Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Pe teme canadiene - Victimele ignorate ale Covid-19

În martie 2020, economia canadiană s-a oprit, deoarece virusul Covid-19 a lovit țărmurile noastre și s-a răspândit prea repede pentru a fi conținut în comunitățile noastre. Ar fi trebuit să avem un plan - guvernul ar fi trebuit să fie pregătit. La urma urmei, epidemia de SARS în 2003 a pus la punct politici în vigoare care să asigure că Canada nu va mai trece niciodată printr-o astfel de pandemie. Din păcate, nu a fost cazul. Guvernul nostru a fost prost pregătit, și provinciile au început să se închidă și să declare o stare de urgență.

Astfel a început căderea economiei canadiene. Contracția economică a Canadei în al doilea trimestru al anului 2020 este estimată a fi de 25% în scădere din cauza virusului. Cu 1 mai 2020, a devenit oficial: economia Canadei este într-o recesiune. (Un fapt evident, dacă ați urmărit numerele chiar înainte de pandemie). Mai multe raporturi financiare arată că economia Canadei s-a redus cu un ritm anual de 8,2% în primele trei luni ale anului 2020, deoarece economia deja slabă în ianuarie și februarie a fost împiedicată de COVID-19 în martie.

Statistica Canada a raportat că încetinirea a fost cea mai puternică scădere trimestrială de la criza financiară din 2009, din cauza măsurilor de combatere a pandemiei precum închiderea școlilor și a afacerilor, oprirea frontierelor și restricțiile de călătorie, care au stopat activitatea economică.

Dar nu este recesiunea de care vreau să scriu chiar acum. Nu, mai degrabă vreau sa aduc atenție la victimele ignorate ale Covid-19: întreprinderile mici.
De la prima abordare televizată, Trudeau a vorbit și a vorbit și a vorbit încă mai mult despre toți banii pe care îi pompează în economie pentru a continua înainte. El a vorbit despre subvenții, care acoperă chiria și alte milioane de lucruri la întreprinderile mici.

Credeți dvs că toți acești bani intră în mâinile proprietarilor de întreprinderi mici? După cum puteți ghici, nu, nu e chiar așa de ușor. În majoritatea părților din Ontario, proprietarii spațiilor comerciale refuză să ia parte la subvenția guvernului. În schimb, aceștia oferă chiriașilor (oamenii care conduc întreprinderile mici) opțiuni de „plată amânată”, care practic iau chiria datorată și o împart în restul anului. Aceștia sunt în continuare bani pe care proprietarii micilor afaceri trebuie să îi plătească, în plus de chiria lor lunară.

O astfel de locație este piața în care se află magazinul românesc Carpați. Carpați și toate întreprinderile precum salonul de unghii de acolo și magazinul de flori trebuie să plătească chiria lor lunară, în ciuda faptului că baza de clienți este extrem de afectată de Covid-19.

Putem să spunem că e lăcomie corporativă din partea proprietarilor de spații comerciale? Bineînțeles că este. Credeți că este și neglijență guvernamentală? Da, desigur.

La fel ca în cazul plăților CERB, guvernul operează pe o mentalitate „vom repara mâine”, în speranța că în viitor vor putea să-și înapoieze banii de la cei care au abuzat de sistem.
Le doresc noroc.

Între timp, magazinele noastre preferate din locuri precum orașul grec în Toronto, piața Carpați și multe altele sunt amenințate. Și în timp ce acest virus Covid-19 continuă, vor continua să fie amenințați.
Cel mai bun mod în care puteți ajuta este să continuați să fiți clienții lor. Rețineți că pot avea ore modificate decât vedeți pe internet, și fiți amabili cu personalul care lucrează acolo. Se pun în pericol pentru că vor să vă satisfacă, dar și pentru că nu au de ales. Aceste afaceri sunt modul lor de viață. Așadar, în timp ce unii dintre noi beneficiază de lucru de acasă, trebuie să reținem că aceasta este excepția, nu regula. Iar cei care sunt acolo pe primele linii merită respectul nostru, nu comentariile noastre și comportamentul nepoliticos.

În ceea ce privește guvernul și eșecul lor de a sprijini întreprinderile mici? Este o greșeală care ne va costa în viitor. Pentru că atunci când va veni timpul să reconstruim economia, aceste mici companii și magazinele de familie vor fi inexistente. Și asta va fi cea mai adevărată pierdere pentru cultura noastră și pentru orașele noastre.


..........................

Ottawa / Iunie 2020





Alexa Whitewolf    6/17/2020


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian