Vasile Radu. Volumul are la început și la sfârșit mai multe pagini albe, pe care tata a făcut mai multe însemnări importante pentru mine. El mi-a explicat rolul calendarului ortodox în derularea vieții noastre sănătoase pe Terra.

Avea și o problemă cu marile posturi. Prea lungi.

*

Pornesc de la Charles Darwin (12.02.1809-19.04.1882), naturalist, geolog și biolog britanic, fondatorul teoriei evoluția speciilor. A susținut că toate speciile de forme de viață au evoluat de-a lungul timpului din anumiți strămoși comuni, ca rezultat al unui proces pe care l-a numit selecție naturală, toate acestea fiind publicate în lucrarea Originea speciilor (1859).

În 1924, biochimistul sovietic Al. Oparin lansează teoria apariției vieții pe Terra dintr-o „supă primordială”.

Îl înțeleg, având în vedere în ce regim ateist trăia.

În cazul de față nu pun în discuție evoluția speciilor pe Terra, care e ceva firesc, ci doar apariția lui homo sapiens sapiens.

Ce comunică Biblia, cartea cărților? Sintetizez. Mai întâi, Dumnezeu a ales locul în univers, pe care l-a configurat ferindu-l de urgiile cosmice.

A creat ambientul, Edenul (Raiul) cu tot felul de viețuitoare, plante și pomi.

Toate în slujba omului !

Apoi, Creatorul a zis:

„Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; el să stăpânească peste peştii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pământul şi peste toate târâtoarele care se mişcă pe pământ.” (Geneza 2:4-26)

Ce-a făcut Adam la îndemnul consoartei și, mai ales, urmașii urmașilor săi matusalemici se știe. Așa că prima variantă a programului a fost anulată.

S-a dat delete prin declanșarea potopului - în jurul anului 3.300 î.H. –

trecându-se la noua versiune. Up-gradată.

Totodată, văzând unde s-a ajuns cu decăderea morală a primelor generații de homo sapiens, Domnul Dumnezeu a zis:

„Nu va rămâne Duhul Meu pururea în oamenii aceştia, pentru că sunt numai trup. Deci zilele lor să mai fie o sută douăzeci de ani !" (Facerea 6/3)

Nici poruncile date lui Moise pe Muntele Sinai (cca 1250 î.H.)

nu au fost respectate. Urmează lungul drum al ispășirii.

Pribegia poporului ales, timp de 40 de ani, prin deșert. O generație !

Poruncile au fost numărate de Rabi Shmael: 613 din care 365 - să nu faci (numărul zilelor anului solar) și 248 - să faci (numărul oaselor din corp).

În zadar Moise a avertizat: „nu-i pentru voi doar o vorbă goală, ci e însăși viața voastră, și prin cuvântul acesta vă veți îndelunga zilele.“ (Dt 32, 47).

La baza derulării programului rămân aceleași reguli -10 porunci.

Urmează o nouă criză morală, ce atinge apogeul la venirea lui Iisus Hristos. Proorocii Isaia, Daniel, Zaharia au anunțat cu sute de ani înainte sosirea trimisului special al lui Dumnezeu care să îndrepte lucrurile !

Cu detalii de necontestat, datorită arheologilor și dezvoltării științei.

Ceea ce arată existența unei comunicări.

Vezi Chivotul legii, stația de emisie-recepție încredințată leviților pentru păstrarea legăturii cu Iahve (Dumnezeu).

În centrul activității sale pământene Iisus a pus mesajul tatălui său

„Iubește-ți aproapele !”.

Grea poruncă ! Greu de îndeplinit !

În ultimii două mii de ani se știe exact

câte grozăvii s-au întâmplat.

Unele chiar în numele Domnului !

Cu greu am evoluat spre civilizație.

Numai de iubirea aproapelui n-a fost vorba.

*

Atât în 1859, chiar și în 1924, multe din minunile făcute de Iisus erau tratate de mulți oameni de știință ca părți ale unui basm frumos. La fel erau tratate și informațiile din primele 5 cărți (pentatehul) ale Bibliei.

Așa cum, mai toate miturile omenirii, au fost tratate timp de secole de unii oameni de știință ca povești de adormit copiii.

Abia de câteva decenii, oamenii de știință au descoperit că la baza minunilor a stat, de fapt, știința. Știința Creatorului deținător de tehnologii ultraperformante. Desigur, mai sunt multe taine de descifrat ! Pe măsură ce le găsim explicația științifică, ne convingem tot mai mult că suntem o creație în urma implementării unui program gândit și atent urmărit și nu provenim de pe craca evoluționismului aleator.

Dumnezeu a creat actualul prototip și ambientul !

„Duhul” (îngerașul) instalat în corpul material în luna a IV-a (- Au, a mișcat !) al fiecărui pământean este un soft încă nedescifrat, deși știința a făcut mari progrese. Acest soft contorizează atât abaterile noastre de la respectarea programului prestabilit cât și faptele corecte. Ne oferă posibilitatea reparării greșelilor prin recunoașterea vinovăției și prin fapte bune, însă păcatele (invidia, pofta, lăcomia, îmbuibarea, mânia, mândria, lenea sau neimplicarea) se ispășesc la scanarea finală a corpului astral care ia drumul spre Creator.

Corpul material se întoarce în țărână ! Logic !

Echipa supraveghetoare, cu mulți roboți în componență, urmărește permanent derularea întregului program de pe Terra. Intervențiile directe sunt extrem de rare și abil mascate. De aici, discuții interminabile despre OZN-uri și extratereștri. Bineînțeles că echipa care a implementat programul, cât și Creatorul, ca și cei care urmăresc derularea lui sunt din afara Terrei. Logic !

Noile provocări și tehnologii ne-au fost transmise de-a lungul mileniilor fie prin trimișii special, fie prin accidente înscenate ale unor OZN-uri. Sunt cunoscute zeci de cazuri la mai toate popoarele avansate tehnologic.

Nu exclud contactul direct, atunci când Creatorul a văzut cum gestionează unii energia nucleară la 6 și 9 august 1945, Hiroșima și Nagasaki sau Cernobâl (1986) sau Fukushima (2011), precum și în alte situații limită.

Iisus rămâne cel mai important trimis special. Este cel care a reușit cu puterea cuvântului resuscitarea programului. Pot adăuga în lunga listă, mari genii ale lumii. Din toate domeniile.

Toți aceștia au fost dotați cu programe speciale, pe când majoritatea dintre noi suntem oameni normali.

Fără îndoială, la un program de asemenea proporții sunt și rateuri, dar cele mai multe sunt cauzate tocmai de nerespectarea regulilor generale.

Vedeți unde duce nespălatul pe mâini și trăncăneala fără rost ?

Din punctul meu de vedere, Leonardo da Vinci a fost trimis mult prea devreme. Dovada sunt invenții ale lui da Vinci, pe care oamenii de știință nu sunt capabili să le pună în practică.

În schimb, proiectele propuse de Jules Verne au fost îndeplinite 100%, Werner von Braun punându-i în operă cel mai îndrăzneț proiect. Să ne amintim că Mendeleev a visat tabloul elementelor, alte elemente, negândite vreodată, găsindu-și azi locul firesc în acea schemă.

Și câte și mai câte sunt de descoperit sau, mai bine zis, de redescoperit !

Cum ar fi teleportarea. Pe altele doar le bâjbâim, cum ar fi clonarea.

Unele entități umane i-au spus Creatorului simplu Dumnezeu, care, de fapt, e un plural de politețe ! Și așa a rămas.

Alți pământeni i-au dat alte nume, în esență fiind vorba despre același personaj, ca și învățăturile sale cuprinse în marile scrieri religioase (Biblia, Tora, Coranul, învățătura lui Budda ...), răstălmăcite de-a lungul mileniilor în fel și chip. Decodarea nu-i atât de simplă, ea nu se face decât odată cu evoluția științei. Abia atunci spunem - Aha, așa va să zică !

Din nefericire, unii slujitori au transformat credința în Dumnezeu și trimisul său special, Iisus Hristos, în idolatrie sau chiar într-o afacere în interes personal, ceea ce a îndepărtat mulțimile de la calea dreaptă. De adevăr.

Cum să insufli mulțimilor frica față de Dumnezeu, când El ne-a făcut din iubire ? Cum să-L rogi „și nu ne duce pe noi în ispită”, când El ne ferește de ispite, arătându-ne cum să procedăm ? Cum să spui „sfințească-se numele tău”, când El este, deja, sfânt ? Sunt convins că sunt greșeli de decodare sau intervenții nefaste ale unor clerici zeloși cu tendințe tiranice.

Vedeți Inchiziția.

Urmare a lipsei educației corecte, tot căutând noul, au dispărut, în mare măsură, respectul și recunoștința, practicarea celor 7 virtuți (hărnicia, iubirea și bunătatea, generozitatea, calmul sau răbdarea, temperarea, moderația, compasiunea), singurele care fac ca omul să se bucure cu adevărat de segmentul de viață dăruit. Ele au menirea de a-l face pe om să se simtă împlinit și util celor din jurul său. Avem parte, tot mai mult, de o degradare continuă a societății, urmările fiind previzibile.

Totul e simplu, dar omului i-a plăcut mereu să complice lucrurile !

Cred că libertatea de a opta este cheia întregului program Homo sapiens sapiens (omul inteligent modern), deosebindu-se radical de foste programe. Pentru buna derulare a acestui complex program trebuie multă cunoaștere, credință și respectarea regulilor. Totul depinde doar de noi, atât la nivel colectiv (popoare, grupuri de popoare), cât și individual.

„Oricum ar fi, trebuie să știți că se va întâmpla ceea ce deja s-a mai întâmplat.”, afirmă Toni. Parcă a mai zis cineva asta.

Acum câteva mii de ani !

Nu știu dacă amicul va fi mulțumit de răspunsul dat, însă astea sunt convingerile mele privind originea omului inteligent

homo sapiens sapiens (3).

O dezvoltare progresivă sub atenta

îndrumare a Dumnezeului creator.

Toate acestea merită recunoștință, respect și iubire din partea creației sale.

Marile scrieri religioase ar trebui decodate și adaptate.

O reformă în acest domeniu se impune tot mai mult. Însuși mari capi ai bisericilor se tot gândesc cum să procedeze fără a tulbura prea mult rânduielile.

Cine o va face ? Toate la timpul lor !

De ce ne-a făcut Dumnezeu ? Pentru ce ? Până când ?

sunt întrebări la care nu vom găsi răspuns cât trăim pe Terra.



S-auzim numai de bine, de rău m-am săturat !

.......................................................

Sergiu Găbureac

https://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3

http://blogulluigabu.blogspot.ro/




Sergiu Găbureac    8/7/2020


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian